Το εκδοτικό πρόγραμμα για τον μήνα Ιανουάριο, με 8 νέα βιβλία για ενήλικες και παιδιά, που θα βρίσκονται στα βιβλιοπωλεία από τις 19 Ιανουαρίου 2022.

Η εξαφάνιση του δόκτορος Μίε – Oliver Hilmes


Ένα πρωτότυπο αστυνομικό μυθιστόρημα εμπνευσμένο από την αληθινή ανεξιχνίαστη υπόθεση, τον φάκελο της οποίας ανακάλυψε ο συγγραφέας τυχαία κατά τη διάρκεια άλλης έρευνας. Το βιβλίο εξιστορεί µε συναρπαστικό και ευφυή τρόπο την προσπάθεια που έγινε για να βρεθεί η αλήθεια και καταπιάνεται µε τα σκοτεινά µυστικά της αστικής ζωής τις παραµονές της δικτατορίας του Χίτλερ, τότε που ένα απειλητικό πέπλο απλώθηκε στη γερµανική κοινωνία και ο φόβος σφράγισε τα στόµατα των ανθρώπων.
Μετάφραση: Βασίλης Τσαλής

Το λουλούδι της θάλασσας – Νάγια Δαλακούρα


Μετά το Λιμάνι των χαμένων γυναικών και την Θράσσα, η Νάγια Δαλακούρα επανέρχεται με ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα εποχής, βασισμένο στην πραγματική ιστορία της έρευνας για την ανεύρεση του «Terror» και του «Erebus», των μυθικών πλοίων μιας καταραμένης αποστολής, που χάθηκαν πριν από 175 χρόνια.

Οι εννέα διαστάσεις της συνειδητής επιτυχίας – David Nielson


Το βιβλίο εξετάζει ένα καίριο ερώτημα: Πώς μπορείτε να προσδιορίσετε τον σκοπό σας στη ζωή ώστε να φτάσετε στη συνειδητή επιτυχία; Ο Nielson, αντλώντας από τις προσωπικές του εμπειρίες ως σύμβουλος επιχειρήσεων, business coach, περιγράφει ένα πρακτικό μοντέλο για την επίτευξη της ατομικής επιτυχίας. Χρησιμοποιώντας αληθινές ιστορίες και χιούμορ απευθύνεται σε αναγνώστες όλων των ηλικιών.
Μετάφραση: Θεοδώρα Δαρβίρη

Η ευαισθησία είναι η νέα δύναμη – Anita Moorjani


Ένα ξεχωριστό βιβλίο αυτογνωσίας από τη δημοφιλή συγγραφέα και ομιλήτρια, που έχει ως στόχο να αναδείξει τη σημασία της ενσυναίσθησης και να τονώσει την αυτοεκτίμηση των ευαίσθητων ανθρώπων, ενώ καλλιεργεί την πνευματική αναζήτηση.
Μετάφραση: Τατιάνα Γαλάτουλα

Η ζωή μου χωρίς τη Δ.Δ.: Πώς μια γυναίκα απελευθερώθηκε από τη Διατροφική της Διαταραχή (Δ.Δ.) και πώς μπορείς κι εσύ – Jenni Schaefer, Thom Rutledge


Ένας πνευματώδης και αισιόδοξος οδηγός ο οποίος έχει δώσει έμπνευση και ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που δίνουν καθημερινή μάχη με τις διατροφικές διαταραχές. Το βιβλίο βασίζεται στην προσωπική εμπειρία της διεθνώς αναγνωρισμένης συγγραφέα Jenni Schaefer σε επιστημονική επιμέλεια της ψυχολόγου και ψυχοθεραπεύτριας Ειρήνης Θ. Παταργιά.
Μετάφραση: Χριστόδουλος Λιθάρης

Κρακ! – Seou Lee


Ένα πρωτότυπο εικονοβιβλίο κορεάτικης προέλευσης χωρίς λέξεις, που μας περιγράφει την περιπέτεια της ζωής μέσα από την ιστορία ενός μικρού πιγκουίνου. Το βιβλίο προσφέρεται για διαδραστική ανάγνωση, όξυνση της φαντασίας και ευαισθητοποίηση σε ποικίλα θέματα, ενώ μπορεί να το διαβάσει οποιοδήποτε παιδί ανεξάρτητα από τη μητρική του γλώσσα.

Η Σκοτεινούπολη – Kelly Canby


Όταν τούβλα από τα τείχη της Σκοτεινούπολης αρχίζουν να εξαφανίζονται, οι κάτοικοι ανακαλύπτουν ότι πίσω από τα γκρίζα τείχη της πόλης τους βρίσκεται ένας κόσμος γεμάτος χρώμα και ανθρώπους με διαφορετικά έθιμα και συνήθειες που ως τότε αγνοούσαν. Μια απολαυστική ιστορία για την αποδοχή και τη διαφορετικότητα, γεμάτη συμβολισμούς και πρωτότυπη εικονογράφηση.
Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή

Σχολή Κατασκόπων – Μυστική Υπηρεσία – Stuart Gibbs


Η δημοφιλής σειρά της Μυστικής Ακαδημίας κατασκόπων συνδυάζει το αστείρευτο χιούμορ και τη συναρπαστική περιπέτεια με έναν αντιήρωα που αναλαμβάνει απίστευτες αποστολές. Στον νέο αυτόν πέμπτο τόμο της σειράς ο Μπεν Ρίπλεϊ καλείται να σώσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ από μια απόπειρα δολοφονίας, σε μια ακόμα ξεκαρδιστική του περιπέτεια.
Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου