Μόλις κυκλοφόρησαν

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ/ΘΡΙΛΕΡ

Perfect day της Romy Hausmann
μυθιστόρημα
μετάφραση: Δέσποινα Κανελλοπούλου

Κόκκινες κορδέλες, δεμένες φιόγκο. Νεκρά κορίτσια στο δάσος.
Ένας Καθηγητής Θάνατος. Πόσο βαθιά στην ανθρώπινη ψυχή είσαι διατεθειμένος να φτάσεις;

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΤΟΥ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ

Κορίτσια από έξι έως δέκα ετών εξαφανίζονται τα τελευταία χρόνια. Δέκα κορίτσια σε δεκατέσσερα χρόνια. Κόκκινες κορδέλες, δεμένες φιόγκο, δείχνουν στην αστυνομία τον δρόμο προς τα πτώματά τους. Επί δεκατέσσερα χρόνια, δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο για τον δράστη. Ένα βράδυ, ο διεθνούς φήμης καθηγητής φιλοσοφίας και ανθρωπολόγος Βάλτερ Λέσνιακ συλλαμβάνεται μπροστά στα μάτια της κόρης του, Ανν, ως ύποπτος για τις δολοφονίες. Αντικείμενο της επιστημονικής του μελέτης: το Κακό στον άνθρωπο. Η κατηγορία: οι δολοφονίες δέκα μικρών κοριτσιών. Η Ανν είναι βέβαιη πως έχει γίνει κάποιο λάθος. Και θα το αποδείξει. Έτσι ξεκινάει ένα ταξίδι στα πιο σκοτεινά βάθη της ανθρώπινης ψυχής…
Την ίδια στιγμή, η Νάταλι έχει νοικιάσει ένα σπιτάκι σε ένα μικρό χωριό στον Βαυαρικό Δρυμό. Έχει πάει εκεί μαζί με την κόρη της για να ξεφύγουν από τον βίαιο σύζυγό της και δεν έχει πολλές επαφές με τον ντόπιο πληθυσμό. Ως τη στιγμή που θα χαθεί ένα κορίτσι από το χωριό. Και αμέσως μετά, κόκκινες κορδέλες θα βρεθούν δεμένες φιόγκο στο δάσος…
Το νέο αναπάντεχο ψυχολογικό θρίλερ από τη διεθνούς φήμης συγγραφέα Romy Hausmann θέτει το ερώτημα: Μπορεί το καλό και το κακό να συνυπάρχουν στον ίδιο άνθρωπο;

«Η Hausmann έχει τον τρόπο να σε μαγεύει με τις ιστορίες της. Ένα σαγηνευτικό θρίλερ με ένα τέλος που θα θυμάστε για καιρό!»
Δημήτρης Σίμος, συγγραφέας

«Η Romy Hausmann ξέρει πώς να γράφει εκπληκτικά θρίλερ. Από την τεράστια επιτυχία με το μυθιστόρημά της Καλό μου παιδί το 2019, βρίσκεται στην κορυφή του γερμανικού θρίλερ και με το Perfect day αποδεικνύει ακόμα μια φορά ότι τα θρίλερ μπορούν να είναι εξαιρετικά βαθυστόχαστα».
WDR 1LIVE

«Η γραφή της Hausmann είναι τόσο όμορφη, σχεδόν φιλοσοφική. Το ταλέντο της είναι αδιανόητο».
Radio Schwaben

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Καλό μου παιδί και Η Μάρτα κοιμάται.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Μια τελευταία στάση της Casey McQuiston
μυθιστόρημα
μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση

Μερικές φορές η αγάπη της ζωής σου αψηφά τους νόμους του χρόνου και του χώρου. Ένα σέξι, μεγαλόκαρδο ρομαντικό μυθιστόρημα όπου τα αδύνατα γίνονται δυνατά.

Η Όγκαστ, μια κυνική κοπέλα, μετακομίζει στη Νέα Υόρκη θέλοντας να αποδείξει ότι έχει δίκιο που πιστεύει πως δεν υπάρχουν μαγικά κινηματογραφικά λαβ στόρι και πως ο μόνος έξυπνος τρόπος να τα βγάζεις πέρα στη ζωή είναι η μοναξιά. Δεν μπορεί να φανταστεί πώς μπορεί τα πράγματα να είναι διαφορετικά, όταν δουλεύει σερβιτόρα σε ένα εστιατόριο που είναι ανοιχτό είκοσι τέσσερις ώρες το εικοσιτετράωρο και συγκατοικεί με κάτι περίεργους τύπους. Και σίγουρα το να πηγαινοέρχεται καθημερινά με το ασφυκτικά γεμάτο μετρό δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα του κόσμου.
Μέχρι που εμφανίζεται αυτό το υπέροχο κορίτσι.
Η Τζέιν. Η εκθαμβωτική, η γοητευτική, η μυστηριώδης. Η απίθανη Τζέιν. Εμφανίζεται ακριβώς τη στιγμή που πρέπει, και οι μέρες της Όγκαστ γίνονται μεμιάς καλύτερες. Μέχρι να ανακαλύψει πως υπάρχει ένα μικρό προβληματάκι: η Τζέιν δεν μοιάζει απλώς με πανκιό παλιάς κοπής. Έχει πραγματικά παγιδευτεί στη δεκαετία του ’70. Και η Όγκαστ, για να τη βοηθήσει, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όσα προσπάθησε να αφήσει πίσω της. Γιατί τελικά ίσως είναι καιρός να αρχίσει να πιστεύει σε κάτι.

«Εν μέρει ρομαντικό, εν μέρει φανταστικό, αυτό το πανέμορφο μυθιστόρημα μιλά για ένα κορίτσι που ταξιδεύει με το τρένο από τη δεκαετία του 1970, χάρη σε μια μαγική χρονομηχανή. Μιλά όμως και για τη μοναξιά, το τι σημαίνει να είσαι ξεκομμένος από τον πραγματικό χρόνο και να σου λείπουν άνθρωποι που έχεις χάσει, για το πώς είναι να αντιμετωπίζεις τραύματα του παρελθόντος και να φοβάσαι ένα άγνωστο μέλλον».
New York Times Book Review

«Μια πολυεπίπεδη ιστορία αγάπης, που εξυμνεί τη μαγεία των ανθρώπινων δεσμών».
Booklist

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της Φίλησα τη Σάρα Γουίλερ.

Η ντροπή της Annie Ernaux
μετάφραση: Ρίτα Κολαΐτη

Η εμπειρία και η δύναμη μιας βίαιης ανάμνησης που αντέχει στον χρόνο και καθορίζει την τροχιά μιας ζωής.

Με τη συναισθηματικά πλούσια φωνή της σπουδαίας λογοτεχνίας, η βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Annie Ernaux προσφέρει έναν δυνατό στοχασμό για την εμπειρία και τη δύναμη μιας βίαιης ανάμνησης που αντέχει στον χρόνο και καθορίζει την τροχιά μιας ζωής.
«Ο πατέρας μου προσπάθησε να σκοτώσει τη μητέρα μου μια Κυριακή του Ιούνη, νωρίς το απόγευμα»: το βιβλίο είναι η ιστορία μιας δωδεκάχρονης, αφορά όμως και την αφηγήτρια, μια ώριμη γυναίκα, την ίδια τη συγγραφέα. Η βίαιη στιγμή ζει μέσα της. Το τραύμα έρχεται σε μια εποχή που ακόμα νιώθει τόσο κοντά στους γονείς της, ώστε η επαπειλούμενη βίαιη πράξη να της είναι ακατανόητη. Τη σχίζει σαν τσεκούρι. Χρόνια αργότερα η πληγή είναι ακόμα εκεί, όμως η ύπαρξή της ολόκληρη έχει θρέψει γύρω της σαν το δέντρο που, αν και χτυπήθηκε από κεραυνό, επιβίωσε.

Ανέκαθεν είχα την επιθυμία να γράψω βιβλία για τα οποία μου είναι αδύνατον να μιλήσω στη συνέχεια, βιβλία που κάνουν για μένα το βλέμμα του άλλου ανυπόφορο. Αλλά ποια ντροπή να μου προξενήσει η συγγραφή ενός βιβλίου το οποίο επιζητεί να φανεί αντάξιο των όσων βίωσα στα δώδεκά μου χρόνια.
Annie Ernaux

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της: Ο τόπος, Μια γυναίκα, Τα χρόνια, Το γεγονός, Ο νεαρός άνδρας, Αναμνήσεις ενός κοριτσιού, Πάθος.

Ιστορίες καθημερινής τρέλας του Τσαρλς Μπουκόβσκι
Μετάφραση – εισαγωγικό σημείωμα: Γιάννης Λειβαδάς

Ιστορίες τόσο περίεργες και άγριες όσο η ζωή του θρυλικού Μπουκόβσκι. Αφού τις διαβάσετε, δεν θα είστε ποτέ πια οι ίδιοι.

Οι ιστορίες για τη ζωή και τα πεπραγμένα του είναι τόσο άγριες και παράξενες όσο και οι ιστορίες που γράφει. Κατά μία έννοια, ο Μπουκόβσκι ήταν ένας θρύλος στην εποχή του: τρελός, ερημίτης, εραστής, τρυφερός, μοχθηρός. Από πόρνες μέχρι κλασική μουσική, ο Μπουκόβσκι αναμειγνύει ευφυώς την υψηλή και τη χαμηλή κουλτούρα στις «ιστορίες καθημερινής τρέλας» του. Χιουμοριστικές και στοιχειωτικές, θυμωμένες αλλά και τρυφερές απεικονίσεις της ζωής στο υπογάστριο του Λος Άντζελες, αυτές οι ιστορίες θα σας στοιχειώσουν.

Μια ελεύθερη ψυχή είναι σπάνιο πράγμα, μα όταν τη δεις μπροστά σου την αναγνωρίζεις – κυρίως επειδή νιώθεις ωραία, πολύ ωραία, όταν βρεθείς κοντά της ή όταν είσαι μαζί της.
Τσάρλς Μπουκόβσκι

Δείτε όλα τα βιβλία του Τσαρλς Μπουκόβσκι που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

NON FICTION

Καθάρματα του Patrick Radden Keefe
Απατεώνες, δολοφόνοι, επαναστάτες και εγκληματίες
12 αληθινές ιστορίες
μετάφραση: Κωστής Πανσέληνος

Έγκλημα και διαφθορά, μυστικά και ψέματα, ίντριγκες και πάθη… μια διεισδυτική ματιά στον κόσμο των «κακών».

ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ ΤΩΝ NEW YORK TIMES

12 αληθινές ιστορίες μέσα από την καθηλωτική αφήγηση
ενός από τους κορυφαίους εκπροσώπους της ερευνητικής δημοσιογραφίας

Με οξυδερκείς παρατηρήσεις, αποκαλυπτικές συνεντεύξεις και έπειτα από ενδελεχή έρευνα, ο Patrick Radden Keefe παρουσιάζει δώδεκα ιστορίες εγκλήματος και τιμωρίας.
Ο βραβευμένος δημοσιογράφος εξετάζει, ανάμεσα σε άλλα, αν ο πληροφοριοδότης που τόλμησε να αποκαλύψει το ξέπλυμα χρήματος σε μια ελβετική τράπεζα ήταν ήρωας ή παραμυθάς, μιλάει για τον πολυετή αγώνα σύλληψης ενός διεθνούς εμπόρου όπλων, σκιαγραφεί το παρελθόν μιας μαζικής δολοφόνου αλλά και το προφίλ μιας παθιασμένης δικηγόρου που υπερασπίζεται τις ζωές διαβόητων δολοφόνων, αποκαλύπτει πώς ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της Αφρικής πέρασε στον έλεγχο ενός πάμπλουτου Ισραηλινού, σε ένα βιβλίο που θα κρατήσει το ενδιαφέρον σας αμείωτο μέχρι την τελευταία σελίδα.

«Οι ιστορίες αυτές αντανακλούν κάποια από τα βασικότερα ενδιαφέροντά μου: το έγκλημα και τη διαφθορά, […] τη λεπτή γραμμή μεταξύ του νόμιμου και του παράνομου, τους οικογενειακούς δεσμούς, τη δύναμη της άρνησης».
Patrick Radden Keefe

«Συνδυασμός υψηλού επιπέδου δημοσιογραφικού ήθους και πάθους για την αποκάλυψη».
New York Times Book Review

«Ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς βιβλίων non fiction της γενιάς μας».
TIME

«Ο Σέρλοκ Χολμς των δημοσιογραφικών άρθρων, ένας ακούραστος ερευνητής που μετατρέπει την έρευνά του σε συγκλονιστικές αφηγήσεις».
Tampa Bay Times

«Είναι ένας πραγματικός βιρτουόζος της αφήγησης, οι περιγραφές του γύρω από αυτά τα εγκλήματα προκαλούν ανατριχίλα».
The Washington Post

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του: Μην πεις λέξη: Βία και προδοσία στη Βόρεια Ιρλανδία – Η κρυφή ιστορία του IRA