Η ιστορία των αλόγων – Maja Lunde

Το τρίτο βιβλίο της Τετραλογίας του Περιβάλλοντος από τη συγγραφέα του Best Seller Η ιστορία των μελισσών μας ταξιδεύει με τρεις πρωτότυπες ιστορίες που τις συνδέει η προσπάθεια διάσωσης του αλόγου Przewalski, του μοναδικού άγριου αλόγου στον κόσμο.


Μετάφραση: Δέσπω Παπαγρηγοράκη

Κάποια κορίτσια, κάποια καπέλα και ο Χίτλερ – Trudi Kanter

Μια πραγματική ιστορία αγάπης, θάρρους και διαφυγής από τα στρατεύματα του Χίτλερ, όπου το κουράγιο, η ευρηματικότητα και η επιμονή μιας νεαρής χαρισματικής γυναίκας κατόρθωσαν να κρατήσουν την ίδια και τον αγαπημένο της ζωντανούς.


Μετάφραση: Ιωάννα Ηλιάδη

Μίζερι – Στίβεν Κινγκ

Ένα από τα βιβλία που καθιέρωσαν τον διάσημο συγγραφέα, γεμάτο ανατροπές και με τη χαρακτηριστική κλιμάκωση της αγωνίας που συναντάμε στα έργα του. Το Μίζερι μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο και βραβεύτηκε με Όσκαρ για την αριστουργηματική ερμηνεία της Κάθι Μπέιτς στον ρόλο της Άνι Γουίλκς.


Μετάφραση: Παλμύρα Ισμυρίδου

Ρωξάνη – Κωνσταντίνος Μοσχάτος

Ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στην καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς από τον νέο συγγραφέα Κωνσταντίνο Μοσχάτο. Ο Άρης Βικέλας, ένας συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας που βρίσκεται στην καστροπολιτεία αναζητώντας έμπνευση, μπλέκεται χωρίς να το καταλάβει στον μυστηριώδη θάνατο της Ρωξάνης Λάσκαρη.

Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί – Βίκυ Χατζηβασιλείου, Χάρης Παπαδόπουλος

Όλοι οι πνευματικοί δάσκαλοι ανά τους αιώνες υποστηρίζουν ότι μπορούμε να λαμβάνουμε αυτό που θέλουμε από το Σύμπαν. Τι συμβαίνει όμως με τους περισσότερους από εμάς που δεν τα καταφέρνουμε; Σε αυτό το βιβλίο η Βίκυ Χατζηβασιλείου και ο Χάρης Παπαδόπουλος αποκαλύπτουν με απλότητα και σαφήνεια τον τρόπο για να προσελκύουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε από το σύμπαν.

Η πυξίδα της διατροφής – Bas Kast

Με το βιβλίο του Η Πυξίδα της Διατροφής ο Μπας Καστ, συγγραφέας και δημοσιογράφος ειδικευμένος σε επιστημονικά θέματα, βάζει τάξη στο χάος που επικρατεί στις δίαιτες και μας βοηθά να προσανατολιστούμε καλύτερα στη γιγάντια ζούγκλα της διατροφικής πληροφόρησης. Πέρα από μοντέρνες τάσεις και ιδεολογίες, ασχολείται με το τι είναι πραγματικά υγιεινό.
Μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου

Αποφάσεις προϋπολογισμού κεφαλαίου – Harold Bierman Jr & Seymour Smidt

Στην ένατη έκδοσή του, το κλασικό αυτό σύγγραμμα επιστρέφει στις ρίζες και στον ρόλο του ως μια σαφής και περιεκτική εισαγωγή σε θέματα επενδυτικών αποφάσεων. Εύκολα κατανοητό και καλύπτοντας τα βασικά σημεία του προϋπολογισμού κεφαλαίου, αυτό το βιβλίο βοηθά τους αναγνώστες να λαμβάνουν έξυπνες επενδυτικές αποφάσεις για εταιρείες κάθε τύπου.


Μετάφραση: Γιώργος Φακωτάκης, Αγγελική Λιαδάκη, Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης Επιστημονική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης, Ευστράτιος Λιβάνης

Εμβιομηχανική – (Bioengineering) Θεμελιώδεις αρχές – Ann Saterbak, Ka-Yiu San, Larry N. MCIntire

Συνδυάζοντας τις αρχές της μηχανικής με την επίλυση μεγάλου αριθμού προβλημάτων, αυτό το βιβλίο υιοθετεί μια διεπιστημονική προσέγγιση των αρχών διατήρησης που συνιστούν τα θεμέλια της εμβιομηχανικής.

Μετάφραση: Γιώργος Στάμου
Επιστημονική επιμέλεια: Αμαλία Αγγελή, Κωνσταντίνος Λαβδάκης, Α.Π.Θ.

Η Φύλακας του Ήλιου – Maja Lunde

Το κουαρτέτο των εποχών, με πρώτο Το Πνεύμα του Χιονιού, φτάνει στην άνοιξη. Η Νορβηγίδα best seller συγγραφέας επιστρέφει με μια ακόμα συναρπαστική ιστορία για μικρούς και μεγάλους, ένα βιβλίο που θα συγκεντρώσει όλη την οικογένεια γύρω του.
Εικονογράφηση – Lisa Aisato
Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Προτεινόμενη Ηλικία 6+

Το αρνάκι που ήθελε να γίνει λύκος – Rebecca Van Slyke

Ένα βιβλίο για ένα τολμηρό αρνάκι που ήθελε να εξερευνήσει το δάσος και τη νύχτα και να ζήσει σαν λύκος. Μια ιστορία με ιδιαίτερο χιούμορ για το θάρρος και την εξερεύνηση, σε ιδανικό μέγεθος για να διαβάζεται πριν από τον ύπνο.
Εικονογράφηση: Anca Sandu
Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή
Προτεινόμενη ηλικία: 3-6