Η ιστορία της Λίσι – Stephen King

Η Ιστορία της Λίσι, ίσως το πιο προσωπικό και δυνατό έργο του Βασιλιά, είναι μια ιστορία με θέμα την πηγή της δημιουργικότητας, τους πειρασμούς της παράνοιας και τη μυστική γλώσσα της αγάπης. Πρόσφατα κυκλοφόρησε σε μίνι τηλεοπτική σειρά σε σκηνοθεσία Pablo Larraín και πρωταγωνιστές την Julian Moore και τον Clive Owen.
Μετάφραση: Μιχάλης Μακρόπουλος

Συμμαχίες και ρήξεις. Από τη Μέση Ανατολή έως τις ευρωπαϊκές συνοικίες -Gilles Kepel

Συνεχίζοντας τον προβληματισμό που ανέπτυξε στο best seller του Έξοδος από το χάος – Κρίση στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ο Gilles Kepel παρουσιάζει, με τη βοήθεια χαρτών και ενός εκτεταμένου χρονολογίου, την αναγκαία ευρεία θεώρηση της επικαιρότητας, προκειμένου να κατανοήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που αναμένονται στο εγγύς μέλλον. To βιβλίο είναι ενημερωμένο μέχρι την πρόσφατη ανακατάληψη της Καμπούλ από τους Ταλιμπάν.
Μετάφραση: Αριστέα Κομνηνέλλη

Το μονοπάτι του αλατιού – Raynor Winn

Η αληθινή ιστορία ενός ζευγαριού που μετά από τα τραγικά γεγονότα που τους συνέβησαν, αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα ταξίδι αυτογνωσίας, αναζητώντας λύση στα προβλήματά τους και ανακαλύπτοντας εκ νέου τους εαυτούς τους. Ένα βιβλίο ύµνος στη ζωή, στην αποδοχή της θλίψης και στη θεραπευτική δύναμη της φύσης.
Μετάφραση: Γωγώ Αρβανίτη

Ραντεβού στου Φλόκα. Η ιστορία των γνωστών ζαχαροπλαστείων – Μαρία Βάρβογλη

Το βιβλίο Ραντεβού στου Φλόκα προσφέρει στους αναγνώστες την ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία των ζαχαροπλαστείων και να πάρουν μια γεύση της εποχής, μέσα από τη διαδρομή μιας πρωτόγνωρης για την Ελλάδα αλυσίδας καταστημάτων που έσβησε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, αφήνοντας ανεξίτηλο τον απόηχο του ονόματος στις μνήμες όλων.

Πούλησέ το όπως ο Serhant. Πώς να αυξήσεις τις πωλήσεις και τα κέρδη σου – Ryan Serhant

image description

Το Πούλησέ το όπως ο Serhant είναι ένα πνευματώδες –κάποιες φορές ξεκαρδιστικό– και χρήσιμο βιβλίο στρατηγικής που βοηθά στο χτίσιμο της αυτοπεποίθησης, ώστε να επιτύχει κανείς στον τομέα των πωλήσεων. Ο συγγραφέας του είναι ένας από τους κορυφαίους πωλητές των ΗΠΑ και σε αυτό το βιβλίο προσφέρει μια ταχύρρυθμη μέθοδο εκμάθησης βασισμένη στην προσωπική του εμπειρία.
Μετάφραση: Μιχάλης Ατματζίδης

Από τις σπουδές στην εργασία. Πώς να χτίσεις το επαγγελματικό σου προφίλ – Σταύρος Πάρλαλης

Ένας κατατοπιστικός οδηγός με συγκεκριμένες προτάσεις και συμβουλές για την προετοιμασία των νέων που φιλοδοξούν να εισέλθουν στην αγορά εργασίας μετά τις σπουδές τους από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Frederick Dr Σταύρο Πάρλαλη.

Γιάννης Αντετοκούνμπο – Από τις γειτονιές της Αθήνας στο NBA – A.D. Largie

Ένα βιβλίο πρώτης ανάγνωσης που αφηγείται την ιστορία του πρωταθλητή NBA Γιάννη Αντετοκούνμπο. Η συναρπαστική διαδρομή ενός μικρού αγοριού που κατάφερε να πετύχει έναν τεράστιο στόχο και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλα τα παιδιά.
Μετάφραση: Ηλιάνα Αγγελή