Δεκάδες βιβλία, αμέτρητες ιστορίες, εκατομμύρια πωλήσεων ανά τον κόσμο, ανεξάντλητες μεταφορές στη μικρή και μεγάλη οθόνη, καυστικές παρεμβάσεις στην πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα. Ένα φανατικό κοινό που τον ακολουθεί πιστά επί δεκαετίες, νέοι θαυμαστές που ανακαλύπτουν παλιές και καινούριες ιστορίες του, ορκισμένοι πολέμιοι που λατρεύουν να τον αμφισβητούν. Τα 75 χρόνια κλείνει σήμερα ο αδιαμφισβήτητος βασιλιάς του τρόμου Stephen King, μια ασταμάτητη μηχανή δημιουργίας σκοτεινών παραμυθιών, που έχει ταξιδέψει γενιές και γενιές αναγνωστών στον ανατριχιαστικό του κόσμο και εξαιτίας του άπειρα φωτάκια νυχτός μένουν μόνιμα αναμμένα. 
Η φθινοπωρινή μας αναγνωστική σεζόν ξεκινάει ανήμερα των γενεθλίων του, με νέα από το μοναδικό του σύμπαν:
Σήμερα 21/09 κυκλοφορεί για 1η φορά στα ελληνικά η εμβληματική μελέτη του O Μακάβριος Χορός. Μια ανατομία του τρόμου, δομημένη σε δέκα κεφάλαια με γερή δόση χιούμορ και με παραδείγματα αντλημένα από τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο.Από τις 5 Οκτωβρίου θα μπορούμε να παρακολουθήσουμε στο Netflix την κινηματογραφική μεταφορά της πρώτης από τις τέσσερις νουβέλες που περιέχονται στο βιβλίο Μόνο αν μυρίζει αίμα με τίτλο Το τηλέφωνο του κου Χάριγκαν. Προς το παρόν, ας πάρουμε μια γεύση από το trailer εδώ.Το 2023 προβλέπεται συναρπαστικό για όλους τους πιστούς αναγνώστες. Το τελευταίο βιβλίο του Βασιλιά, το Fairytale, θα κυκλοφορήσει στα ελληνικά, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί η μεταφορά του στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Paul Greengrass.Παράλληλα, μέσα στο έτος θα επανακυκλοφορήσουν από τις εκδόσεις μας δύο από τα εμβληματικότερα έργα του Κριστίν και Πράσινο Μίλι.Η πολυαναμενόμενη μεταφορά του δεύτερου κατά σειρά κυκλοφορίας μυθιστορήματός του King Σάλεμς Λοτ στον κινηματογράφο ορίστηκε για τον προσεχή Απρίλιο, αφήνοντάς μας αρκετό χρόνο να βυθιστούμε στις σελίδες του ομώνυμου βιβλίου και να ανατρέξουμε στις παλαιότερες τηλεοπτικές μεταφορές του.
Για να γιορτάσουμε μαζί τα γενέθλια του Stephen King,οργανώνουμε στα social media των εκδόσεών μας τρεις διαφορετικούς διαγωνισμούς:Στο Facebook ανακαλύπτουμε τους κρυμμένους τίτλους των βιβλίων του.Στο Instagram μοιραζόμαστε τις πιο τρομακτικές φράσεις.Στο TikTok μαντεύουμε τα βιβλία πίσω από τα emojis.
Και φυσικά ακούμε δυνατά τη λίστα με τα τραγούδια που μας προτείνει στο Spotify ο Ηλίας Φουντούλης.
Αν τώρα ξεκινάτε το ταξίδι σας στον μαγικό κόσμο του Stephen King
σας προτείνουμε να ρίξετε μια ματιά σε αυτό το άρθρο-πλοηγό.
 
Ευχόμαστε χρόνια πολλά στον απόλυτο μετρ του σασπένς και του τρόμου και ελπίζουμε να συνεχίσει για πολλά ακόμα χρόνια να μας χαρίζει ιστορίες από το σκοτεινό του σύμπαν!