Έτσι ξαφνικά γίνονται όλα σ΄ αυτή τη ζωή. Μια σκέψη,  μια ιδέα, ένα συναίσθημα και γεννιέται κάτι  νέο, κάτι  καινούργιο. Ή ακόμα καλύτερα μια ζωή ξεκινάει έτσι ξαφνικά ή και φεύγει…  Ένας νέος έρωτας σου χτυπάει την πόρτα και σε απογειώνει ή σου την κλείνει κατάμουτρα και πέφτεις του θανατά γιατί νιώθεις ότι ο κόσμος τελείωσε για σένα.

Όλα λοιπόν είναι θέμα λίγων λεπτών, οι μεγάλες αποφάσεις, οι μεγάλες ιδέες, οι μεγάλες αγάπες, η ευτυχία είναι θέμα λίγων λεπτών, όλα είναι στιγμές και μετά μένει η ανάμνηση. Τίποτα δεν κρατάει για πάντα παρά μόνο η ανάμνηση και η γεύση της ευτυχίας που σου αφήνει κάθε φορά που φέρνεις στο νου εικόνες χαρούμενες, πρόσωπα αγαπημένα, στιγμές ευτυχίας.

Αν δεν έχεις νιώσει την αρρώστια, το θάνατο, την αγάπη, την απόρριψη αλλά και την υπέρτατη στιγμή της γέννησης ενός παιδιού, το γέλιο του, το βλέμμα του, το άγγιγμά του, αν δεν έχεις στην πορεία της ζωής σου περάσει από στάδια μεγάλης ευτυχίας αλλά και ανείπωτης δυστυχίας δεν έχεις ιδέα τι θα πει ζωή. Όλα είναι συστατικά τόσο σημαντικά που το κάθε ένα από αυτά σου δίνει εφόδια, γνώσεις και μαθήματα μεταπτυχιακού επιπέδου!

Σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια η εποχή που ζούμε είναι η πιο απαιτητική, η πιο άχαρη, η πιο δύσκολη και οδηγεί τους ανθρώπους σε αποξένωση, ο καθένας κλείνεται ακόμα πιο πολύ στον εαυτό του και στα προβλήματά του. Ψάχνει να βρει διέξοδο και δεν μπορεί γιατί απλά δεν υπάρχει κάποιος να του δώσει κουράγιο, ελπίδα και στήριξη για το αύριο.

Έρχεται όμως μια στιγμή που όλα μπορεί να αλλάξουν…

Όταν νιώσεις έτοιμος να κυνηγήσεις τα όνειρά σου και δεν διστάσεις μπροστά στις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που θα βρεις στο διάβα σου…

Τότε είναι που “έτσι ξαφνικά γίνονται όλα” και μπορεί να αλλάξουν τα πάντα…

 

 

 

ιουλία ιωάννου