Ήταν μόλις πριν ένα χρόνο που η σελίδα μας έγραψε για τον Γιώργο Ζορμπά και το πρώτο του βιβλίο που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ANUBIS.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ είναι το λογοτεχνικό ψευδώνυμο ενός νέου συγγραφέα, ο οποίος εμφανίστηκε στα εκδοτικά δρώμενα μόλις την 1η Απριλίου του 2019 με το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας του «Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» και υπότιτλο «Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ ΕΥΑΣ», από τις Εκδόσεις ANUBIS. Και όπως είχαμε πει, αυτή η εμφάνιση δεν πέρασε απαρατήρητη από το αναγνωστικό κοινό.
Το πρώτο βιβλίο της τετραλογίας, «Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ- Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ ΕΥΑΣ» είναι ένα έργο που ανήκει κυρίως στην λογοτεχνία του φανταστικού. Και παρ όλο που το βιβλίο αριθμεί περί τις 640 σελίδες, και είναι ένα έργο πολυπρόσωπο και πολυεπίπεδο, με ανακαλύψεις στον χώρο της φυσικής και της τεχνολογίας, ο συγγραφέας κατάφερε όλα αυτά να τα εναρμονίσει έτσι ώστε, όχι μόνο να μην κουράσει τον αναγνώστη, αλλά και να κρατήσει το ενδιαφέρον του.

Πρόκειται για ένα καταιγιστικό πολιτικό θρίλερ επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ συνωμοσίας, που μας μεταφέρει στην Ελλάδα του 2021. Μια Ελλάδα που τα προηγούμενα χρόνια είχε απορρίψει και καταστρέψει τα μνημόνια είχε επιστρέψει στο δικό της νόμισμα τη δραχμή και είχε παραγκωνισθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μια Ελλάδα της πείνας και των αστέγων. Μια Ελλάδα που οι ηγέτες της αποφασίσουν τελικά να προσφύγουν στην αγκαλιά της Ρωσίας. Θα επιτρέψουν όμως οι Η.Π.Α να συμβεί αυτό; Και η 8χρονη Εύα Βάις από την Αυστρία. Ο Γολγοθάς της. Το παιδί που μαζί με τον πατέρα του, ενώ έκανε διακοπές στην Ερυθρά Θάλασσα, δέχθηκε επίθεση Ισλαμιστών και απήχθησαν. Μπιλ Κάρτερ. Ένας υπερκατάσκοπος της CIA. Μετά από έρευνες χρόνων καταφέρνει να κατασκευάσει το ANGEL, ένα ανίκητο πολεμικό ρομπότ.
Πρώτη αποστολή του νέου όπλου είναι να σκοτώσει τον αυτοκράτορα των Ισραηλιτών μέσα στο κρησφύγετο του. Κατά την συμπλοκή όμως θα σκοτωθεί ο πατέρας της Εύας, ενώ η CIA, μέσα από τις εικόνες που στέλνει το ρομπότ, θα εντοπίσει την Εύα ζωντανή. Πρόθεση του Κάρτερ τώρα είναι να στείλει το ρομπότ για να ελευθερώσει την Εύα. Όμως οι ανώτεροι του αρνούνται και έτσι αρχίζει ο Γολγοθάς της Εύας. Και δεν είναι ο μοναδικός, αφού το νέο υπερόπλο, σταδιακά θα περάσει στα χέρια ανθρώπων με σκοτεινούς σκοπούς. Οι Ισλαμιστές θα πρέπει να βρουν τρόπο να αντιμετωπίσουν το νέο όπλο. Θα τα καταφέρουν;

 
 

Στην Ελλάδα, οι στρατιωτικοί καταλαμβάνουν την εξουσία. Ο Νίκος Αυγερινός, ένας νεαρός φυσικός με μεγάλες διακρίσεις βρίσκεται εγκλωβισμένος στην χώρα. Θα καταφέρει όμως να κάνει την μεγαλύτερη ανακάλυψη στην φυσική από την εποχή του Αϊνστάιν. Η ελπίδα. Και ο φόβος. Ο φόβος ότι η ανακάλυψη του μπορεί να πέσει σε λάθος χέρια τον κυριεύει. Με την βοήθεια της αγαπημένης του Σοφίας, θα προσπαθήσουν να προστατεύσουν το μεγάλο μυστικό. Θα μπορέσουν;
Όσο και αν προσπαθήσαμε να παρουσιάσουμε ολοκληρωμένα το βιβλίο αυτό, το θεωρήσαμε πραγματικά πολύ δύσκολο. Ήταν δύσκολο να απεικονίσουμε το μέγεθος της καταιγιστικής πλοκής του, της γρήγορης και αδιάκοπης ροής του μα και των ανατροπών του. Πρόκειται για ένα βιβλίο γραμμένο με σύγχρονη γραφή, γεμάτο δράση, αγωνία και μυστήριο που όχι μόνο συναρπάζει, αλλά και τρομάζει. Θα τρομάξει γιατί μπορεί να κινείται στην σφαίρα του φανταστικού, όμως πόσο πολύ μπορεί να απέχει αυτό το εναλλακτικό σενάριο από την πραγματικότητα; Σε ποιο βαθμό η πολιτική μπορεί να κατευθύνει την ζωή των πολιτών; Η επιστήμη προοδεύει διαρκώς. Νέες ανακαλύψεις προκύπτουν σχεδόν καθημερινά ανά τον κόσμο. Όμως καιροφυλακτεί πάντα το ερώτημα: τι θα μπορούσε να συμβεί αν γίνει κακή χρήση αυτών; Αν λάθος χέρια αγγίξουν ένα επίτευγμα; Ποιος είναι ο Κώδικας της δημιουργίας; Αυτός που θα ξεκλειδώσει το σύμπαν και θα κάνει τον άνθρωπο έναν μικρό Θεό;
Και το δεύτερο βιβλίο της τετραλογίας «Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΔΑΜ» μόλις κυκλοφόρησε και αφού δώσαμε κάποια στοιχεία από το πρώτο βιβλίο – γιατί πρέπει να διαβαστούν με σειρά- μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι ο συγγραφέας επιστρέφει ακόμα πιο δυναμικά με ανατροπές και πάλι με κινηματογραφική γραφή. Η ενδιαφέρουσα πλοκή μέσα σε συγκεκριμένα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα, ακόμα πιο δυνατή από το πρώτο βιβλίο ενώ ερωτήματα και προβληματισμοί γεννιούνται για ακόμα μια φορά. Τα μικρά κεφάλαια που αφορούν σε διαφορετικά πρόσωπα, η δομή, η πραγματικά απρόβλεπτη πλοκή και η στρωτή γραφή, εμφανή στο έργο. Είναι άξιο αναφοράς το γεγονός ότι αν και το πρώτο βιβλίο της σειράς διαβάστηκε πριν από ένα χρόνο, ήταν τόσο εντυπωμένο μέσα μας, που συνεχίσαμε την ανάγνωση σαν να μην πέρασε καιρός, κάτι που δείχνει ότι ο συγγραφέας κατάφερε να κατακτήσει το αναγνωστικό κοινό του και το έργο του να εντυπωθεί στο μυαλό τους. Ένα έργο μυστηρίου γεμάτο δράση και αγωνία, γεμάτο ιδέες και ανατροπές.
«-Μία στιγμή… αρκεί για να καταβαραθρώσει τον Νίκο και τη Σοφία, την ώρα που κρατούν στα χέρια τους το μυστικό που θ’ αναγεννήσει την Ελλάδα και θ’ αλλάξει τον κόσμο όλο.

  • Μία τυχαία συνάντηση… φέρνει την οκτάχρονη Εύα αντιμέτωπη με το απόλυτο Σκότος.
  • Ένας αστάθμητος παράγοντας… προκαλεί την πτώση του Αδάμ και καθιστά την Ευρώπη έρμαιο των τζιχαντιστών. Μόνο εμπόδιο στο δρόμο τους; Η μικρή, ρημαγμένη Ελλάδα. Ήρθε η ώρα για τις τελευταίες Θερμοπύλες;
    Κρυμμένοι στο σκοτάδι, οι συνωμότες χαμογελούν.
    Όλα πηγαίνουν κατ’ ευχήν!
    Το δεύτερο βιβλίο της σειράς Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ μάς καλεί να ταξιδέψουμε σ’ ένα εναλλακτικό μέλλον, όπου μια λεπτή γραμμή χωρίζει το όνειρο απ’ τον εφιάλτη και τη δημιουργία απ’ την καταστροφή.»
    Περιμένουμε με αδημονία το τρίτο μέρος του έργου