Όλα είναι θέμα «στιγμής», μια στιγμή αρκεί για να γίνουν τα πάντα! Έτσι ξαφνικά… και όλα γύρω σου, μέσα σου αλλάζουν ή δημιουργούνται! Μπορεί να είναι η αρχή ενός έρωτα, μιας φιλίας, μιας ζωής, μιας ευκαιρίας…
Η στιγμή καθορίζεται από ένα σωρό σημαντικών ή ασήμαντων, τωρινών ή παρελθόντων καταστάσεων που «συνήθως» περνούν χωρίς καν να τους δώσουμε την κατάλληλη σημασία.
Τα πάντα ξεκινούν από το μέσα μας, από το τι νιώθουμε, τι βγάζουμε προς τα έξω, τι εκπέμπουμε. Δεν είναι τυχαίο «όπως τίποτε άλλωστε» ότι αν γυρίσετε το χρόνο πίσω, στη στιγμή που γνωρίσατε τον άνθρωπο της ζωής σας, το πιθανότερο είναι να μην το καταλάβατε αμέσως ή τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή! Όμως, η αρχή είχε ήδη γίνει, η «συνομωσία» είχε διατελέσει το καθήκον της και ήρθε η κατάλληλη ώρα, το κατάλληλο μέρος, το κατάλληλο πρόσωπο ίσως που σας έφερε κοντά.
Γυρίζοντας το χρόνο πίσω στο μυαλό μας θα μπορέσουμε να εξηγήσουμε πολλές αποφάσεις μας και θα αντιληφθούμε γιατί πράξαμε έτσι όπως πράξαμε τότε.
Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που επειδή είναι ανήσυχοι από τη φύση τους, επειδή δεν ευχαριστιούνται από το λίγο, από το δήθεν, κάνουν το μεγάλο ξέσπασμα και ξεκινάνε από το μηδέν. Όμως, αν το καλοσκεφτείτε, δεν υπάρχει μηδέν, την προεργασία του ο καθένας την έχει κάνει (ή κάποιος άλλος την έκανε γι’ αυτόν)!
Αν κάποιος δεν είναι ευχαριστημένος στην προσωπική του ζωή, δεν τον γεμίζει αυτό που ζει και αναζητάει συνεχώς το νόημα της ύπαρξής του, χρειάζεται δύναμη να κάνει την υπέρβαση!
Για τον καθένα από εμάς το ποιο είναι το νόημα που ψάχνουμε είναι διαφορετικό, όμως τα πάντα ξεκινούν από το αν είμαστε διατεθειμένοι να το αναζητήσουμε. Όλα τα άλλα γύρω μας, επαγγελματικές ανησυχίες, επιτυχίες ή αποτυχίες επηρεάζονται από το πώς εμείς αισθανόμαστε κι αν δεν είμαστε ευχαριστημένοι πρώτα και κύρια με εμάς, δεν θα είναι και κανένας άλλος και τίποτε δεν θα μας γεμίζει και θα ψάχνουμε χωρίς ποτέ να βρίσκουμε σε τίποτε, κανένα νόημα!
Γι’ αυτό λοιπόν ψάξτε πιο βαθιά «Μέσα σας, Μόνο» όπως είναι και τίτλος του e-book της Ντίνας Σαρακηνού και θα βρείτε εκεί όλες τις απαντήσεις… Τις ξέρετε, απλά δεν τις αναζητήσατε ακόμα, ψάξτε ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, σας περιμένει…

Ιουλία Ιωάννου