Γράφει : Ο Κώστας Α. Τραχανάς


Το βιβλίο αυτό αναφέρεται σε ένα τρυφερό ιερωμένο, τον παπα-Λευτέρη, που βρήκε μισοπεθαμένο στο δάσος ένα μωρό, το πήρε στην αγκαλιά του και το ονομάτισε παιδί του, το βάφτισε Λουκά, για τη Γαλάζια Λίμνη την πλασμένη με υλικά του ονείρου που κλωθογύριζε τα όνειρα των ανθρώπων της περιοχής, που γινόταν μάρτυρας της καλοσύνης και της κακίας τους, για τον Λουκά με τα μοναδικά μπλε του μάτια που ήρθε αντιμέτωπος τόσο μικρούλης με σκληρές αλήθειες, για τους ανθρώπους που τον έφεραν στον κόσμο για τη συνάντηση με τον βιολογικό του πατέρα, έναν άνθρωπο αδίστακτο και τόσο τρυφερό συνάμα, για τον καλύτερο φίλο του Λουκά, τον Αλέξη, που αποδείχτηκε τελικά πως ήταν… αδελφός του, για το δέσιμό τους που ήταν ακλόνητο και ανθεκτικό, για την γιαγιά Αλκμήνη που της θυμίζανε και οι δύο τα ηλιοτρόπια που στρέφονται προς τον ήλιο της αγάπης, για τον έρωτα που περνάει πρώτα από το στομάχι, για την αγάπη που είναι σαν την φωτιά, που σε καίει ολόκληρο για την ψυχοφθόρα σχέση και των δύο με τη Μαρίνα, για τους δύο άντρες που το ίδιο βράδυ εκμυστηρεύτηκαν στην Μαρίνα την αγάπη τους, για την Μαρίνα που ήταν ερωτευμένη με δύο άντρες και τους ήθελε και τους δύο, γιατί ήταν υπέροχοι και οι δύο, για την μια μικρή πολύτιμη κλωστή που χωρίζει τον έρωτα από την αγάπη, για τον αληθινό έρωτα που δεν χωράει σκέψεις και δισταγμούς, για τις δύο νύχτες έρωτα που είχε ζήσει η Μαρίνα, για τη δυσκολία της Μαρίνας να επιλέξει με βάση τη λογική ή την καρδιά της, για τα ταξίδια που είναι τελικά οι άνθρωποι, για…


Ένα βιβλίο γραμμένο σε γλώσσα άμεση και ζωντανή που δεν στερείται λογοτεχνικών αρετών και σε παρασύρει από τις πρώτες κιόλας αράδες.
Ένα βιβλίο αψεγάδιαστης ομορφιάς.
Διαβάστε το.


Η Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι κόρη του Νικόλαου Ρώσση, των φερώνυμων εκδόσεων, ενώ παππούς της ήταν ο φιλόλογος και συγγραφέας Ιωάννης Θ. Ρώσσης. Αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολέγιο Θηλέων, τη Σχολή Νηπιαγωγών Αθηνών και το Lοndon Montessori Centre. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός, αλλά και ως υπεύθυνη εκδόσεων. Έχει γράψει 12 βιβλία για ενηλίκους και πάνω από 150 παιδικά βιβλία. Το 2015 της απονεμήθηκε το Βραβείο Λογοτεχνίας από τον Όμιλο Γυναικών Πειραιά «Εξάλειπτρον» για το συγγραφικό της έργο, σε συνδυασμό με τη μεγάλη απήχησή του και τη διαδραστική της σχέση με τους αναγνώστες της, καθώς και το βραβείο κοινού των βιβλιοπωλείων PUBLIC, στην κατηγορία «Ο πιο ερωτικός χαρακτήρας», για το μυθιστόρημά της ΔΙΔΥΜΑ ΦΕΓΓΑΡΙΑ, το οποίο προβαλλόταν σε τηλεοπτική σειρά. (2015-2017). Την περίοδο 2019 – 2020 έγινε η τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου Αστέρια στην άμμο. Όλα τα μυθιστορήματά της κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ και έχουν πουλήσει πάνω από 1.300.000 αντίτυπα. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.