Θα εύχεσαι να μην ήταν πραγματικός…

Διαβολικός
(An Evil Mind)
του Chris Carter

Μετάφραση: Βαγγέλης Γιαννίσης

Κυκλοφορεί στις 15 Ιανουαρίου 2021

Το 2021 ξεκινάει στα BELL με αγωνία, δράση και… Chris Carter! Το Διαβολικός είναι η έκτη πολυαναμενόμενη υπόθεση του ντετέκτιβ Ρόμπερτ Χάντερ, ο οποίος μέσα σε τρία μόλις χρόνια κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο αγαπημένους ήρωες των Ελλήνων αναγνωστών.

Τι χρειάζεται να γνωρίζετε για το νέο αυτό συναρπαστικό αστυνομικό θρίλερ; Ας αφήσουμε τον ίδιο τον Chris Carter να μας το παρουσιάσει: «Αυτό το μυθιστόρημα διαφέρει εντελώς από όλα τα προηγούμενα βιβλία μου, κυρίως επειδή είναι το πρώτο θρίλερ που γράφω στο οποίο το μεγαλύτερο κομμάτι της πλοκής και οι χαρακτήρες βασίζονται σε αληθινά γεγονότα και σε ανθρώπους που συνάντησα όταν ακόμη εργαζόμουν ως ψυχολόγος με ειδίκευση στην εγκληματική συμπεριφορά. Τα ονόματα έχουν αλλάξει για προφανείς λόγους».

Αληθινή ιστορία και Chris Carter μαζί; Υποψιαζόμαστε ότι δεν είστε προετοιμασμένοι γι’ αυτό που πρόκειται να διαβάσετε. Ή μήπως είστε;…

                                                                                     ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ένα παράξενο ατύχημα στο επαρχιακό Γουαϊόμινγκ οδηγεί στη σύλληψη ενός υπόπτου για μια διπλή ανθρωποκτονία από το γραφείο του σερίφη, ωστόσο περαιτέρω έρευνες θα αποκαλύψουν κάτι φρικιαστικό –έναν σίριαλ κίλερ, ο οποίος απήγαγε, βασάνιζε και ακρωτηρίαζε θύματα σε όλη την αμερικανική επικράτεια τα τελευταία είκοσι πέντε χρόνια. Ο ύποπτος ισχυρίζεται πως είναι απλά ένα πιόνι σε έναν πελώριο λαβύρινθο ψεμάτων και εξαπάτησης. Ποιος μπορεί να τον πιστέψει;

Η υπόθεση περνάει αμέσως στη δικαιοδοσία του FBI, αλλά αυτή τη φορά αναγκάζονται να ζητήσουν βοήθεια από τον πρώην ψυχολόγο εγκληματικής συμπεριφοράς και ντετέκτιβ της Μονάδας Υπερβίαιων Εγκλημάτων της Αστυνομίας του Λος Άντζελες, Ρόμπερτ Χάντερ, ο οποίος καλείται να ανακρίνει τον κρατούμενο. Αυτές οι ανακρίσεις θα αποκαλύψουν ανατριχιαστικά μυστικά, τα οποία κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει, ανάμεσα στα οποία και η πραγματική ταυτότητα ενός δολοφόνου τόσο σκιώδους που κανείς, ούτε καν το FBI, δε γνώριζε πως υπήρχε… μέχρι τώρα.

           Τιμή: € 9,90 € ● Σελίδες: 440 ● ΙSBN:  978-960-507-144-8 ● ΚΩΔ.ΒΙΒΛΙΟΥ: 01041144

Κανονικά δεν θα έπρεπε
να είχε καταλήξει σε φόνο…

Έξοδος
(Exit)
της Belinda Bauer

Μετάφραση: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου

Κυκλοφορεί στις 15 Ιανουαρίου 2021

Οι Εκδόσεις BELL παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα της Belinda Bauer, Έξοδος, το οποίο κυκλοφορεί στην Ελλάδα ταυτόχρονα με την πρώτη αγγλική έκδοση!

Η πολυβραβευμένη Μπάουερ (Gold Dagger Αστυνομικού Μυθιστορήματος της Χρονιάς για το Μαύρο Χώμα, Dagger in the Library για το σύνολο του έργου της, βραβείο Theakston Old Peculier Καλύτερου Αστυνομικού Μυθιστορήματος της Χρονιάς για το Άκου τους Νεκρούς, καθώς και Εθνικό Βραβείο Specsavers για το Snap –το οποίο διακρίθηκε και στη μακρά λίστα του βραβείου Man Booker το 2018) συνεχίζει να ανακαθορίζει τα όρια της αστυνομικής λογοτεχνίας, αυτή τη φορά με ένα μυθιστόρημα που πλέκει εν μέρει γύρω από ένα μυστηριώδη φόνο και εν μέρει γύρω από την ιστορία ενός ανθρώπου στη δύση της ζωής του, που ανακαλύπτει ότι τελικά ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να πάνε όλα απίστευτα στραβά…

Ανατρεπτικό και απρόβλεπτο, συγκινητικό και αστείο, το Έξοδος είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με ευφυέστατη πλοκή, που αποπνέει ζεστασιά, χιούμορ, σκοτάδι και θλίψη μαζί. Ένα βιβλίο που θα απολαύσετε από την πρώτη ως την τελευταία του σελίδα.


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ

Ο Φίλιξ Πινκ έχει πάρει σύνταξη. Χήρος εδώ και πάνω από μια δεκαετία και εξουθενωτικά στοχαστικός, ζει μια ζωή ρουτίνας και απλώς περιμένει ήρεμα και καρτερικά να πεθάνει, ελπίζοντας ο θάνατός του να είναι εξίσου πληκτικός και γαλήνιος. Δραστηριοποιείται εθελοντικά ως Εξοδοφύλακας, αναλαμβάνει δηλαδή να κάθεται κοντά σε ανθρώπους που διανύουν το τελευταίο στάδιο ανίατων, επώδυνων νόσων την ώρα που αυτοκτονούν, βοηθώντας στις πρακτικές λεπτομέρειες, παρέχοντάς τους ηθική υποστήριξη και κατόπιν εξαφανίζοντας τα πειστήρια για να μη βρεθούν μπλεγμένοι οι συγγενείς και οι φίλοι τους. Όταν ο Φίλιξ μπαίνει στο σπίτι που βρίσκεται στον αριθμό 3 της Μπλακ Λέιν, σκοπός του είναι να επιτελέσει μια πράξη συμπόνιας και ευσπλαχνίας: να κρατήσει συντροφιά σε έναν ετοιμοθάνατο ώσπου ν’ αφήσει την τελευταία του πνοή.
Αλλά μόλις ένα τέταρτο αργότερα, ο Φίλιξ το σκάει κυνηγημένος από την αστυνομία, έχοντας διαπράξει το μεγαλύτερο λάθος της ζωής του. Τώρα ο ήσυχος και σχολαστικά προγραμματισμένος κόσμος του καταρρέει, καθώς προσπαθεί να διαλευκάνει αν αυτό που συνέβη ήταν απλό λάθος ή προμελετημένη πράξη. Δολοφονία.

Τιμή: € 16,60 € ● Σελίδες: 392 ● ΙSBN: 978-960-620-851-5 ● Κωδ. Βιβλίου: 01170177