Παρουσίαση Βιργινία Αυγερινού

Ήταν το 1987 όταν κυκλοφόρησε το βιβλίο Ανακριτής στο εδώλιο, η σειρά διηγημάτων του Νίκου Ε Σίμου. Το 2007 κυκλοφόρησε η πολιτική σάτιρα, ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα με τίτλο Κύριε πρόεδρε, στη διάθεσή σας… Το 2008 το ιστορικό έργο Το “Μακεδονικό” και ακολούθησαν το 2010 τα Διηγήματα με τίτλο Το λάθος παλτό & υπότιτλο Η ζωή σε 10 πράξεις. Ο Νίκος Ε. Σίμος, γεννήθηκε στην Αθήνα. Απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου και της Νομικής Σχολής αφοσιώθηκε από πολύ νωρίς στη δημοσιογραφία, έτσι ώστε να βγει, τελικώς, κερδισμένο το Διπλωματικό Σώμα, το οποίο είχε επιλέξει για επαγγελματική σταδιοδρομία. Το πρώτο του ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Βραδυνή”, όταν ήταν μόλις 16 ετών. Στη δημοσιογραφική του πορεία πέρασε από το οικονομικό και το πολιτικό ρεπορτάζ, και από το 1986 υπηρετεί τη δημοσιογραφία από διευθυντικές και επιτελικές θέσεις. Διετέλεσε διευθυντής της “Καθημερινής” και αρθρογράφος της “Εστίας”, του “Ελεύθερου Τύπου. Το 2019 ανέλαβε και πάλι τη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής.


Στις 27 Ιανουαρίου κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΚΑΚΤΟΣ το νέο του έργο, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με τίτλο ΕΝΑ ΠΙΣΤΟΛΙ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ και υπότιτλο Μια σκοτεινή υπόθεση με δολοφόνους, τρομοκράτες, απρόσμενη εξέλιξη και άρωμα πολιτικής. Η λογοτεχνική επιμέλεια ανήκει στην Μαρία Κωνσταντούρου.
Οι τρομοκράτες ζουν στη σκιά, αθέατοι και υπεράνω πάσης υποψίας. Έχει αναλάβει να τους αποκαλύψει ο αστυνόμος Νικόδημος Γρέκας, απόφοιτος της Νομικής και με επιμόρφωση στην εγκληματολογική ψυχολογία, ο οποίος έχει όλα τα προσόντα ώστε, μολονότι υπηρετεί στην Ασφάλεια, να τον χρησιμοποιήσει η Αντιτρομοκρατική για τη διαλεύκανση σειράς εγκλημάτων που σχετίζονται με την εγχώρια τρομοκρατία.

Κεντρικός ήρωας ο αστυνομικός Νικόδημος Γρέκας. Επί πολλά χρόνια η Ελλάδα αποτέλεσε εύφορο έδαφος για την τρομοκρατία – εγχώρια και εισαγόμενη. Ένα από τα πρόσωπά της «φωτογραφίζει» και το αστυνομικό αυτό μυθιστόρημα του Νίκου Εμμ. Σίμου, μέσα στο οποίο ο αναγνώστης μπορεί να αναγνωρίσει κάποια στοιχεία από συναφείς βίαιες δράσεις του παρελθόντος που συνέβησαν στη χώρα μας.
Αστυνομικό μυθιστόρημα το Ένα πιστόλι για υπογραφή και ο αναγνώστης συμμετέχει ενεργά στην πορεία της υπόθεσης μέχρι την διαλεύκανση των εγκλημάτων μέσα από ένα καλογραμμένο και ευκολοδιάβαστο έργο με μικρά κεφάλαια , γεγονός που συντείνει στην αναγνωστική απόλαυση αστυνομικού μυθιστορήματος, , μέσα από την κινηματογραφική και τριτοπρόσωπη γραφή.


Το μυθιστόρημα είναι γραμμένο έτσι ώστε να είναι ένα βιβλίο ευκολοδιάβαστο για τον αναγνώστη που κυριολεκτικά ‘βλέπει’ να εξελίσσεται στα μάτια του μια ιστορία σαν κινηματογραφική ταινία. Το γεγονός ότι το μυθιστόρημα είναι χωρισμένο σε μικρά κεφάλαια συντείνει στην αναγνωστική απόλαυση καθώς το καθιστά ένα πραγματικό page turner βιβλίο που δύσκολα ο αναγνώστης θα αφήσει από τα χέρια του.