ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΥΑ ΓΚΑΡΘΙΑ ΣΑΕΝΘ ΝΤΕ ΟΥΡΤΟΥΡΙ

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΠΟΛΗΣ
ΠΟΥ ΣΥΝΑΡΠΑΣΕ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ

Όσοι είστε λάτρεις των σκοτεινών θρίλερ – περίπλοκων αστυνομικών μυθιστορημάτων, θα λατρέψετε την εκπληκτική σειρά της τριλογίας της ΣΙΩΠΗΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΠΟΛΗΣ, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.


Αυτό που συναρπάζει τον αναγνώστη, δεν είναι μόνο η ασύλληπτη πλοκή που δημιούργησε η Εύα Γκαρθία Σάενθ ντε Ουρτούρι, (και αν το όνομά της σας τρομάζει, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα τέτοια θα βρείτε στα βιβλία!), αλλά η συγκλονιστική και γοητευτική περιγραφή της πρωτεύουσας της Χώρας των Βάσκων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να κρατήσετε στα χέρια σας τις «Τελετουργίες του νερού» είναι φυσικά να έχετε διαβάσει και το πρώτο μέρος, που φέρει και τον τίτλο της τριλογίας «Η σιωπή της λευκής πόλης».

Επιγραμματικά, στο πρώτο μέρος συναντάμε για πρώτη φορά τον ειδικευμένο προφάιλερ, αστυνομικό Ουνάι Λόπεθ ντε Αγιάλα, με το παρατσούκλι «Κράκεν», ο οποίος έρχεται αντιμέτωπος με τις δολοφονίες ανά δύο ατόμων με ένα ιδιαίτερο τελετουργικό και το χειρότερο είναι ότι ο τρόπος του δολοφόνου θυμίζει μια παλιά ιστορία, που είχε συγκλονίσει πριν από δύο δεκαετίες και μάλιστα ο υπαίτιος βρίσκεται στη φυλακή όλα αυτά τα χρόνια. Ποιος μπορεί λοιπόν να είναι ο τωρινός δολοφόνος; Μήπως κάποιος που μιμείται τον διάσημο, καταδικασμένο αρχαιολόγο Τάσιο Ορτίθ ντε Θάρατε, ο οποίος πρόκειται να βγει από τη φυλακή ή μήπως ο δολοφόνος δεν είχε ποτέ συλληφθεί και απλά περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να αρχίσει και πάλι το σατανικό του έργο;

Περιγραφή για το βιβλίο
Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΠΟΛΗΣ

Ο χαρισματικός αρχαιολόγος Τάσιο Ορτίθ ντε Θάρατε, καταδικασμένος για τα εγκλήματα που τρομοκράτησαν τη Βιτόρια πριν από δύο δεκαετίες, πρόκειται να βγει από τη φυλακή, όταν οι φόνοι ξαναρχίζουν. Στον Παλαιό Καθεδρικό ένα ζευγάρι εικοσάχρονων εντοπίζονται νεκροί. Είναι γυμνοί κι έχουν και οι δύο τσιμπήματα μελισσών στον λαιμό. Και δε θα είναι οι μόνοι. Ο νεαρός αστυνομικός Ουνάι Λόπεθ ντε Αγιάλα, ο «Κράκεν», όπως τον φωνάζουν όλοι, ειδικευμένος προφάιλερ, θέλει πάση θυσία να σταματήσει τους φόνους. Μια πρόσφατη προσωπική τραγωδία, όμως, τον εμποδίζει να τους δει ως άλλη μια υπόθεση. Οι μέθοδοί του δυσαρεστούν την Άλμπα, την επικεφαλής της έρευνας, με την οποία διατηρεί μια αμφιλεγόμενη σχέση. Και στο μεταξύ, ο χρόνος τρέχει εναντίον τους και η απειλή παραμονεύει σε κάθε γωνιά της πόλης. Ποια θα είναι τα επόμενα θύματα;

Ένα καθηλωτικό, σκοτεινό θρίλερ, όπου θρύλοι, αρχαιολογία και οικογενειακά μυστικά συνθέτουν ένα πυκνό μυστήριο. Κι όπου ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής είναι η ίδια η Βιτόρια, η γοητευτική πρωτεύουσα της Χώρας των Βάσκων.

Όσο οργιαστική φαντασία και αν διαθέτετε, δεν πρόκειται να αντιληφθείτε την τροπή που παίρνει η υπόθεση, καθώς το παρελθόν παίζει έναν πολύ καθοριστικό ρόλο και οι αποκαλύψεις θα σας κόψουν την ανάσα!


Στο δεύτερο μέρος της τριλογίας, συναντάμε τον Κράκεν μετά τον σοβαρό του τραυματισμό από την εξέλιξη της πρώτης ιστορίας, να προσπαθεί να συνηθίσει τη νέα του ζωή, καθώς δεν μπορεί να μιλήσει και είναι αναγκασμένος να γράφει στο κινητό του για να συνεννοείται με τους οικείους και τους συνεργάτες του, ενώ καθυστερεί να συναντηθεί με την λογοθεραπεύτριά του και να ξεκινήσει τις ασκήσεις, ώστε να επανενταχθεί πιο γρήγορα.
Η καινούργια υπόθεση που πρόκειται αυτή τη φορά να απασχολήσει την ομάδα, είναι εξίσου ανατριχιαστική και πάλι με στοιχεία τελετουργίας που αναπαριστούν Κελτικές τελετές. Μια νεαρή γυναίκα βρίσκεται νεκρή, κρεμασμένη ανάποδα από τα πόδια και το κεφάλι βυθισμένο μέσα σε νερό και το συγκλονιστικό στοιχείο είναι ότι ήταν έγκυος. Όμως η Άνα Μπελέν Λιάνιο, δεν ήταν μια οποιαδήποτε γυναίκα, αλλά η πρώτη ερωτική σύντροφος του Κράκεν αλλά και των τριών φίλων του, όταν είχαν βρεθεί όλοι μαζί σε μια κατασκήνωση το καλοκαίρι του 1992.


Ο τρόπος που η συγγραφέας δίνει τα στοιχεία, που δένει το παρελθόν με το παρόν, οι ιερές τοποθεσίες και τα άπειρα ονόματα των χώρων στην Άλαβα και την Κανταβρία, οι λεπτομέρειες από τις τελετουργίες του νερού στη Χώρα των Βάσκων και τα ιστορικά στοιχεία που ο αναγνώστης μαθαίνει, καταστούν το μυθιστόρημα ένα εξαιρετικό δείγμα, ιστορίας, αρχαιολογίας και μυθοπλασίας.


Η ταλαντούχα Ντε Ουρτούρι, μας δίνει ένα πολυπρόπωπο και δαιδαλώδες μυθιστόρημα, με υπέροχες περιγραφές τοπίων, με εξαιρετική σκιαγράφηση των χαρακτήρων που ο αναγνώστης θα λατρέψει και είτε πρόκειται για τους καλούς είτε για τους κακούς, θα κατανοήσει πλήρως το γιατί πράττουν ό,τι πράττουν.

Από τα πρόσωπα που προσωπικά λάτρεψα, είναι αυτό του αιωνόβιου παππού του Κράκεν που τον στηρίζει και είναι πάντα δίπλα του σε όλες τις αναποδιές της ζωής του. Και είναι τόσες πολλές!


Το κυρίαρχο θέμα και στα δύο βιβλία, αλλά κυρίως στο δεύτερο, είναι η πατρότητα και η μητρότητα, οι καλοί και κακοί γονείς, η συνειδητή απόφαση του καθενός να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Και είναι πραγματικά σκληρό να αντιλαμβάνεσαι ότι τέτοιες ιστορίες, όσο τραβηγμένες και αν ακούγονται, μπορεί να τις βιώνει κάποιος στη διπλανή πόρτα, ας μην σιωπούμε!


Ταξιδέψτε με τις Τελετουργίες του νερού και τη Σιωπή της λευκής πόλης και θα σας ανταμείψει πλήρως το ταξίδι στην γοητευτική Βιτόρια!

Περιγραφή για το βιβλίο
ΟΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Η Άνα Μπελέν Λιάνιο, ο πρώτος έρωτας του Κράκεν, βρίσκεται δολοφονημένη στην Άλαβα. Το μαρτύριο του θανάτου της παραπέμπει σε μια πανάρχαια τελετουργία όπου το θύμα κρεμιέται ανάποδα και βυθίζεται σε έναν λέβητα με καυτό νερό. Ο λέβητας είναι αυθεντικό κομμάτι από την Εποχή του Χαλκού. Και μια λεπτομέρεια κάνει τη φρίκη ακόμη μεγαλύτερη: Η Άνα Μπελέν ήταν έγκυος… Όπως φαίνεται σύντομα, ο δολοφόνος δε θα σταματήσει εδώ. Θα συνεχίσει να σκοτώνει μέλλοντες γονείς, μιμούμενος τις τελετουργίες του νερού, διαλέγοντας προσεκτικά ιερές τοποθεσίες της Χώρας των Βάσκων και της Κανταβρίας για τα εγκλήματά του. Η υπόθεση ξυπνά στον Κράκεν οδυνηρές μνήμες, από το καλοκαίρι του 1992, τότε που με τους τρεις καλύτερούς του φίλους πρωτοσυνάντησαν την αινιγματική Άνα Μπελέν Λιάνιο – μια γνωριμία που τους σημάδεψε για πάντα. Και ταυτόχρονα, του γεννά έναν φόβο χωρίς προηγούμενο. Γιατί η Άλμπα, η προϊσταμένη του και γυναίκα που αγαπά, είναι έγκυος – και κινδυνεύει να γίνει ο επόμενος στόχος του δολοφόνου…