Η Αννούλα θα γίνει για λίγο η καλή μας φίλη και θα μας διηγηθεί ένα ωραίο και διδακτικό παραμύθι. Ζει με τους γονείς της σε ένα φτωχικό σπιτάκι, στο τέλος μιας πόλης. Είναι μακριά από τους ανθρώπους, αλλά αυτό δεν την απασχολεί. Ζει σε μια οικογένεια γεμάτη αγάπη και εκείνη με τη σειρά της έχει μάθει να δίνει απλόχερα όλα όσα έχει φυλαγμένα μέσα της.
Όταν μια μέρα στον κήπο τους φύτρωσε ένα κλαδάκι, η Αννούλα το αγάπησε με μιας, το φρόντιζε και σιγά – σιγά έγινε ένα μεγάλο και όμορφο δέντρο, που στη σκιά του φύτεψε με τη βοήθεια της μαμάς σποράκια και λίγο αργότερα έγιναν λουλούδια.
Ήταν όμορφα, ευωδίαζαν και τα προστάτευε το δέντρο. Ήταν τόσα πολλά που κατάφεραν να σχηματίσουν έναν μεγάλο κήπο, τι κήπο, δάσος ολόκληρο, το δάσος της αγάπης.
Η Αννούλα χαιρόταν με τα λουλούδια της. Κάθε μέρα, έκοβε και πήγαινε στην δασκάλα της στο σχολείο ένα όμορφο λουλούδι που όλοι ζήλευαν και όλοι ήθελαν να μάθουν το μυστικό της. Κανείς δεν πίστευε ότι μονάχα με την αγάπη και τη φροντίδα που τους πρόσφερε, μπορούσε να έχει αυτό το αποτέλεσμα.
Μια μέρα, κάπου μακριά σε μια άλλη χώρα, υπήρχε μια λυπημένη πριγκίπισσα που όλο έκλαιγε. Αυτήν την πριγκίπισσα λοιπόν θα βοηθήσει η Αννούλα μας, όταν με χαρά θα της διδάξει το νόημα της αγάπης, της ανιδιοτελούς φροντίδας και της προσφοράς και θα την κάνει ξανά ευτυχισμένη.

Πρόκειται για ένα τρυφερό παραμύθι με διδαχτικό χαρακτήρα που στόχο του έχει να αφυπνίσει στα παιδιά αξίες που πρέπει να καλλιεργήσουν, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση ενός υγιούς χαρακτήρα.
Η αγάπη, η αφοσίωση, η προσφορά και η ανιδιοτέλεια είναι πολύτιμες αξίες που ως γονείς πρέπει να μεταλαμπαδεύσουμε στα παιδιά μας!
Είναι αξίες που θα σταθούν δίπλα τους αρωγοί για όλη τους τη ζωή και θα τους προσφέρουν τα οφέλη τους.
Η πριγκίπισσα παραδειγματίστηκε από την μικρή Άννα και το ίδιο θαρρώ πως πρέπει να κάνουμε όλοι μας. Με αγάπη και φροντίδα, μπορούμε να δημιουργήσουμε όμορφα, πολύ όμορφα πράγματα!
Ας το τολμήσουμε λοιπόν!

Η Καίτη Λιανού-Ιωαννίδου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα αλλά κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε Μουσική, είναι υψίφωνος, κατέχει πτυχίο Ωδικής και Δίπλωμα Μονωδίας και Μελοδράματος. Απέσπασε Α΄ Βραβείο κι έλαβε Αργυρό μετάλλιο.
Το 2005 άρχισε μαθήματα Ζωγραφικής και Αγιογραφίας. Έργα της έχει παρουσιάσει σε ομαδικές εκθέσεις. Την ίδια χρονιά μπαίνει δυναμικά στον χώρο της Λογοτεχνίας. Γράφει μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα.
Το 2008 κυκλοφορεί το βιβλίο της «Η άλλη πλευρά του παραδείσου» από τις εκδόσεις Θέσις, το οποίο διασκευάστηκε από την ίδια σε θεατρικό. Το εξώφυλλο είναι έργο δικό της «Έκσταση», λάδι σε καμβά.
Το 2010 δημοσιεύεται το πρώτο της μικρό διήγημα με τίτλο «Η επιστροφή» στη Φιλολογική Πρωτοχρονιά, εκδόσεις Μαυρίδη και αναδημοσιεύεται στο περιοδικό Λακωνικά και στην εφημερίδα Παλμός Γαλατσίου.
Τον Απρίλιο του 2012 δημοσιεύεται στα free-ebooks η ποιητική της συλλογή «Το γυάλινο δωμάτιο». Το εξώφυλλο είναι έργο δικό της «Η κούκλα», λάδι σε καμβά.
Το 2013 κυκλοφορεί το λαογραφικό «Ελλάδα σ’ αγαπώ-Παράδοση και αναμνήσεις» από τις εκδόσεις Όστρια (βιβλίο συνεργασίας).
Το 2014 από τον ίδιο εκδοτικό οίκο το διήγημα «Χρυσές σελίδες» το οποίο διασκευάστηκε από την ίδια τη συγγραφέα σε θεατρικό μονόλογο με τίτλο «Μια μέρα του Ιούνη».
Την ίδια χρονιά έλαβε μέρος με τρία ποιήματά της στη συλλογική ποιητική ανθολογία “INTELLIGENTSIA” ο κύκλος των ποιητών (01) εκδόσεις Εντύποις.
Το 2015 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα «Κοριός στο μαξιλάρι του προέδρου» από τις εκδόσεις Ωκεανός, για το οποίο έλαβε Α΄ βραβείο από τον 6ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό (Ε.Π.Ο.Κ.) 2016.
Το 2016 εκδόθηκε το λαογραφικό «Συνάντηση με το παρελθόν» από τις εκδόσεις Όστρια, το 2017 το μυθιστόρημα «Λίγο πριν ξημερώσει» από τις εκδόσεις Ωκεανός, το 2019 το μυθιστόρημα «Άρωμα σε μελανοδοχείο», το 2021 το μυθιστόρημα «Ο χορός των λυγμών» και τα δύο από τις εκδόσεις Αγγελάκη και το 2022 το παιδικό βιβλίο «Η περιπέτεια του Ξανθούλη», επίσης από τις εκδόσεις Αγγελάκη.
Γράφει στον έντυπο και διαδικτυακό τύπο.
Έχει λάβει βραβεία και επαίνους από διάφορους Παγκόσμιους Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς, και είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών και του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.
Η Καίτη Λιανού-Ιωαννίδου πιστεύει πως κάθε μορφή τέχνης μας οδηγεί στο να ανακαλύψουμε και κάτι καινούργιο για τον εαυτό μας που δεν γνωρίζουμε.

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου αναφέρει:
Όλοι μιλούσαν για τον όμορφο κήπο της Αννούλας με τα πολύχρωμα λουλούδια που μοσχοβολούσαν. Πολλοί πίστευαν πως υπήρχε κάποιος μαγικός σπόρος στα βάθη της Ανατολής, τον είχε η Αννούλα και δεν τον έδινε σε κανέναν, άλλοι πάλι έλεγαν πως κάποια πεταλούδα, που ζούσε κρυμμένη σε ένα χρυσό κουτί και έτρωγε ζάχαρη και μέλι, πήγαινε κάποια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας από λουλούδι σε λουλούδι και μετέφερε τη μοναδική του γύρη και, ήθελαν να της την κλέψουν και άλλοι πάλι πίστευαν πως όταν γεννήθηκε η Αννούλα κάποια νεράιδα με το μαγικό της ραβδάκι κτύπησε το χώμα του κήπου.
Τι όμως ήταν αυτό που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί κι έκανε όλα αυτά τα λουλούδια να είναι τόσο όμορφα, να είναι μοναδικά, να ευωδιάζουν και να δημιουργούν το δάσος της αγάπης όπως το ονόμαζε;


Η αγάπη τα νικάει όλα… ένα όμορφο και γλαφυρό παραμύθι για την αγάπη, τη φροντίδα του περιβάλλοντος και της φύσης και πώς αυτή μας ανταποδίδει πλουσιοπάροχα με τα οφέλη της και τις ομορφιές της!!! Ένα επίκαιρο παραμύθι που θα βοηθήσει και θα εμπνεύσει τα παιδιά, κι όχι μόνο, να αγαπήσουν και να βάλουν σε προτεραιότητα στη ζωή τους την προσφορά και τον σεβασμό προς τη φύση αλλά και τον συνάνθρωπο!!!
Μερβάς Μαάνιαν, Νηπιαγωγός

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αγγελάκη.