Πρώτη φορά διαβάζω βιβλίο της κας Μακρή και μπορώ να πω ότι η γραφή της μου άρεσε αρκετά! Η υπόθεση αφορά τέσσερις γυναίκες που κατάγονται από διαφορετικές χώρες! Άγκυρα, Ελλάδα, Φερόες, Σικελία, οι τόποι καταγωγής τους! Αν και κατάγονται από άλλες χώρες τα βιώματά τους είναι κοινά! Η έλλειψη ή ακόμα και η στέρηση αγάπης από τη μητέρα ή και την οικογένειά τους είναι κάτι που στοίχειωσε τη ζωή και των τεσσάρων!

Κι εδώ έρχεται το διαχρονικό και πανανθρώπινο αίτημα του ανθρώπου που είναι η αγάπη που ποθεί να αντλήσει από τα κοντινά του πρόσωπα! Οι γονείς δεν έδειξαν τη δέουσα στοργή είτε γιατί κόπηκε πρώιμα το νήμα της ζωής, είτε γιατί ως Εβραίοι έφυγαν για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, είτε γιατί έπεσαν θύματα εκβιασμού από τη Μαφία! Το ευτύχημα είναι ότι σε κάποια φάση της ζωής τους συναντώνται και αντλεί θάρρος και δύναμη για τη ζωή η μία από την άλλη!

Επιπλέον όχι μόνο δεν επέτρεψαν στα προβλήματα να τις πάρουν από κάτω αλλά με σθένος και αγώνα κατάφεραν να διεκδικήσουν αυτό που απαιτεί ο καθένας από τη ζωή: ένα φωτεινό και αισιόδοξο αύριο! Και έφτασαν σε αυτό μέσα από ένα τιτάνιο αγώνα με το εγώ και τα θέλω τους αφήνοντας στο παρελθόν ό,τι τις ταλάνισε! Το βιβλίο τελειώνει με μια νότα αισιοδοξίας αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση!