Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 4 ετών
Σειρά: Ιστορίες Νεοελληνικής Μυθολογίας
Η Αγγελική Δαρλάση εμπνέεται από τους θρύλους, τα ήθη και τα έθιμα της ελληνικής παράδοσης και γράφει με τον δικό της τρόπο ιστορίες με νεράιδες και ξωτικά, δράκους και φίδια, γοργόνες, νάνους και μάγισσες, πόρτες που κρύβουν θησαυρούς, τέρατα και γενναίους ήρωες.

Η Ελιά της Αγγελικής Δαρλάση
εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου

Τότε η ελιά καμάρωνε, φούντωνε και χαιρόταν,
γλυκό και πιότερο καρπό ήθελε να καρπίζει,
να φάνε, να ευχαριστηθούν πολλοί απ’ τις ελιές της?
χαρά που τη μοιράζεσαι, χαρά είναι πιο μεγάλη.
Οι λατρευτικές παραδόσεις, οι δοξασίες και τα έθιμα που σχετίζονται με το δέντρο της ελιάς απ’ άκρη σε άκρη στην ελληνική επικράτεια είναι πολλές. Η ιστορία του συγκεκριμένου βιβλίου βασίστηκε στις προφορικές παραδόσεις όπως αυτές καταγράφονται στο βιβλίο του Κ. Ρωμαίου Κοντά στις ρίζες – Έρευνα στον ψυχικό κόσμο του ελληνικού λαού (Βιβλιοπωλείον της Εστίας, 1980) αλλά και σε αφηγήσεις (και νουθεσίες) που είχε ακούσει η συγγραφέας ως παιδί.

————————-

Η Γοργόνα της Αγγελικής Δαρλάση
εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή

Μα κάτ’ από τη μέση της γεμάτη ήταν λέπια
κι αντί για πόδια είχε ουρά, μεγάλη και ψαρίσια.
Μισή ήτανε άνθρωπος, μισή ήτανε ψάρι?
πλάσμα τρανό και μαγικό που το έλεγαν Γοργόνα.

Η πρώτη γνωριμία της συγγραφέα με τη Γοργόνα έγινε μέσα από τις ζωγραφιές του Τάσου Ζωγράφου. Από εκείνον πρωτοάκουσε την ιστορία της και αργότερα τη διάβασε στο βιβλίο Παραδόσεις του Ν. Πολίτη. Επιπλέον οι γνωστοί σε όλη την Ελλάδα θρύλοι έλεγαν πως οι γοργόνες ζούσαν στη Μαύρη θάλασσα και κατέβαιναν στο Αιγαίο διά μέσου του Εύξεινου Πόντου, τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς είναι:
1. Οι Μοίρες και 2. Το Πετροκάραβο

————————

Για παιδιά από 6 ετών
Ένα πράσινο τηλέφωνο της Κατερίνας Δημόκα
εικονογράφηση: Γεωργία Στύλου

Χωρίς τη γιαγιά Ευδοκία η οικογένεια για τον μικρό Σταύρο είναι «σχεδόν οικογένεια». Απ’ όταν μετακόμισε σε μια όμορφη και ήσυχη αλλά μακρινή γειτονιά, όπου δεν πιάνει το τηλέφωνο, ένα παιχνίδι τηλέφωνο και η φαντασία του παιδιού γίνονται το μέσο για να συνομιλήσει μαζί της, σε ένα ευαίσθητο και πρωτότυπο βιβλίο-δώρο για την απώλεια.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Κατερίνας Δημόκα:
Χριστουγεννιάτικα δώρα στην Ταραχώρα (νέο γιορτινό βιβλίο)
Η δασκάλα των χρωμάτων
Όμηρος στο πέλαγος

————————

Σειρά: Διαβάζω ιστορίες

Για παιδιά από 6 ετών
Απλώς ένα χαρτί της Λήδας-Αλεξάνδρας Λιάρου
εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Ένα διασκεδαστικό βιβλίο για το πώς η φαντασία μπορεί να μετασχηματίσει ακόμα και τα πιο απλά πράγματα της καθημερινότητάς μας σε συναρπαστικά παιχνίδια ή χρηστικά αντικείμενα. Ο μικρός Σωτήρης για παράδειγμα θέλει να ζωγραφίσει χωρίς μαρκαδόρους, μόνο μ’ ένα χαρτί. Ή μήπως αυτό που κρατάει δεν είναι απλώς ένα χαρτί;

——————

Για παιδιά από 7 ετών
Η πιο σημαντική νίκη του Αχιλλέα της Ιωάννας Μπαμπέτα
εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη

Ο Αχιλλέας έχει συνηθίσει να είναι πρώτος παντού και πάντα. Ώσπου στο σχολείο έρχεται ένα αγόρι που γίνεται ο σημαντικότερος αντίπαλός του. Θα τα βρει σκούρα, τα εμπόδια που θα συναντήσει θα του μάθουν πολλά για τον εαυτό του, αλλά και για την αξία της φιλίας.

———————–

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 9 ετών
Σειρά: Τα τελευταία παιδιά στη Γη του Μαξ Μπράλιερ
εικονογράφηση: Ντάγκλας Χόλγκεϊτ
μετάφραση: Ειρήνη Χριστοπούλου


Μια Αλλόκοσμη Στριγκλιά καλεί τα ζόμπι στον χαμό τους και τα τελευταία παιδιά στη Γη πρέπει να ανακαλύψουν αν θα είναι αυτοί τα επόμενα θύματά της.

Η παρέλαση των ζόμπι
Η δεύτερη περιπέτεια της σειράς. Ο Τζακ και η παρέα του, τα τελευταία παιδιά στη Γη, αντιμετωπίζουν την κρισιμότερη απειλή για τον κόσμο τους σε μια μάχη χωρίς αύριο. Έχουν τη δύναμη να επιβιώσουν; Τι θα κάνουν τα τελευταία παιδιά στη Γη όταν το προαιώνιο Κακό απειλεί να καταστρέψει τον πλανήτη και οι νέοι τους σύμμαχοι αποδεικνύονται οι χειρότεροι εχθροί;

——————

Το πρώτο βιβλίο της σειράς:
Τα τελευταία παιδιά στη Γη

Για παιδιά από 10 ετών
Σειρά: Τα πέντε βασίλεια του Μπράντον Μουλ
μετάφραση: Ειρήνη Παϊδούση


Μια δημοφιλής σειρά εφηβικής φαντασίας με πρωταγωνιστές τον Κόουλ -ένα γενναίο καθημερινό παιδί- και τους φίλους του.

Οι υφαντές του θανάτου

Από τότε που έφτασαν στις Παρυφές, ο Κόουλ και οι φίλοι του έχουν παλέψει με τέρατα, έχουν προκαλέσει ιππότες, έχουν αντιμετωπίσει αφηνιασμένα ρομπότ. Τίποτε από όλα αυτά όμως δεν τους έχει προετοιμάσει για το Νέκρονουμ. Με τους εχθρούς να πλησιάζουν απειλητικά, ο Κόουλ κινδυνεύει να χάσει τα πάντα για να βρει το μοναδικό πράγμα που μπορεί να τους σώσει.

Τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς:
Κουρσάροι των ουρανών
Ο περιπλανώμενος ιππότης
Οι Φύλακες των Κρυστάλλων