ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 4 ετών

Νέα σειρά: Ο Σαυρής είναι ένας χαριτωμένος μικρός δεινόσαυρος που αντιμετωπίζει προβλήματα με τον μικρό άνθρωπο που του παίρνουν ως κατοικίδιο οι γονείς του.

Ούτε Κράουζε

Σειρά: Εικονογραφημένα βιβλία
Μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου

Ο Σαυρής θέλει κατοικίδιο

01632_03
(Ηλικία: Από 4 ετών, Εξώφυλλο: Σκληρό, Σχήμα: 17 x 24,
Σελίδες: 80, ISBN: 978-618-03-0163-2, Τιμή: 8,80€)
Χρόνος έκδοσης: Φεβρουάριος 2016
Τίτλος πρωτοτύπου: Minus Drei wüncht sich ein Haustier

Ο μικρός δεινόσαυρος Σαυρής θέλει τόσο πολύ ένα κατοικίδιο! Θα προτιμούσε έναν τοσοδούλη πτερόσαυρο ή έναν μικρούτσικο βροντόσαυρο. Αλλά και με ένα πρωτόγονο ψάρι ευχαριστημένος θα ήταν. Οι γονείς του όμως δεν πιστεύουν ότι είναι σε θέση να φροντίσει μόνος του ένα κατοικίδιο. «Θα σας το αποδείξω!» φωνάζει ο Σαυρής πεισματικά και έχει μάλιστα και το σχέδιό του: Βάζει μια αγγελία όπου γράφει ότι αναλαμβάνει να φροντίζει κατοικίδια. Όταν όμως την άλλη μέρα τού χτυπάει την πόρτα ο πρώτος πελάτης, ο Σαυρής μένει με το στόμα ανοιχτό…

Ο Σαυρής και η φωνακλού Λούσι

01649_03

(Ηλικία: Από 4 ετών, Εξώφυλλο: Σκληρό, Σχήμα: 17 x 24,
Σελίδες: 80, ISBN: 978-618-03-0164-9, Τιμή: 8,80€)
Χρόνος έκδοσης: Φεβρουάριος 2016
Τίτλος πρωτοτύπου: Minus Drei und die laute Lucy

Ο Σαυρής είναι ξετρελαμένος με το κατοικίδιό του, τον πρωτόγονο άνθρωποι με το όνομα Λούσι – πάνω απ’ όλα επειδή η Λούσι μπορεί και μιμείται τέλεια όλους τους ήχους. Δυστυχώς όμως στους γονείς του δεν αρέσει καθόλου που η Λούσι είναι ικανή να κράζει για ώρες ολόκληρες σαν πρωτόγονο πουλί ή να ουρλιάζει σαν φάλαινα. «Πρέπει να σταματήσει αυτό! Αλλιώς δεν μπορούμε να κρατήσουμε εδώ τη Λούσι» λένε οι γονείς του. Απελπισμένος ο μικρός δεινόσαυρος γράφει τη Λούσι σε ένα ειδικό σχολείο για κατοικίδια και ελπίζει ότι εκεί θα μάθει καλούς τρόπους το γρηγορότερο δυνατό…

Η Ούτε Κράουζε γεννήθηκε το 1960 και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Τουρκία, στη Νιγηρία, στην Ινδία και στις ΗΠΑ. Σπούδασε Οπτική Επικοινωνία στη Σχολή Καλών Τεχνών του Βερολίνου και έκανε σπουδές κινηματογράφου και τηλεόρασης στο Μόναχο. Είναι επιτυχημένη συγγραφέας και εικονογράφος. Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και έχουν διασκευαστεί για την τηλεόραση. Έχει λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ άλλων από το Ίδρυμα Μπούχκουνστ, και έχει προταθεί για το Βραβείο Γερμανικής Νεανικής Λογοτεχνίας.

————————————-

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 7 ετών

Σειρά: «Διαβάζω ιστορίες»

Εύα Ιεροπούλου
Το Φουσκοχώρι
Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

01748_03

ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Σειρά: Διαβάζω ιστορίες
(Ηλικία: Από 7 ετών, Εξώφυλλο: Μαλακό, Σχήμα: 14 x 20,5,
Σελίδες: 64, ISBN: 978-618-03-0174-8, Τιμή: 6,60 €)
Χρόνος έκδοσης: Φεβρουάριος 2016

ΔΩΡΟ Η ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΕ QR CODE

Το Φουσκοχώρι είναι υπέροχο: με πανέμορφα μικρά σπιτάκια, σκαρφαλωμένο σ’ έναν καταπράσινο λόφο δίπλα στο ποτάμι, βλέπει μια απέραντη πεδιάδα. Και το πιο φοβερό; Κάθε απόγευμα στο Φουσκοχώρι φτιάχνουν φούσκες! Φούσκες από σοκολάτα, σαντιγί, φράουλα, πεπόνι, φούσκες με άρωμα θαλασσινό ή βουνίσιο, κι άλλες πολλές που δεν τις βάζει ο νους σας!
Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 7+, η οποία τροφοδοτεί τη φαντασία του παιδιού και καλλιεργεί τη γλωσσική του ικανότητα.

ΘΕΜΑ: ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ

Η Εύα Ιεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, βιολοντσέλο και μουσικοπαιδαγωγικά. Διδάσκει μουσική σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και ασχολείται με την παραγωγή μουσικών και θεατρικών παραστάσεων με τους Family Sound Machine, καθώς επίσης και με τη σύνθεση και παραγωγή εναλλακτικών συνθεμάτων για παιδιά. Έχει εκδώσει πέντε παιδικά μουσικά CD: «Το πράσινο μούσκαρι-o» 2001, «Τα πώς και τα γιατί» 2003, «Ο Ίκαρος Ποντίκαρος» 2009, «Το μικρό σπίτι της Νίνας» 2010, «Η Ροζαλία με τις τρεις κοτσίδες» 2011. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Ένα παιδί παίζει με τα σύννεφα και Το παγκάκι που ήθελε να γίνει βάρκα.

Η Σάντρα Ελευθερίου ζει και εργάζεται στη Λάρνακα. Σπούδασε γραφικές τέχνες και από το 2004 εργάζεται ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Έχει εικονογραφήσει και επιμεληθεί περισσότερα από πενήντα βιβλία. Το 2008 και το 2009 κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό εικονογράφησης που προκήρυξε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου, ενώ το 2009, το 2010 και το 2013 έλαβε το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου. Είναι η εικονογράφος που αντιπροσώπευσε την Κύπρο στην Τιμητική Λίστα του ΙΒΒΥ 2012.

——————–

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ

Κωνσταντίνα Αρμενιάκου
Κατερίνα Χριστόγερου
Ευθυμία Ανδριώτη

Ανακαλύπτω τον εαυτό μου
Πρωτότυπες δραστηριότητες για την προσωπική
και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού

00802_03

Κατηγορία: Βιβλία για εκπαιδευτικούς και γονείς
Εξώφυλλο: μαλακό, Σχήμα: 21 x 28, Σελίδες: 176
ISBN: 978-618-03-0080-2, Τιμή: 8,80 €
Χρόνος έκδοσης: Φεβρουάριος 2016

Ένα πρωτότυπο βιβλίο με παιχνίδια και ευχάριστες δραστηριότητες που βοηθούν τα παιδιά να καλλιεργήσουν την αυτογνωσία, την αυτοεκτίμησή τους και τις κοινωνικές τους δεξιότητες.

Στο βιβλίο, οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί αλλά και όσοι ασχολούνται με την ενίσχυση της προσωπικής και κοινωνικής ανάπτυξης παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας θα βρουν ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες, παιχνίδια, προτάσεις για εικαστικές δημιουργίες, ερωτηματολόγια, φύλλα αξιολόγησης, εικονοϊστορίες, ποιήματα, ιδέες και προτάσεις για γονείς, βιβλιογραφία σχετική με το θέμα.

Η δομή του βιβλίου ανταποκρίνεται στη λογική ανάπτυξης της ενότητας «Προσωπική και κοινωνική ανάπτυξη» του Προγράμματος Σπουδών για το Νηπιαγωγείο. Έτσι, οι δραστηριότητες οργανώνονται στις παρακάτω ενότητες:
• Ανακαλύπτω τον εαυτό μου (ταυτότητα)
• Ανακαλύπτω τα συναισθήματα (αυτορρύθμιση)
• Η συμπεριφορά μου (αυτορρύθμιση)
• Αντιμετωπίζω τις δυσκολίες (προσωπική ενδυνάμωση)
• Χτίζοντας τις σχέσεις μου με τους άλλους (κοινωνικές δεξιότητες)
• Ζω αρμονικά με τους άλλους (κοινωνική αλληλεπίδραση)

Η Κωνσταντίνα Αρμενιάκου γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1973. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθώς και του Τμήματος Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου της Τουλούζης στη Γαλλία. Έχει εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση ως νηπιαγωγός και στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Παράρτημα Κέρκυρας) ως καθηγήτρια της γαλλικής γλώσσας. Υπήρξε υπεύθυνη της Παιδικής Βιβλιοθήκης ΧΕΝ και Δήμου Κερκυραίων για 3 χρόνια, όπου υλοποίησε προγράμματα αυτοφροντίδας και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης με παιδιά σχολικής ηλικίας. Από το 2001 υπηρετεί ως νηπιαγωγός σε δημόσια νηπιαγωγεία του νομού Κέρκυρας, όπου και ζει μόνιμα.

Η Κατερίνα Χριστόγερου ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές πάνω στα παιδαγωγικά στο Μόναχο της Γερμανίας και φοίτησε στη σχολή νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε με απόσπαση ως νηπιαγωγός σε δίγλωσσα τμήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης στη Γερμανία, στην πόλη της Στουτγάρδης. Επίσης, υπηρέτησε σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία της χώρας.

Η Ευθυμία Ανδριώτη γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος Νηπιαγωγών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ζει μόνιμα στην Κέρκυρα και εργάζεται ως νηπιαγωγός σε δημόσια σχολεία. Έχει γράψει σε συνεργασία με τις Κ. Χριστόγερου και Κ. Αρμενιάκου, εκπαιδευτικά βιβλία για το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού σχολείου.

————————————–

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Για παιδιά από 9 ετών

Τζάκι Μπέιλι

Μα… τι μου συμβαίνει;
Ένα βιβλίο για την ανάπτυξη και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Εικονογράφηση: Σάρα Νέιλερ
Μετάφραση: Φανή Πανταζή

05135_03

Σειρά: Γνώσεις και δραστηριότητες
(Εξώφυλλο: μαλακό, Σχήμα: 21 x 26
Σελίδες: 80, ISBN: 978-618-03-0513-5, Τιμή: 9,90 €)
Χρόνος έκδοσης: Φεβρουάριος 2016
Τίτλος πρωτοτύπου: Hair, there and everywhere

Το βιβλίο αυτό δίνει απαντήσεις σε όλες εκείνες τις αμήχανες ερωτήσεις για τις αλλαγές που παρατηρεί ένα παιδί στο σώμα του και στην ψυχολογική του διάθεση κατά την προεφηβεία και την εφηβεία:
Τι είναι η εφηβεία;
Πότε και πώς αρχίζει;
Τι αλλάζει στο σώμα;
Τι σημαίνει ανάπτυξη;
Τι είναι οι ορμόνες;
Πώς νιώθει;
Γιατί έχει κόντρες με την οικογένειά του;
Τι αλλάζει στις σχέσεις του με τους άλλους;
Πώς ανακαλύπτει τα ερωτικά συναισθήματα;
Πώς θα είναι ασφαλές;
Τι σημαίνει παρενόχληση;
Πώς θα είναι υγιές και ευτυχισμένο;

Η Τζάκι Μπέιλι ασχολείται το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της με τα παιδικά βιβλία. Έχει εργαστεί ως επιμελήτρια και υπεύθυνη εκδόσεων κάθε είδους παιδικών βιβλίων, από εικονογραφημένα βιβλία για μικρά παιδιά μέχρι εγκυκλοπαίδειες. Αυτό όμως που την ευχαριστεί περισσότερο είναι να γράφει βιβλία σχετικά με τις επιστήμες, γιατί τα θέματα που διερευνά είναι συχνά πολύ πιο συναρπαστικά από τις φανταστικές ιστορίες!

Το βιβλίο αυτό δίνει απαντήσεις σε όλες εκείνες τις αμήχανες ερωτήσεις για τις αλλαγές που παρατηρεί ένα παιδί στο σώμα του και στην ψυχολογική του διάθεση κατά την προεφηβεία και την εφηβεία.
Τι είναι η εφηβεία; Πότε και πώς αρχίζει; Τι αλλάζει στο σώμα; Τι σημαίνει ανάπτυξη; Τι είναι οι ορμόνες; Πώς νιώθει; Γιατί έχει κόντρες με την οικογένειά του; Τι αλλάζει στις σχέσεις του με τους άλλους; Πώς ανακαλύπτει τα ερωτικά συναισθήματα; Πώς θα είναι ασφαλές; Τι σημαίνει παρενόχληση; Πώς θα είναι υγιές και ευτυχισμένο;

————————————-

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ

Ο Πόλεμος των Άστρων
Οι Επαναστάτες

Το μεγάλο βιβλίο των δραστηριοτήτων 1


(Ηλικία: Από 6 ετών, Εξώφυλλο: μαλακό, Σχήμα: 21 x 28,
Σελίδες: 48, ISBN: 978-618-03-0391-9, Τιμή: 6,60€)
Χρόνος έκδοσης: Φεβρουάριος 2016
Τίτλος πρωτοτύπου: Il libro dei giochi stellari

Ένα βιβλίο με κουίζ, σταυρόλεξα, μυστικούς κώδικες, sudoku, διαφορές κι ένα σωρό άλλο παιχνίδια, με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών από την τηλεοπτική σειρά Ο Πόλεμος των Άστρων: Οι Επαναστάτες.

Παίζω και ζωγραφίζω 1


(Ηλικία: Από 4 ετών, Εξώφυλλο: μαλακό, Σχήμα: 21 x 28,
Σελίδες: 32, ISBN: 978-618-03-0392-6, Τιμή: 5,50€)
Χρόνος έκδοσης: Φεβρουάριος 2016

Ο Κέιναν, η Χέιρα, ο Ζεμπ και η υπόλοιπη παρέα περιμένουν τα παιδιά να τους χρωματίσουν και να περάσουν μαζί τους πολλές ευχάριστες ώρες με τις δραστηριότητες που θα βρουν σε αυτό το βιβλίο!