ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΝΙ

Για παιδιά 1-3 ετών
Στη σειρά «Ταιριάζω και μαθαίνω» που βοηθούν το παιδί στα πρώτα του στάδια ανάπτυξης προστίθενται δύο ακόμα τίτλοι για να μάθει διασκεδάζοντας να αναγνωρίζει και να λέει τα χρώματα, και για να γίνει ξεφτέρι με τους αριθμούς.

Τα χρώματα
μετάφραση: Μάρω Ταυρή Οι αριθμοί
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Τι χρώμα έχει το μήλο; Ποιο είναι το μπλε; Πόσα ψαράκια βλέπεις στην εικόνα; Πώς γράφεται ο αριθμός πέντε, και πολλά ακόμα ερωτήματα που βοηθούν τα παιδιά να μάθουν τον κόσμο. Δύο βιβλία εικονογραφημένα με χαρούμενα, λαμπερά χρώματα. Οι γονείς διαβάζουν στο παιδί όσα βλέπουν στο μεγάλο βιβλίο και στη συνέχεια μαζί με το παιδί ανατρέχουν στο μικρό βιβλίο και το ενθαρρύνουν να βρει χρώματα και αριθμούς.
——————-

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 3 ετών
Νέα σειρά με τίτλο «Συνεργείο δεινοσαύρων» όπου συνδυάζονται οι δεινόσαυροι με τα οχήματα οικοδομών και τη χειροτεχνία. Κάθε βιβλίο περιλαμβάνει κατασκευή με οδηγίες, για να φτιάξει το παιδί το δικό του όχημα από χαρτόνι.

Πλημμύρα στο εργοτάξιο! της Ρόουζ Ίμπι
εικονογράφηση: Κρις Τσάτερτον
μετάφραση: Μάρω Ταυρή Γερανός σε δράση! της Ρόουζ Ίμπι

Το Συνεργείο Δεινοσαύρων αναλαμβάνει να χτίσει ένα εργοστάσιο αυτοκινήτων, όμως τους περιμένουν περιπέτειες όταν, σκάβοντας, σπάνε κατά λάθος έναν σωλήνα νερού. Ευτυχώς που βρίσκεται εκεί ο Τάιρον ο τυραννόσαυρος με τον εκσκαφέα του, για να σώσει την κατάσταση! Περιλαμβάνεται κατασκευή με οδηγίες, για να φτιάξει το παιδί τον δικό του φανταστικό εκσκαφέα. Η νέα αποστολή του συνεργείου Δεινοσαύρων είναι να χτίσει ένα σπίτι για τους τρικεράτοπες, και ο μαθητευόμενος, ο Ρίκι ο βελοσιράπτορας, θέλει πολύ να βοηθήσει. Κάτι όμως θα πάει στραβά. Ευτυχώς βρίσκεται εκεί ο Μπρούνο ο βραχιόσαυρος με τον γερανό του και θα φτιάξει τα πράγματα. Περιλαμβάνεται κατασκευή με οδηγίες, για να φτιάξει το παιδί τον δικό του φανταστικό γερανό.

Γερανός σε δράση! της Ρόουζ Ίμπι
εικονογράφηση: Κρις Τσάτερτον
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Η νέα αποστολή του συνεργείου Δεινοσαύρων είναι να χτίσει ένα σπίτι για τους τρικεράτοπες, και ο μαθητευόμενος, ο Ρίκι ο βελοσιράπτορας, θέλει πολύ να βοηθήσει. Κάτι όμως θα πάει στραβά. Ευτυχώς βρίσκεται εκεί ο Μπρούνο ο βραχιόσαυρος με τον γερανό του και θα φτιάξει τα πράγματα. Περιλαμβάνεται κατασκευή με οδηγίες, για να φτιάξει το παιδί τον δικό του φανταστικό γερανό.

————————

Για παιδιά από 7 ετών
Σειρά: Η οδός των φίλων
Ο Τιμ, η Μία, ο Σαμ, ο Έντζο και η Ρόουζ μένουν στην ίδια πολυκατοικία και είναι αχώριστοι φίλοι. Κάθε απόγευμα, υπό τη «συνωμοτική επίβλεψη» του κυρίου Μορίς, του θυρωρού, μαζεύονται στην αυλή για να παίξουν, να μοιραστούν τις χαρές τους αλλά και τα μικρά προβλήματα της καθημερινότητάς τους και να βρουν όλοι μαζί λύσεις.

Θέλω ένα σκυλάκι της Σιλβέν Ζαουί
εικονογράφηση: Ανελόρ Παρό
μετάφραση: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Η παρέα γνωρίζει τα χαριτωμένα κουταβάκια που γέννησε η σκυλίτσα ενός φίλου τους και θέλουν να τα υιοθετήσουν! Αλλά οι γονείς τους αρνούνται: το να έχεις ένα κατοικίδιο είναι μεγάλη ευθύνη… Μαζί οι πέντε φίλοι θα κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν ότι μπορούν να αναλάβουν τη φροντίδα ενός σκύλου.

Είμαι ερωτευμένη της Σιλβέν Ζαουί
εικονογράφηση: Ανελόρ Παρό
μετάφραση: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου Θέλω ένα σκυλάκι της Σιλβέν Ζαουί

Η Ρόουζ αγαπάει στα κρυφά τον Ρομέο, τον ξάδελφο του Έντζο. Όταν ανακαλύπτει ότι αυτός αγαπάει άλλη, ραγίζει η καρδιά της και χάνει την εμπιστοσύνη της στον εαυτό της… Ευτυχώς, οι φίλοι της είναι εκεί για να τη βοηθήσουν να ξαναβρεί το χαμόγελό της με ένα κόλπο που πιάνει πάντα (ή σχεδόν πάντα)! Η παρέα γνωρίζει τα χαριτωμένα κουταβάκια που γέννησε η σκυλίτσα ενός φίλου τους και θέλουν να τα υιοθετήσουν! Αλλά οι γονείς τους αρνούνται: το να έχεις ένα κατοικίδιο είναι μεγάλη ευθύνη… Μαζί οι πέντε φίλοι θα κάνουν τα πάντα για να αποδείξουν ότι μπορούν να αναλάβουν τη φροντίδα ενός σκύλου.
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:
• Δε θέλω να πάω σχολείο
• Κολλημένος στην οθόνη

———————-

ΒΙΒΛΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Για παιδιά από 5 ετών
Τι σε απασχολεί; της Μόλι Πότερ
εικονογράφηση: Σάρα Τζένινγκς
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Η Μόλι Πότερ με το βιβλίο της βοηθάει τα παιδιά να μάθουν να αναγνωρίζουν και να περιγράφουν τι είναι αυτό που τα δυσκολεύει δίνοντας παράλληλα χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους σε διάφορες καταστάσεις. Αποτελεί ιδανικό εργαλείο για τους ενήλικες στην προσπάθειά τους να συζητήσουν με τα παιδιά γι’ αυτά που τα απασχολούν και το πώς αισθάνονται.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία της Μόλι Πότερ:
• Πώς αισθάνεσαι σήμερα;
• Θέλεις να γίνουμε φίλοι;

——————-

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 9 ετών
Σειρά: Εγώ, η μαμά και τα μυστήρια
Στο σπίτι της Λίντα και της Έμιλι Ράιτ, μαμά και κόρη βοηθάνε η μία την άλλη, γελάνε πολύ, κλαίνε λίγο, τρώνε λαχανικά (αλλά και μάφιν), λένε «ευχαριστώ», «παρακαλώ» και «λυπάμαι». Και λύνουν μυστηριώδεις υποθέσεις. Μαζί.

Τα μυστικά του φάρου της Λουτσία Βακαρίνο
εικονογράφηση: Πάολα Αντίστα
μετάφραση: Δήμητρα Δότση

Η Έμιλι κι ο Τζέιμι συμμετέχουν σε μια εκδρομή στον φάρο Μπριμ, όμως λίγο προτού πάρουν τον δρόμο της επιστροφής ξεσπάει μια τρομερή καταιγίδα και η παρέα εγκλωβίζεται στο νησί. Στο μεταξύ, στην ευρύτερη περιοχή του Μπλόσομ Κρικ, η αστυνομία προειδοποιεί τον κόσμο ότι ένας επικίνδυνος δολοφόνος δραπέτευσε από τις φυλακές και εντοπίστηκε στο φέρι μποτ για το νησί του φάρου Μπριμ! Η Λίντα, για πρώτη φορά στα χρονικά, συμμαχεί με τον επιθεωρητή Μέλμπερι, σε μια προσπάθεια να βρουν έναν τρόπο να φτάσουν στο νησί παρά τη θύελλα, προκειμένου να σταματήσουν τον επικίνδυνο κακοποιό και να σώσουν την Έμιλι και τον Τζέιμι!