Μόλις κυκλοφόρησαν

ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟ ΧΑΡΤΟΝΙ

Για παιδιά από 1-3 ετών
Σειρά: Διαβάζω και διασκεδάζω

Στο μαγαζί
εικονογράφηση: Γιου-Χσουάν Χουάνγκ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Σε αυτό το μαγαζί ό,τι κι αν ψάχνει κανείς θα το βρει!

Πολύ πολύ θα το χαρώ
μαζί σου να το μοιραστώ!
Το βιβλίο μου αγαπώ.
Μια διασκεδαστική ιστορία σε στιχάκια για το μαγαζί των ζώων. Με κινούμενες εικόνες για ατελείωτο παιχνίδι.

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Για παιδιά από 4 ετών

15 λεπτά συγκέντρωση
Φύλλα δραστηριοτήτων για την ενίσχυση της προσοχής (για παιδιά προσχολικής ηλικίας) της Κατερίνας Χριστόγερου
εικονογράφηση: Ουρανία Λυμπεροπούλου

Ένα απολαυστικό βιβλίο με έγχρωμη εικονογράφηση και ευχάριστες δραστηριότητες για την άσκηση των δεξιοτήτων των μικρών παιδιών και τη βελτίωση της συγκέντρωσής τους (αντιμετώπιση της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής – ΔΕΠ/Υ).

Ανησυχείτε γιατί το παιδί σας αποφεύγει τη μαθησιακή διαδικασία; Αποσπάται εύκολα η προσοχή του; Παρουσιάζει δυσκολίες στην ακολουθία οδηγιών και στην ολοκλήρωση των εργασιών; Απαντάει παρορμητικά και συνεπώς λανθασμένα;

Το επίπεδο της συγκέντρωσης ποικίλλει από παιδί σε παιδί. Όλα τα παιδιά όμως χρειάζονται την αναγκαία υποστήριξη και καθοδήγηση, για να ασκήσουν την ικανότητα της προσοχής που είναι απαραίτητη στη διαδικασία της μάθησης και στην οργάνωση του χρόνου τους.
Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει προσεκτικά επιλεγμένες δραστηριότητες, με τη μορφή φύλλων εργασίας, που στοχεύουν στην αύξηση του χρόνου διατήρησης της προσοχής σε ένα ερέθισμα και την καλλιέργεια δεξιοτήτων, όπως ο οπτικοκινητικός συντονισμός, η οπτική αντίληψη και μνήμη, η οπτική διάκριση, ο χωρικός προσανατολισμός.
Το υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί στο σπίτι ή το σχολείο, δίνοντας τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά, παράλληλα με την άσκηση των δεξιοτήτων τους, να περάσουν ευχάριστα και να εκφραστούν με τη ζωγραφική και το παιχνίδι.
ΜΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Για παιδιά από 5 ετών

Οι ιππότες της ελευθερίας της Κωνσταντίνας Αρμενιάκου
εικονογράφηση: Δέσποινα Μανώλαρου

Πόσα γνωρίζεις άραγε για τους δημιουργούς του Εθνικού μας Ύμνου; Ένα ταξίδι στον χρόνο, σε έναν κόσμο γεμάτο λέξεις και νότες.

Ένας ποιητής που τολμά να γράψει στη γλώσσα του λαού κι ένας αριστοκράτης συνθέτης που οραματίζεται δωρεάν μουσική παιδεία για τους συμπολίτες του συναντιούνται και μοιράζονται έναν κοινό σκοπό: να φτιάξουν ποίηση και μουσική για το ελληνικό έθνος. Ο Διονύσιος Σολωμός και ο Νικόλαος Χαλικιόπουλος Μάντζαρος, που έγραψαν τον Εθνικό μας Ύμνο, ξετυλίγουν το νήμα της ζωής τους και της φιλίας τους στη Ζάκυνθο και στην Κέρκυρα του 19ου αιώνα.
Η αγωνία για την Ελληνική Επανάσταση, το όνειρο της ελεύθερης και ανεξάρτητης Ελλάδας, η αγάπη για την τέχνη και την πατρίδα. Ένα ταξίδι στον χρόνο, μια διαδρομή λουσμένη με ιόνιο φως, σε έναν κόσμο γεμάτο λέξεις και νότες.

Για παιδιά από 6 ετών

Άτλας ποδοσφαίρου
Ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο πάνω στο χορτάρι των γηπέδων του Τζέιμς Μπάκλεϊ
εικονογράφηση: Έντουαρντ Αλταρίμπα
μετάφραση: Άγγελος Αγγελίδης

Αν είσαι φανατικός του ποδοσφαίρου, ετοιμάσου για ένα ταξίδι γεμάτο δράση σε όλο τον κόσμο πάνω στο χορτάρι των γηπέδων!

Ανακάλυψε την ιστορία του όμορφου αυτού αθλήματος, μάθε όλα τα βασικά για τα σημαντικότερα τουρνουά και πρωταθλήματα, ταξίδεψε στα πιο γνωστά γήπεδα και γνώρισε μερικές από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου και τους διασημότερους παίκτες του σήμερα και του χθες.
Πού και πότε επινοήθηκε το ποδόσφαιρο;
Πόσες χώρες συμμετέχουν στη FIFA;
Ποιος παίκτης κατέληξε να γίνει πρόεδρος της Λιβερίας;
Σφύριξε την έναρξη του ταξιδιού σου και ανακάλυψε όλες τις απαντήσεις και πολλά άλλα μέσα από αυτό το υπέροχο βιβλίο για τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 4 ετών

Γιατί σβήσαμε το γράμμα Β της Ελένης Ανδρεάδη
εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Φόρεσε κι εσύ την μπέρτα σου και γίνε ο υπερήρωας που θα σώσει τον πλανήτη!

Όταν η αδερφή του σβήνει το γράμμα Β από τον μαυροπίνακα, το αγόρι ξεκινάει ένα ταξίδι με σκοπό να καταλάβει γιατί το δεύτερο γράμμα της αλφαβήτας δεν της αρέσει καθόλου. Η προσπάθειά του να λύσει το μυστήριο, αλλά και να την ακολουθήσει δεν θα είναι καθόλου εύκολη. Διότι αυτή έχει αποφασίσει να σώσει τον πλανήτη, και θα ταξιδέψει μακριά για να το επιτύχει…
Ένα οικολογικό παραμύθι, μια τρυφερή ιστορία από τη γνωστή περιβαλλοντολόγο και βραβευμένη με το Κρατικό Βραβείο συγγραφέα, με την ευφάνταστη εικονογράφηση της Σάντρας Ελευθερίου, που έχει λάβει έξι φορές το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου.

Η Ελένη Ανδρεάδη, η συγγραφέας μεταξύ άλλων της βραβευμένης, μπεστ σέλερ περιβαλλοντικής σειράς «Πράκτορες του Πλανήτη», ειδική σε θέματα αειφορίας και στο να ενθουσιάζει τα παιδιά πάνω σε αυτά, επιστρέφει με νέο βιβλίο. Αυτή τη φορά απευθύνεται σε λίγο μικρότερα παιδιά (4 ετών και πάνω), όμως ο σκοπός της παραμένει πάντα ο ίδιος: Να ευαισθητοποιήσει με την πρωτότυπη μυθοπλασία της σχετικά με τα τόσο σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, να προτείνει λύσεις και να εμπνεύσει τους μικρούς αναγνώστες να γίνουν «υπερήρωες», αναλαμβάνοντας δράση!

Για παιδιά από 4 ετών

Οι ξένοι του Αλφρέντο Σοντεργκίτ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Μια επίκαιρη και πολυμεταφρασμένη ιστορία για τη διαφορετικότητα, την αποδοχή, την αλληλεγγύη και τη συνύπαρξη.

Σε μια φάρμα πουλερικών, τα ζώα ζουν ικανοποιημένα και ασφαλή, ή τουλάχιστον έτσι πιστεύουν. Μέχρι που καταφθάνουν οι ξένοι. Για τις κότες οι ξένοι είναι υπερβολικά μεγάλοι, υπερβολικά βρεγμένοι και υπερβολικά τριχωτοί. Όμως είναι η εποχή του κυνηγιού και χρειάζονται ένα μέρος για να κρυφτούν. Έτσι, οι κότες µε βαριά καρδιά τους αφήνουν να μείνουν, αρκεί να ακολουθήσουν τους κανόνες και να µην έχουν πολλά πάρε δώσε μαζί τους. Καθώς όμως οι μέρες περνούν, τα γεγονότα κάνουν σιγά σιγά τις κότες να δουν την κατάσταση, και τους ξένους, µε άλλο µάτι…
Συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο White Ravens 2020
Καλύτερο Παιδικό Βιβλίο για το 2020 σύμφωνα με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης
«Μια απλή αλλά πολυεπίπεδη ιστορία που μιλά για την υπέρβαση των προκαταλήψεων, την αμφισβήτηση του κατεστημένου και τη δημιουργία μιας πραγματικής κοινότητας µε αλληλεγγύη».
Publishers Weekly

«Πρόκειται για ένα διαμαντάκι… Το μαγευτικό αυτό βιβλίο του Σοντεργκίτ περνάει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα: Αποδέξου τον άλλον, ακόμα κι αν αρχικά μοιάζει διαφορετικός. Πραγματικά εξαιρετικό».
Kirkus Reviews

Για παιδιά από 5 ετών

Το ουρανοκατέβατο των Αδερφών Φαν
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Μια υπέροχη ιστορία από τους μοναδικούς Αδερφούς Φαν για τη συνύπαρξη, την τέχνη και την αξία της μοιρασιάς.

Ήρθε ουρανοκατέβατο μια Πέμπτη. Κανείς δεν ήξερε από πού είχε έρθει. Κανείς δεν ήξερε τι ήταν. Όλοι όμως συμφώνησαν πως ήταν ό,τι πιο εκπληκτικό είχαν δει ποτέ τους. Και ο κύριος Αράχνη ήθελε να συμφωνήσουν όλοι ότι το θαύμα ήταν δικό του.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 7 ετών
Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες

Ο μικρός μου εξωγήινος της Κατερίνας Σέρβη
εικονογράφηση: Λίλα Καλογερή

Από πού έρχονται τα αδερφάκια; Μήπως από τον ουρανό; Μήπως τα φέρνουν οι εξωγήινοι;

Ο Αντώνης σε λίγο καιρό θα αποκτήσει αδελφάκι. Είναι χαρούμενος; Δεν είναι; Δεν ξέρει… Το συζητά με τη μαμά και με τον κολλητό του, αλλά έλα που ο Πάρης, ο αδελφός του κολλητού του, του δίνει μια ουρανοκατέβατη πληροφορία για το πώς έρχονται στον κόσμο τα μωρά!
Κι όταν φτάνει το δικό τους μωρό, ο Αντώνης, που δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του τα λόγια του Πάρη και νευριάζει με τη φασαρία, τη μαμά που δεν του δίνει πια σημασία, τον ενθουσιασμό του παππού με το «μυξιάρικο» και την κλεισούρα στο σπίτι, αρχίζει να βλέπει τον νεογέννητο αδελφό του με στραβό, πολύ στραβό μάτι…

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο της Κατερίνας Σέρβη Η πριγκίπισσα Χρυσή και ο μάγος Πλεονέκτης.

Για παιδιά από 8 ετών
Νέα σειρά: Λεονόρα Μπολτ

Λεονόρα Μπολτ: Η μυστική εφευρέτρια της Λούσι Μπραντ
εικονογράφηση: Γκλάντις Χοσέ
μετάφραση: Μαρία-Νεφέλη Ταμία

Μπες κι εσύ στο μυστικό εργαστήρι της πιο έξυπνης μικρής εφευρέτριας!

Το άκρως μυστικό εργαστήρι της Λεονόρας (ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ!) είναι στην κορυφή ενός παλιού φάρου. Ο φάρος βρίσκεται στο νησί Κράμπι. Και το νησί Κράμπι είναι πεταμένο στη μέση του… απόλυτου πουθενά!
Η Λεονόρα Μπολτ περνά τον καιρό της εφευρίσκοντας απίστευτα πράγματα στο εργαστήρι της, κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του τρομακτικού θείου Λούθερ. Όμως, όταν τα κύματα ξεβράζουν στο νησί Κράμπι ένα αγόρι, τον Τζακ, το τρομερό μυστικό που της αποκαλύπτει για τον θείο της αλλάζει τον κόσμο της μια για πάντα!
Έχοντας στο πλευρό της μια βίδρα με ιδιαίτερες ικανότητες, μια μαγείρισσα αμφίβολου ταλέντου κι έναν καλλίφωνο καπετάνιο, θα μπορέσει η Λεονόρα να εφεύρει κάποιο μαραφέτι που θα τη βοηθήσει να νικήσει μια και καλή τον μοχθηρό θείο της;