Η ζωή μας είναι στα χέρια σας: Οι ομιλίες που συγκλόνισαν τον κόσμο

Η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει παρακινήσει, εμπνεύσει και συγκινήσει με το μήνυμα της για την αφύπνιση κατά της κλιματικής αλλαγής, εκατομμύρια παιδιά αλλά και μεγάλους σε όλο τον κόσμο. Αυτές είναι οι ομιλίες της. Ένα βιβλίο που αποκαλύπτει γιατί σήμερα μιλάμε όλοι για το «φαινόμενο Γκρέτα».

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ
Συγγραφέας: Thunberg Greta
Πώς καταφέρνει ένα κορίτσι με σύνδρομο ‘Ασπεργκερ να προταθεί για το Νόμπελ Ειρήνης στα 16 της χρόνια; Για ποιον λόγο τη συμπεριέλαβε το περιοδικό Time στους 100 επιδραστικότερους διεθνώς ανθρώπους για το 2019;

Το «φαινόμενο Γκρέτα» εμφανίστηκε στις 20 Αυγούστου 2018 έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο, όταν η μαθήτρια Γκρέτα Τούνμπεργκ αποφάσισε να μην ξεκινήσει το σχολείο μαζί με τους συμμαθητές της, αλλά αντ’ αυτού να πραγματοποιήσει διαμαρτυρία για την αδράνεια απέναντι στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Από τότε έγινε η φωνή εκατομμυρίων συνομηλίκων της –της γενιάς που έχει τα περισσότερα να χάσει από την κλιματική αλλαγή–, οι οποίοι και ζητούν από τις κυβερνήσεις να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα για τη σωτηρία του πλανήτη τώρα, πριν να είναι πολύ αργά.

Ταξιδεύοντας παντού, η Γκρέτα διαδίδει με κάθε τρόπο το μήνυμά της. Σε αυτό το βιβλίο βρίσκονται συγκεντρωμένες οι ομιλίες της, οι οποίες έχουν παρακινήσει, εμπνεύσει και συγκινήσει εκατομμύρια παιδιά, αλλά και μεγάλους σε όλο τον κόσμο.

Μια συγκλονιστική κραυγή αφύπνισης προς όλους μας.

Πρόκειται για τις ομιλίες που ενέπνευσαν το παγκόσμιο κίνημα «Σχολική απεργία για το κλίμα».
Από έναν από τους 100 ανθρώπους με τη μεγαλύτερη επιρροή διεθνώς για το 2019, σύμφωνα με το περιοδικό Time.
Απλό και ξεκάθαρο κείμενο που εμπνέει όλες τις γενιές για άμεση δράση ενάντια στην κλιματική κρίση.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΥΤΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Δεν είναι ποτέ νωρίς για να γνωρίσουν τα παιδιά τον ξέφρενο και υπέροχο κόσμο της Φυσικής! Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε σύνθετες έννοιες δοσμένες με απλά λόγια για τη μικρή σας ιδιοφυΐα!
Η αγαπημένη σειρά γνώσεων εμπλουτίζετε με δύο νέους τίτλους

ΓΕΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Συγγραφέας: Ferrie Chris
Μία σπίθα είναι αρκετή για να εξάψει το μυαλό του παιδιού σας!

Δεν είναι ποτέ νωρίς για να γνωρίσουν τα παιδιά τον ξέφρενο και υπέροχο κόσµο της Φυσικής! Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε σύνθετες έννοιες δοσµένες µε απλά λόγια για τη µικρή σας ιδιοφυΐα!

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα βιβλίο STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής-πρωτοσχολικής ηλικίας.
Πρώτη επαφή με περίπλοκες έννοιες που όμως μπορούν να κατανοήσουν εύκολα με τη φαντασία τους τα παιδιά.
Απλή εικονογράφηση με σχήματα που βοηθούν στην κατανόηση του κειμένου.
Η εισαγωγή από τόσο μικρή ηλικία σε σημαντικές επιστημονικές έννοιες θα αποτελέσει πολύτιμο εφόδιο για τη μετέπειτα κατανόησή τους στη βασική εκπαίδευση.


Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΥΤΩΝΑ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ
Συγγραφέας: Ferrie Chris
Μία σπίθα είναι αρκετή για να εξάψει το μυαλό του παιδιού σας!

Δεν είναι ποτέ νωρίς για να γνωρίσουν τα παιδιά τον ξέφρενο και υπέροχο κόσµο της Φυσικής! Σε αυτό το βιβλίο θα βρείτε σύνθετες έννοιες δοσµένες µε απλά λόγια για τη µικρή σας ιδιοφυΐα!

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ STEM: ΜΙΚΡΟΣ ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ
Ο θαυμαστός κόσμος των Μαθηματικών
Ο θαυμαστός κόστος των Επιστημών
Ο θαυμαστός κόσμος της Μηχανικής

Με τον πρωταρχικό «Αναγεννησιακό ‘Ανθρωπο» του Λεονάρντο ντα Βίντσι ως πηγή έμπνευσης, αυτά τα όμορφα εισαγωγικά βιβλία είναι ο καλύτερος τρόπος να ενισχύσετε το ενδιαφέρον του πανέξυπνου παιδιού σας για τον θαυμαστό κόσμο των εφαρμοσμένων επιστημών, με τον μοναδικό τρόπο των εκπαιδευτικών βιβλίων STEM.


Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ
Συγγραφέας: Cooper Bob
Εικονογράφος: Paprocki Greg


Ο Θαυμαστός Κόσμος των Μαθηματικών του Μικρού Λεονάρντο γνωρίζει στα παιδιά πολλές από τις βασικές έννοιες των μαθηματικών, όπως και τη σχέση τους με πολλά πράγματα στην καθημερινότητά μας. Είτε το όνειρό τους είναι να γίνουν επιστήμονες, μηχανικοί ή αρχιτέκτονες, οι μαθηματικές έννοιες αποτελούν σημαντικό θεμέλιο, που τα παιδιά μπορούν να μάθουν με ευχάριστο τρόπο. Συμπεριλαμβάνονται γλωσσάρι όρων και σύντομες βιογραφίες διάσημων μαθηματικών.

Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
Συγγραφέας: Cooper Bob
Εικονογράφος: Paprocki Greg


Ο Θαυμαστός Κόσμος των Επιστημών του Μικρού Λεονάρντο γνωρίζει στα παιδιά τον κόσμο της επιστήμης και των επιστημόνων. Κι αυτό το ταξίδι δεν μπορεί παρά να είναι συναρπαστικό, είτε ασχολείται με αρχαία κόκκαλα δεινοσαύρων που ξέθαψαν παλαιοντολόγοι, με διάφορους πολιτισμούς ανά την υφήλιο που μελετούν ανθρωπολόγοι ή με νέους πλανήτες που ανακάλυψαν αστρόνομοι. Συμπεριλαμβάνονται γλωσσάρι όρων και σύντομες βιογραφίες διάσημων επιστημόνων.


Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ
Συγγραφέας: Cooper Bob
Εικονογράφος: Paprocki Greg


Ο Θαυμαστός Κόσμος της Μηχανικής του Μικρού Λεονάρντο γνωρίζει στα παιδιά πολλά διαφορετικά είδη μηχανικής. Οι μηχανικοί σχεδιάζουν και κατασκευάζουν όλων των ειδών τα πράγματα, από μικροσκοπικά κυκλώματα για κινητά τηλέφωνα μέχρι μεγάλα έργα όπως φράγματα και γέφυρες, που μεταμορφώνουν την ίδια την όψη του πλανήτη. Συμπεριλαμβάνονται γλωσσάρι όρων και σύντομες βιογραφίες σημαντικών μηχανικών.

Ο καλύτερος τρόπος για να ενθαρρύνετε το ενδιαφέρον του παιδιού σας στους τομείς εκπαίδευσης STEM: Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική και Μαθηματικά.
Με υπέροχη εικονογράφηση που συμπληρώνει το απλό και κατανοητό κείμενο.
Ένα βιβλίο γνώσεων που δεν πρέπει να λείπει από καμία βιβλιοθήκη.

ΛΟΥΝΑ: ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ!
Συγγραφέας: Βαρβαρούση Λήδα & Verboven Agnes


Η Λούνα παίζει χαρούµενη µε τα παιχνίδια της, όταν ξαφνικά ακούει: ΝΤΡΙΝ, ΝΤΡΙΝ!

Είναι ο Λίο πάνω στο καινούργιο, κατακόκκινο ποδήλατό του µε το γυαλιστερό κουδουνάκι!

Θέλει πολύ να κάνει κι εκείνη βόλτα.

Η Λούνα παίζει χαρούμενη με τα παιχνίδια της, όταν ξαφνικά βλέπει το Λίο πάνω στο καινούργιο, κατακόκκινο ποδήλατό του.
H βραβευμένη συγγραφέας και εικονογράφος Λήδα Βαρβαρούση μάς παρουσιάζει το δεύτερο βιβλίο της σειράς ΛΟΥΝΑ με τίτλο Μου αρέσει πολύ το ποδήλατο!

Η πολυβραβευμένη και αγαπημένη συγγραφέας-εικονογράφος δημιουργεί νέες ιστορίες με τη σκυλίτσα Λούνα!
Η ηρωίδα της ιστορίας είναι υπαρκτό… πρόσωπο!
Κατάλληλο για πολύ μικρά παιδιά με μικρό κείμενο και απλή ξεκάθαρη εικονογράφηση.
Κάθε ιστορία πραγματεύεται κι ένα θέμα που απασχολεί γονείς και παιδιά στην καθημερινότητα.

Αρσέν και Φαντομά – Γραφείο Ιδιωτικότατων Ερευνών 3: Το μυστήριο του αδέσποτου σκυλάκου

Άλλη μία τρομερά δύσκολη περιπέτεια περιμένει τον Αρσέν και την αδελφή του, τη Φαντομά. Η πιο δύσκολη από όλες! Πρέπει να βρουν έναν χαμένο σκυλάκο. Η τρίτη, συναρπαστική υπόθεση για το Γραφείο Ιδιωτικότατων Ερευνών του φοβερού διδύμου Αρσέν & Φαντομά.


ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΣΚΥΛΑΚΟΥ
Συγγραφέας: Αθανασιάδης Κυριάκος & Τσιλιγγερίδου Κίκα
Εικονογράφος: Καπατσούλια Ναταλία


‘Αλλη μία τρομερά δύσκολη περιπέτεια περιμένει τον Αρσέν και την αδελφή του, τη Φαντομά. Η πιο δύσκολη από όλες! Πρέπει να βρουν έναν χαμένο σκυλάκο. Και το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουν τίποτα γι’ αυτόν. Δεν έχουν το παραμικρό στοιχείο. Δεν ξέρουν καν το όνομά του. Ο αδέσποτος σκύλος μπορεί να είναι οπουδήποτε. Μπορεί ακόμη και να κινδυνεύει… Γι’ αυτό, φωνάζουν όλα τα ζωάκια της γειτονιάς. Αυτή τη φορά, όλοι θα γίνουν βοηθοί ντετέκτιβ!

Κι όλοι μαζί θα πουν:

Σκέψου, Αρσέν! Βάλε τα δυνατά σου!

Οι δύο πρωταγωνιστές είναι πραγματικοί, διάσημοι, κι αξιαγάπητοι!
Χιούμορ, περιπέτεια, ανατροπές.
Αστεία σκίτσα της Ναταλίας Καπατσούλια συμπληρώνουν το κείμενο ταιριαστά.