Η περιπέτεια μιας τοσοδούλας Λιβελούλας
από την Ζωή Γεωργίου

Μια τοσοδούλα λιβελούλα θέλει να εξερευνήσει τον κόσμο γύρω της. Δυστυχώς, όμως, φοβάται να φύγει από το σπίτι της. Ώσπου… μια μέρα, σθεναρά, το αποφασίζει. Τι θα δει στο πέταγμά της; Τι θα τη μαγέψει και τι θα τη φοβίσει στο ταξίδι της; Θα καταφέρει με τη δύναμη της αγάπης να υπερπηδήσει όλα τα εμπόδια;

Η Συγγραφέας

Η Ζωή Γεωργίου ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτη οικονοµικής σχολής, εργαζόµενη και µητέρα δύο παιδιών. Από µικρή, είχε απεριόριστη φαντασία την οποία διοχέτευε στα πρώτα της παιδικά ποιήµατα. Πιστεύει ότι η δηµιουργία είναι ψυχική ανάταση, από όπου και αν πηγάζει. Μπορεί να γίνει µέσα από ένα ποίηµα, ένα παραµύθι, έναν καµβά, ακόµα και µέσα από ένα βότσαλο της θάλασσας. «Η περιπέτεια µιας τοσοδούλας λιβελούλας» είναι το πρώτο της βιβλίο.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Η περιπέτεια μιας τοσοδούλας Λιβελούλας
Συγγραφέας: Ζωή Γεωργίου
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 10 ευρώ
Σελίδες: 24

Ο Πιλοτίμος
από την Μανταλένα Οικονόμου

Τι κι αν τα όνειρα φαντάζουν άπιαστα και μακρινά;

Ένα πρόβατο ονειρεύεται ότι πετάει…

Ένα κατσικάκι είναι δίπλα του και το βοηθάει…

Και ένα δάσος ανάστατο διασκεδάζει και γελάει…

Μια ιστορία στην οποία η φιλία γίνεται σκάλα, για να φτάσεις τα όνειρά σου, ακόμα και αν αυτά δείχνουν να βρίσκονται πολύ ψηλά!

Η Συγγραφέας

Η Μανταλένα Οικονόμου είναι απόφοιτος του τμήματος Προσχολικής Αγωγής. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια παιδαγωγικού περιεχομένου και παιδοψυχολογίας.
Για αρκετά χρόνια, έχει εργαστεί με παιδιά διαφόρων ηλικιών και αυτή η συνύπαρξη ήταν η αφετηρία της ενασχόλησής της με τα παιδικά παραμύθια. Αρχικά, μέσω του προφορικού λόγου, ξεκίνησε η δημιουργία μικρών αυτοσχέδιων παραμυθιών, ενώ μέσω της ανατροφοδότησης των παιδιών, οι ιστορίες μεγάλωναν και μετατρέπονταν πολλές φορές σε δραματοποιήσεις και μικρά θεατρικά.
«Με το πέρασμα των χρόνων και έχοντας αντιληφθεί ότι η συγγραφή είναι κάτι που με γεμίζει και μου βγαίνει αβίαστα, ξεκίνησε και η καταγραφή αυτών των παραμυθιών. Παρακολούθησα online σεμινάρια δημιουργικής γραφής και «Ο Πιλοτίμος» είναι η πρώτη μου συγγραφική προσπάθεια.»

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Ο Πιλοτίμος
Συγγραφέας: Μανταλένα Οικονόμου
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 12 ευρώ
Σελίδες: 32

Ένα Δώρο για τη Νίνα
από την Σοφία Παλαμήδη

Τι είναι αστερένιο και μοναδικό
αλλά λιώνει στο λεπτό;

Μια χειμωνιάτικη περιπέτεια στην Ανταρκτική, με πρωταγωνιστές δύο πολύ αγαπημένους πιγκουίνους.

Θα καταφέρει άραγε ο Νίνο να δώσει το δώρο του στην καλύτερή του φίλη;

Μια τρυφερή ιστορία για τη φιλία,
την επιμονή και την αγάπη.

Η Συγγραφέας

Η Σοφία Παλαμήδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο κέντρο της Αθήνας. Από μικρή ήταν ένα ανήσυχο καλλιτεχνικό πνεύμα. Παράλληλα με τις σπουδές της στη φωτογραφία, στην παραδοσιακή μουσική, στα παιδαγωγικά και στη μουσικοκινητική αγωγή ORFF, παρακολουθεί αμέτρητα σεμινάρια θεάτρου, γλυπτικής, εικαστικών, μόδας και χειροτεχνίας.
Η αγάπη για τα παιδιά και η δημιουργικότητά της, την ώθησαν στο να ξεκινήσει το πιο όμορφο ταξίδι της μέχρι σήμερα, αυτό της συγγραφής και της εικονογράφησης παιδικών βιβλίων.
Μπορείτε να εξερευνήσετε τα βιβλία καθώς και όλες τις δημιουργίες της στο ηλεκτρονικό της κατάστημα στην ιστοσελίδα της www.coocootales.com. Εκεί, πέρα από τα παραμύθια της, θα βρείτε διακοσμητικά για το παιδικό δωμάτιο, παιδικά ρούχα και πολλές ακόμα εκπλήξεις.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Ένα Δώρο για τη Νίνα
Συγγραφέας: Σοφία Παλαμήδη
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 15 ευρώ
Σελίδες: 50

Φτου κι απ’ την αρχή
από την Παρασκευή Λουκά

Καλώς όρισες στη µαγική παιδική χαρά, όπου αντί για κούνιες υπάρχουν σκαντζοχοιροφωλιές που τα πόδια τους είναι φτιαγµένα από µολύβια, για να γράφεις την ευχή σου, και αντί για τσουλήθρες δρακότρυπες, για να βουτάς και να πραγµατοποιούνται οι παραπάνω ευχές.

Εδώ βρίσκεται και ο Φάνης, του οποίου η ευχή είναι να τον υποδεχτούν µε αγάπη οι συµµαθητές του στο καινούργιο σχολείο. Ένα κοριτσάκι, η Γιούλη, κάνει την εµφάνισή της µε έναν περίεργο τρόπο… ο σκοπός της µαγικός. Αναπτύσσεται µια φιλία που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του.

Ένα παραµύθι που βοηθάει τα παιδιά να µιλήσουν για τις ανησυχίες τους, αλλά και για το πώς να διαχειρίζονται τον φόβο του καινούργιου.

Μια τρυφερή ιστορία που θα µείνει ανεξίτηλη στην καρδιά σας!

Η Συγγραφέας

Η Παρασκευή Λουκά γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα και µεγάλωσε στη Μαλεσίνα Φθιώτιδος. Σπούδασε στο Ηράκλειο Κρήτης Διοίκηση Επιχειρήσεων. Ασχολείται ενεργά µε τη συγγραφή παιδικών βιβλίων. Από µικρή αρέσκεται στο να εκφράζει τα συναισθήµατά της στο χαρτί και να αλλάζει τις ιστορίες, όπως θέλει, «φτιάχνοντάς» τις δικές της. Το «Φτου κι απ’ την αρχή» είναι το δεύτερό της βιβλίο.

Στοιχεία βιβλίου
Τίτλος: Φτου κι απ’ την αρχή
Συγγραφέας: Παρασκευή Λουκά
Εκδόσεις: iWrite
Τιμή Λιανικής: 10 ευρώ
Σελίδες: 32