Σας παρουσιάζουμε το τρίτο εκδοτικό μας πρόγραμμα για το 2020, που θα βρίσκεται στα βιβλιοπωλεία στις 20 Φεβρουαρίου.

Σε αυτό το εκδοτικό ξεχωρίζει το νέο βιβλίο του Στέφανου Δάνδολου με τίτλο ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΣ, μέσα από το οποίο φέρνει στο φως τη ζωή της θρυλικής Κυβέλης και την ταραχώδη σχέση της με τον Γεώργιο Παπανδρέου.

Ακόμα ξεχωρίζουν το πρώτο μέρος της νέας τριλογίας ΜΑΞ ΑΪΝΣΤΑΪΝ, του πιο ευπώλητου συγγραφέα παγκοσμίως Τζέιμς Πάτερσον, καθώς και το δεύτερο βιβλίο με τις ιστορίες από ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ του Ντέιβιντ Ουάλιαμς.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά τα 13 νέα βιβλία αυτού του εκδοτικού.

 

ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΣ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΑΝΔΟΛΟΣ

Μετά το ευπώλητο και βραβευμένο ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑ, που παίζεται στο θέατρο, ο Στέφανος Δάνδολος επιστρέφει με ακόμα ένα ιστορικό μυθιστόρημα, με πυρήνα του τον θρυλικό έρωτα ανάμεσα στην Κυβέλη και τον Γεώργιο Παπανδρέου, που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τιμή πώλησης: 18,80 €

Μπορεί μια γυναίκα που είχε όλο τον κόσμο απλωμένο στα πόδια της να γίνει έρμαιο του ανέμου που έφερε ένας και μόνο άντρας στην καρδιά της;
Το καλοκαίρι του 1920 καταφτάνει στη Χίο η Κυβέλη Αδριανού, η μεγάλη δόξα του ελληνικού θεάτρου. Γενικός Διοικητής του νησιού είναι ένας γοητευτικός νεαρός, ονόματι Γεώργιος Παπανδρέου. Εκείνη είναι παντρεμένη. Το ίδιο κι αυτός. Η εμβληματική πρωταγωνίστρια και ο πολιτικός που θα αναδειχθεί τρεις φορές Πρωθυπουργός της Ελλάδας ζουν για χρόνια έναν θυελλώδη παράνομο έρωτα, ώσπου ενώνονται με τα δεσμά του γάμου και γίνονται ένα από τα μυθικά ζευγάρια του εικοστού αιώνα. Όμως οι παράφορες αγάπες είναι πάντα σπαρμένες με αγκάθια.
Το φθινόπωρο του 1968, η Κυβέλη είναι μια ραγισμένη ύπαρξη, ο «Γέρος της Δημοκρατίας», κείτεται στο φέρετρό του και η Ελλάδα ασφυκτιά μέσα στο σκοτάδι της δικτατορίας. Την ίδια ώρα, η μοίρα τους συνδέεται με μια ομάδα ανθρώπων που αναζητούν τη δική τους λύτρωση, πρόσωπα ανώνυμα αλλά και πρόσωπα της Ιστορίας… Άραγε μπορείς να διεκδικήσεις ένα θαύμα όταν όλα τα σημάδια είναι εναντίον σου;
Το ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΣ είναι η τοιχογραφία μιας ολόκληρης εποχής. Μέσα από ανέκδοτες επιστολές, αρχειακό υλικό και μαρτυρίες, ο Στέφανος Δάνδολος φέρνει στο φως τη ζωή της θρυλικής Κυβέλης και την ταραχώδη σχέση της με τον Γεώργιο Παπανδρέου, ζωντανεύει αθέατες πτυχές του θεάτρου και της πολιτικής, ενώ παράλληλα, συνδυάζοντας αριστοτεχνικά την πραγματικότητα με τη μυθοπλασία, χτίζει ένα επικό μυθιστόρημα για τον έρωτα, τον θάνατο και την ελευθερία.

ΔΕΞΙ ΚΙΤΡΙΝΟ ΛΟΥΣΤΡΙΝΙ
ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΕΚΟΥ

Σ’ ένα μυθιστόρημα που συνδυάζει Ιστορία και μυστήριο, η Ιφιγένεια Τέκου παρασύρει τον αναγνώστη από την Κάλυμνο ως τη Γαλλία σε μια συγκινητική ιστορία φιλίας και αγάπης.

Τιμή πώλησης: 16,60 €

Κάλυμνος 1934, ιταλική κατοχή. Η Θεμελίνα και η Χριστίνα, συμμαθήτριες και αδελφικές φίλες, μοιράζονται τα πάντα: σκέψεις, όνειρα, φοβίες, τη στοργική μητέρα της Θεμελίνας, ένα ζευγάρι κίτρινα λουστρίνια, που τα φοράνε εναλλάξ, αλλά και ένα φρικιαστικό μυστικό που τις κατατρύχει.
Όταν κάποια στιγμή γίνονται μάρτυρες ενός βιασμού που καταλήγει σε φόνο, έρχονται τα πάνω κάτω στη ζωή τους, αφού δράστης είναι ο Ιταλός διοικητής του νησιού. Λίγο καιρό αργότερα η Χριστίνα εξαφανίζεται, αφήνοντας ως μοναδικό ίχνος το ένα από τα δύο αγαπημένα της κίτρινα λουστρίνια, το δεξί, ενώ η Θεμελίνα με τη μητέρα της ακολουθούν με άλλους συμπατριώτες τους τον δρόμο της μετανάστευσης.
Δεύτερη πατρίδα τους θα είναι στο εξής το Σαλέν ντε Ζιρό, στη Νότια Γαλλία, όπου οι συνθήκες εργασίας στις αλυκές είναι παραπάνω από σκληρές, ενώ όλοι οι ξένοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον ρατσισμό, τα στυγνά αφεντικά και την απόλυτη φτώχεια.

Νέες φιλίες, έρωτες και μικρές ευτυχισμένες στιγμές κάνουν τον καιρό να περνά γρήγορα, ώσπου ξεσπά ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος και η ζωή της Θεμελίνας αλλάζει προς το χειρότερο. Εγκλήματα, δωσίλογοι, στρατόπεδα αιχμαλωσίας, κρεματόρια, Αντίσταση και ένας έρωτας γεννημένος μέσα στις φλόγες του πολέμου ατσαλώνουν τη θέλησή της για ζωή – ωστόσο… δεν παύει να νιώθει μισή. Μέχρι που ένα κίτρινο λουστρίνι βρίσκεται έξω από την πόρτα της.
Ένα βιβλίο για την αληθινή φιλία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, το παράλογο της βίας και του πολέμου, τον θάνατο και τον έρωτα. Σημείο αναφοράς στην ξέγνοιαστη νιότη και την ελπίδα: ένα ζευγάρι κίτρινα λουστρίνια.

Η ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΜΝΗΝΩΝ
JOHN C. CARR

Ο διακεκριμένος ιστορικός John C. Carr φωτίζει τα χρόνια της δυναστείας των Κομνηνών, της τελευταίας λαμπρής περιόδου του Βυζαντίου. Οι Κομνηνοί κατείχαν την εξουσία για 128 χρόνια και η παρακμή τους σήμανε την αρχή του τέλους και άνοιξε τον δρόμο για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους.

Τιμή πώλησης: 19,90 €

Η δυναστεία των Κομνηνών, που κατείχε την εξουσία για 128 χρόνια, από το 1057 ως το 1185, αποτελεί την τελευταία λαμπρή εποχή του Βυζαντίου, κατά την οποία η αυτοκρατορία έπρεπε να αναχαιτίσει ταυτόχρονα τους Τούρκους και τους Νορμανδούς.

Αρχίζοντας με τον Αλέξιο Α΄, και χωρίς να μπορούν πια να υπολογίζουν σε βοήθεια από τη Δύση, οι Κομνηνοί κατέστρωσαν τη στρατηγική τους πολύ καλά. Και μόλο που η δυναστεία κατέληξε μέσα στη βία και στην ανικανότητα, παρ’ όλες τις καλές προθέσεις του τελευταίου Κομνηνού, του Ανδρόνικου Α΄, έπαιξε πολύτιμο ρόλο κρατώντας τη Χριστιανοσύνη της Ανατολής ζωντανή.

Επί Κομνηνών έγιναν πολλές αλλαγές στη στρατιωτική οργάνωση του Βυζαντίου: δημιουργήθηκε βαρύ ιππικό κατά τα δυτικά πρότυπα, ενώ χρησιμοποιήθηκαν σε ευρεία κλίμακα μισθοφόροι και παραμελήθηκε το ναυτικό (δύο πρακτικές που σε βάθος χρόνου θα αποδεικνύονταν καταστροφικές και ίσως μοιραίες). Επίσης, ένα κεφάλαιο αφιερώνεται στη φημισμένη Βαράγγια
Φρουρά, που περιλάμβανε στις τάξεις της πολλούς Σάξονες, εξόριστους μετά την κατάκτηση της Αγγλίας από τους Νορμανδούς.

Η βαριά ήττα στο Μυριοκέφαλο, το 1176, σήμανε την αρχή του τέλους για τη δυναστεία, και άνοιξε τον δρόμο για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους.

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;
ΤΑΝΙΘ ΚΑΡΕΪ

Ένα βιβλίο με χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς και τις συμπεριφορές των παιδιών τους, για ηλικίες από 2 έως 7 ετών.

Τιμή πώλησης: 16,60 €

Μάθετε τι πραγματικά εννοεί το παιδί σας όταν λέει «Κοίτα τι έκανα!» «Μα δεν είμαι κουρασμένoς» ή «Με ντροπιάζεις»
Αναλύοντας πάνω από 100 καθημερινές καταστάσεις, το βιβλίο αυτό θα σας βοηθήσει να αποκωδικοποιήσετε τη συμπεριφορά του παιδιού σας, να κατανοήσετε τα συναισθήματά του και να υιοθετήσετε την καλύτερη προσέγγιση όσον αφορά τη διαπαιδαγώγησή του. Θα ανακαλύψετε τα ορόσημα που περνά το παιδί σας από τις ηλικίες των 2 έως 7 χρόνων, καθώς και χρήσιμες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε βασικά θέματα που σας απασχολούν, όπως τα πείσματα, η αντιζηλία μεταξύ αδελφών, δυσκολίες στον ύπνο, ασφάλεια στο Διαδίκτυο και πολλά ακόμη.
Συντονιστείτε με τις ενδόμυχες σκέψεις του παιδιού σας και γίνετε ο γονιός που θα θέλατε να είστε.

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ 2
ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΟΥΑΛΙΑΜΣ

Ο πολυαγαπημένος Βρετανός συγγραφέας Ντέιβιντ Ουάλιαμς επιστρέφει με το δεύτερο βιβλίο της πετυχημένης του συλλογής ιστοριών για τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Μια πολυτελής σκληρόδετη έκδοση με έγχρωμες εικόνες και ιστορίες γεμάτες με χιούμορ και γέλιο, για νεαρούς αναγνώστες ηλικίας 10+ ετών.

Τιμή πώλησης: 15,50 €

ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;


Μην πείτε ότι δε σας προειδοποιήσαμε!
Μέσα στο βιβλίο υπάρχουν δέκα ολοκαίνουργιες ιστορίες για πέντε φρικτά κορίτσια και πέντε πιο-κακά-δε-γίνεται αγόρια. Μεταξύ άλλων, θα γνωρίσετε τον Πίπη, το μωρό πεινάλα, που έτρωγε κυριολεκτικά του σκασμού, και θα φρικάρετε με την Αηδιαστική Αλίνα, που της αρέσει να κάνει πλάκες σε όλους στο σχολείο με την τεράστια συλλογή της από γλοιώδη μαμούνια, που είναι ιδανικά για να τα χώνεις στο βρακί της διευθύντριας.
Ο πολυαγαπημένος συγγραφέας των παιδιών Ντέιβιντ Ουάλιαμς επανέρχεται με τη δεύτερη συλλογή από δέκα υπέροχα κατεργάρικες ιστορίες, εικονογραφημένες με λαμπερά χρώματα από μια καλλιτεχνική ιδιοφυΐα, τον Τόνι Ρος.

ΜΑΞ ΑΪΝΣΤΑΪΝ 1 – ΔΙΑΝΟΙΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
ΤΖΕΪΜΣ ΠΑΤΕΡΣΟΝ

Νέα τριλογία από τον πιο ευπώλητο συγγραφέα παγκοσμίως, Τζέιμς Πάτερσον. Η σειρά έχει εγκριθεί από το Ίδρυμα Άλμπερτ Άινσταϊν. Είναι μια περιπέτεια για αγόρια και κορίτσια γεμάτη κινηματογραφική δράση, κατάσκοπους, κακοποιούς, παιδιά σε πρωταγωνιστικούς ρόλους, γρίφους και μυστικά. Πρόκειται να γυριστεί σε ταινία animation ενώ τα δικαιώματα έχουν πουληθεί σε 18 χώρες.

Τιμή πώλησης: 15,50 €

Πόσα παιδιά χρειάζονται για να σώσουν τον κόσμο;
Η Μαξ Αϊνστάιν δεν είναι μια συνηθισμένη ιδιοφυΐα. Παραβιάζει το σύστημα υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης προκειμένου να μπορεί να παρακολουθεί μαθήματα· εφευρίσκει διάφορα για να βοηθήσει τους αστέγους, και συνομιλεί με τον Άλμπερτ Αϊνστάιν! (Εντάξει, αυτό το τελευταίο με τη φαντασία της.)
Όμως, τα πάντα αλλάζουν όταν η Μαξ προσλαμβάνεται από μια μυστηριώδη οργάνωση, αποστολή της οποίας είναι να λύσει κάποια από τα δυσκολότερα προβλήματα του κόσμου μέσω της επιστήμης. Η Μαξ, μαζί με άλλα χαρισματικά παιδιά από όλο τον κόσμο προσπαθούν να ανακαλύψουν νέους τρόπους για να τροφοδοτήσουν με ενέργεια και την πιο απομονωμένη γωνιά του πλανήτη. Αλλά το σχέδιό τους θα αποτύχει αν η Μαξ Αϊνστάιν πέσει στα χέρια του μοχθηρού διοικητικού συμβουλίου της Κορπ…

ΕΓΩ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΣΟΪΠΠΟΤΕΣ
ΛΙΝΚΟΛΝ ΠΙΡΣ

Από τον δημιουργό της ευπώλητης σειράς Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΕΪΤ έρχεται μια γεμάτη χιούμορ νέα ιστορία για έναν πρωταγωνιστή άνευ προηγουμένου. Γεμάτη ανατροπές, απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια που λατρεύουν τον Σπασίκλα, την Ξενέρωτη, τον Καπετάν Βράκα και τον… ΜΕΓΑΛΟ ΝΕΪΤ.

Τιμή πώλησης: 11,10 €

Ονομάζεται Μαξ και από μικρό παιδί έχει ένα όνειρο: να γίνει ιππότης. Και φαίνεται ότι δεν πρόκειται ποτέ να πραγματοποιηθεί. Όταν όμως ο θείος Μπάντρικ απάγεται από τον σκληρό βασιλιά Γκάστλι, δεν υπάρχει άλλη λύση από το να δράσει και μάλιστα γρήγορα!
Με τη βοήθεια μια ομάδας γενναίων, των Μεσοϊπποτών, το παιδί θα αναλάβει μια συναρπαστική αποστολή: να σώσει τον θείο Μπάντρικ και να δοξάσει και πάλι το βασίλειο της Μπαϊτζόβια!
Μαγεία και περιπέτεια δίνουν ένα ξεκαρδιστικό αποτέλεσμα σε αυτό το μυθιστόρημα σε κόμικς από τον δημιουργό της μπεστ σέλερ σειράς Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΕΪΤ.

12 ΜΗΝΕΣ, 12 ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΡΚΑΚΗ

Εξαιρετικά προσεγμένο βιβλίο που εισάγει τα παιδιά ηλικίας 11+ ετών στην καθημερινότητα και στον κόσμο των παιδιών που ζούσαν στην αρχαία Αθήνα. Μέσα από τη μυθοπλασία, η γνώση γίνεται παιχνίδι και διασκέδαση. Η εικονογράφηση είναι της Λέλας Στρούτση.

Τιμή πώλησης: 14,40 €

Πόσες γιορτές χωράνε σε έναν χρόνο;

Τέσσερα αδέλφια, δύο κορίτσια και δύο αγόρια, μεγαλώνουν σε μια τυπική αθηναϊκή οικογένεια… όχι σύγχρονη αλλά αρχαία! Η Αγαθόκλεια, ο Αθηνόδωρος, ο Τιμολέων και η Εριφύλη ζουν στην Αθήνα της εποχής του Περικλή, μια εποχή δυναμική, με τους κατοίκους, γεμάτους αισιοδοξία και πίστη στην πόλη και στον εαυτό τους, να δημιουργούν και να πρωτοπορούν. Τα παιδιά ονειρεύονται, κάνουν σκανταλιές και αταξίες, παίζουν, κάποιες φορές τσακώνονται, και επιχειρούν να σχεδιάσουν το μέλλον τους, το καθένα με βάση τον δικό του χαρακτήρα, και, φυσικά, σύμφωνα με τις κοινωνικές επιταγές. Τελικά, πόσο διαφορετική ήταν η ζωή στα αρχαία χρόνια; Και πόσο διαφορετικές ήταν οι συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα; Παρακολουθήστε έναν χρόνο από τη ζωή των παιδιών, μήνα με τον μήνα, μέσα από ένα πρωτότυπο αρχαιοελληνικό οικογενειακό ημερολόγιο!

ΔΕΙΠΝΟ ΓΙΑ ΤΕΡΑΤΑ
Νέος τίτλος από τη βραβευμένη συγγραφέα και εικονογράφο Έμα Γιάρλετ. Μια ιστορία γεμάτη χιούμορ και τρυφερότητα, με εντυπωσιακή και μοντέρνα εικονογράφηση, που θα συναρπάσει τους μικρούς αναγνώστες. Περιλαμβάνει πολλές ένθετες επιστολές, καθώς και τερατώδεις συνταγές!

Τιμή πώλησης: 9,90 €

Ο ΘΥΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΙ

Μια έξυπνη και πρωτότυπη ιστορία από τον ταλαντούχο δημιουργό Τομ Πέρσιβαλ για τη διαχείριση και την έκφραση των συναισθηµάτων µας, ακόµα και όταν όλα πάνε στραβά.

Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Με υπέροχες εικόνες και πάνω από 80 κινούμενα μέρη, το βιβλίο αυτό αφηγείται την ιστορία ενός από τους σπουδαιότερους πολιτισµούς του κόσµου και μας πληροφορεί για τις πόλεις, το θέατρο, τους θεούς, τους µύθους και τον αθλητισµό της αρχαίας Ελλάδας.

Τιμή πώλησης: 12,20 €

Δύο πλήρεις και συναρπαστικοί οδηγοί μέσω των οποίων τα παιδιά θα εξερευνήσουν τα διαφορετικά συναισθήματα και θα γνωρίσουν τις διαφορετικές μορφές οικογένειας.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
Τιμή πώλησης: 9,90 €

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Τιμή πώλησης: 9,90 €