Το βιβλίο Ο ήρωας της διπλανής πόρτας που διάβασα πρόσφατα, θεωρώ πως είναι ένα από τα καλύτερα βιβλία προσωπικής ανάπτυξης, που έχω διαβάσει, το τελευταίο διάστημα.

Με δομή προσιτή και περιεχόμενο άκρως κατανοητό, ο Ρομπιν Σάρμα στοχεύει δυναμικά στα καθημερινά προβλήματα που απασχολούν όλους μας και έχουν άμεση σχέση με τη ψυχοσύνθεση του εαυτού μας.

Επιθυμεί διακαώς, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του και από τα προσωπικά του βιώματα, να μας φέρει ενώπιον του ίδιου μας του εαυτού, προτρέποντας μας να τον αποδεχτούμε, να τον αγαπήσουμε και να πορευτούμε μαζί, έχοντας τον σύμμαχό μας.

Μας παραθέτει τις τακτικές που ο ίδιος έχει υιοθετήσει και τα μάντρα που τον οδήγησαν να προάγει τα στοιχεία που διαθέτει και να τα μετουσιώσει σε ξεχωριστά προτερήματα, φιλοδοξώντας να παραδειγματιστούμε και να ακολουθήσουμε τα χνάρια του.

Η συνομιλία με τον εαυτό μας, η καταγραφή γεγονότων και σκέψεων σε ημερολόγιο, η αυτοσυγκράτηση, η προσευχή σε ό,τι έχει ο καθένας μας ιερό, η πίστη στα ιδανικά του, η νηστεία, η καθημερινή άσκηση, η υπομονή, η συνεχής σκέψη, η εγκράτεια αλλά και η υπερβολή κάποιες φορές, είναι μερικές από τις ωφέλιμες συμβουλές που απλόχερα μοιράζεται μαζί μας, εξιστορώντας μέσα από τα απομνημονεύματά του, πώς κατάφερε να φτάσει στο σημείο να απελευθερωθεί από τα δεσμά, που του στερούσαν ανάπτυξη παντός τύπου.

Στάσεις ζωής απλών αλλά και διάσημων προσωπικοτήτων, επαφή με τη φύση και τους ανθρώπους γύρω μας, απεμπλοκή από την υπερβολική χρήση της τεχνολογίας, λίστες και δομές πρακτικών τεχνικών, παραμύθια και διδαχές, παρελαύνουν μέσα στο βιβλίο που άλλοτε έχουν στόχο τους να μας νουθετήσουν, να μας επαγρυπνήσουν και άλλοτε να μας προβληματίσουν, προσδοκώντας πάντα να τοποθετήσουν ένα λιθαράκι για την αυτοβελτίωσή μας.

Ο αναγνώστης, δεν είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί τη ροή των σελίδων, μιας και ο συγγραφέας και ο ηγέτης της προσωπικής βελτίωσης, μας παρέχει την ελευθερία να περιηγηθούμε και να απολαύσουμε όποιο κεφάλαιο έχουμε περισσότερη ανάγκη τη δεδομένη στιγμή ανάγνωσης.

Πάντα επιλέγω προσεκτικά και απομονώνω μια φράση από κάθε βιβλίο που αποτελεί την ταυτότητά του και το χαρακτηρίζει. Επιλέγω λοιπόν, με μεγάλη δυσκολία, γιατί το εν λόγω βιβλίο είναι γεμάτο διδακτικές φράσεις, το παρακάτω:

Κατακλύστε τον νου σας με σπουδαία όνειρα, έτσι ώστε να μην υπάρχει χώρος για ασήμαντες ανησυχίες.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ρόμπιν Σάρμα είναι ο συγγραφέας του Best Seller Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του, έχοντας πουλήσει σε περισσότερες από 75 χώρες, 20.000.000 αντίτυπα.

Ευχαριστώ θερμά τις εκδόσεις Διόπτρα για την ευγενική χορηγία του βιβλίου.