Όταν ο δικηγόρος και συγγραφέας Δημοσθένης Καλένδης δέχτηκε στο γραφείο του την Σοφία Ευγενίδη για να του αναθέσει την υπόθεση της νεκρής αδερφής της και συγκεκριμένα την ηθική της αποκατάσταση στην ελληνική δικαιοσύνη, έστω και μετά τον θάνατο της, το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να σκεφτεί αν υπήρχε στον κόσμο πιο όμορφη γυναίκα από αυτήν.
Καταλήγουν, λοιπόν, δικηγόρος και πελάτισσα, ότι πολλές φορές, ευφυείς εγκληματίες καταφέρνουν να παραπλανήσουν τη δικαιοσύνη κι ότι πρέπει πάση θυσία να αρθούν οι αδικίες που έχουν προκύψει. Ακόμη και μετά το θάνατο των διαδίκων. Το θανάσιμο μίσος της Σοφίας Ευγενίδη για τον γαμπρό της, τον άντρα της αδερφής της, την οδήγησε στην πόρτα του Δημοσθένη.

Σαν υπνωτισμένος από την απαράμιλλη ομορφιά της, ξεκινά διαφορά ταξίδια. Τριγυρίζει σε άδειους δρόμους της Αθήνας, σε ερωτικά καταγώγια των Βρυξελλών, σε καταθλιπτικά ξενοδοχεία και γαλλικά κάστρα με μόνιμη παρέα του το πάθος.
Ο συγγραφέας με μετέφερε στον εσωτερικό κόσμο του ήρωά του ανοίγοντας όλες τις κλειστές πόρτες του. Το ερωτικό πάθος παίζει τον κυρίαρχο ρόλο και κατευθύνει τις κινήσεις και συμπεριφορές του.
Από την πρώτη σελίδα μου έκανε σαφές ότι είναι γνωστής της ελληνικής γλώσσας και της σωστής χρήσης της, υπέρ του δέοντος, και πραγματικά το απήλαυσα!
Μυστηριώδης πλοκή που με ταξίδεψε μέσα στα στενά μονοπάτια του μυαλού του ήρωα, προσπαθώντας να με βοηθήσει να κατανοήσω συμπεριφορές που είναι αναγνωρίσιμες.
Έντονος ερωτισμός σε όλο το βιβλίο, δικαιώνει την σημαντικότητα των ανθρώπων όσο κι αν πιστεύουμε πως όλα είναι «αέρας».
Καταστάσεις γεμάτες πάθος και δράση στις αληθινές τους μορφές.
Δίνει λόγο στον Δημοσθένη θέλοντας μέσα από αυτόν να ζήσουμε, να αναρωτηθούμε, να σκεφτούμε και ίσως στο τέλος βρούμε τη δική μας υπόλοιπη αλήθεια που ψάχνουμε στην καθημερινότητά μας!
Μέσα του αναγνώρισα έντονη λαχτάρα για σαρκική απόλαυση, πάθος και δράση, αλλά και ένα διαρκές κρυφτό από τον εαυτό του.
Αγάπησε;
Ερωτεύτηκε;
Ένα διαρκές κυνηγητό του έρωτα και της απόλαυσης!
Φτάνοντας στην τελευταία σελίδα του βιβλίου, βγήκε στην επιφάνειά του ή ωριμότητα μαζί με τη σοφία της ζωής!
Εξαιρετικό!