Γράφει: Ο Κώστας Α. Τραχανάς


«Ανθοπωλείον ο Έρως». Οίκος ιδρυθείς εν Αθήναις ,1961, οδός…
Ο Αιμίλιος Παπαδάκης είχε δημιουργήσει ένα ανθοπωλείο, ένα μαγαζάκι σε μια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας, γιατί είχε πάθος με τη φύση και κυρίως με τα λουλούδια. Ήξερε πολύ καλά τη δουλειά του και είχε ακόμα μεγαλύτερες βλέψεις για το μέλλον. Αποφάσισε ότι η μοναχοκόρη του, η Λίζα, θα μπορούσε να γίνει η διάδοχός του και το «Ανθοπωλείο ο Έρως» θα μπορούσε να επιβιώσει για πολλά χρόνια ακόμα. Η Λίζα είχε πάρει από τον πατέρα της την παθολογική αγάπη για τα λουλούδια και, όταν μετά από χρόνια τελείωσε τις σπουδές της -στον τομέα της βοτανολογίας και στην ανθοκομία-, τότε μπόρεσε να εφαρμόσει στο μαγαζί όλες τις γνώσεις που είχε αποκτήσει.


Μέσα σε αυτό το λαϊκό ανθοπωλείο άνθισε ο έρωτας δύο ανθρώπων τόσο διαφορετικών αλλά και τόσο ταιριαστών παράλληλα. Ανάμεσα στα λουλούδια (όμορφες τουλίπες και γλαδιόλες, πετούνιες και κατιφέδες, βιολέτες, πανσέδες τριαντάφυλλα αζαλέες, γαρίφαλα…) ανάμεσα στις γλάστρες , ο αρχαίος θεός έρωτας είχε κάνει πάλι το θαύμα του.
Δύο άνθρωποι, η Λίζα και ο Λευτέρης, παρά τις παγίδες, παρά τους δικολάβους, παρά τα ψέματα, παρά τις αντιξοότητες, παρά τις απατεωνιές των καλοθελητών, παρά τις διαβολές και τα εμπόδια είχαν καταφέρει τελικά να βρουν τον δρόμο τους ,αυτόν της καρδιάς τους, τον δρόμο που δεν χωρίζει τους ανθρώπους.
Ποιος να το φανταζόταν ότι αυτός ο άνθρωπος ,τον οποίο είχε μισήσει η Λίζα τόσο πολύ αρχικά, και με τον οποίο πάλεψε τόσο πολύ, θα ήταν τελικά ο ένας, ο μεγάλος έρωτας της ζωής της!!
Τέτοιος έρωτας ανάμεσα σε δυο εχθρούς!!!
Έτσι είναι όλα …Έρχονται και φεύγουν από τη ζωή. Το χρήμα δεν φέρνει την ευτυχία. Το χρήμα δεν εξαγοράζει όλους τους ανθρώπους. Μπορεί να μιλάς γλώσσες, να έχεις λεφτά, να έχεις επιχειρήσεις, να έχεις ανθρώπους δίπλα σου αλλά άμα δεν έχεις αγάπη…
Ένα μόνο πράγμα είναι σίγουρο, και μένει στον αιώνα: ο έρωτας, και μετά η αγάπη, που γεννάει τα πάντα σε αυτή τη ζωή. Όσο υπάρχουν αυτά τα δύο, ο κόσμος έρχεται πιο κοντά…
Μια υπέροχη ιστορία έρωτα που γεννιέται μέσα από τις φλόγες του μίσους.
Ένα συναρπαστικό και εξαιρετικό μυθιστόρημα.
Αισιόδοξο και παρήγορο.
Διαβάστε το.


Ο ΘΑΝΟΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 2006, ύστερα από πολυετείς σπουδές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αναγορεύτηκε διδάκτωρ Ιστορίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά. Το 1996 και το 2002 τιμήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων για το συγγραφικό του έργο, ενώ το 2015 βραβεύτηκε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών η διδακτορική διατριβή του για το μεσαιωνικό Ναύπλιο. Διακρίνεται για την αγάπη που έχει για το βιβλίο και ασχολείται αποκλειστικά με τη δημιουργική γραφή. Έχει συγγράψει με επιτυχία περισσότερα από σαράντα βιβλία (μυθιστορήματα, βιβλία για παιδιά και εφήβους, διηγήματα, ιστορικά έργα και δοκίμια), μερικά εκ των οποίων έχουν ήδη μεταφραστεί στο εξωτερικό.