Μια ευτυχισμένη και χαμογελαστή οικογένεια, η οικογένεια του Λευτέρη, χαίρεται τις Κυριακές που όλοι μαζί περνούν κοινό χρόνο. Όταν ετοιμάζονται για βόλτα, ο Λευτέρης όπως πολλά παιδιά άλλωστε, δε συμβιβάζεται με κάποιους κανόνες. Δεν νιώθει άνετα στο ειδικό κάθισμα αυτοκινήτου και δυσανασχετεί με την ιδέα της ζώνης ασφαλείας. Διαμαρτύρεται, αλλά ο μπαμπάς του, πολύ σωστά επιμένει ότι η ασφάλεια είναι σημαντική, γι’ αυτό το λόγο, φοράμε πάντα ζώνη!
Ο μικρός μας φίλος, ξεπερνά τον σκόπελο της ζώνης, συμμορφώνεται με την οδηγία του μπαμπά, αλλά ζητά να καθίσει στο μπροστινό κάθισμα, στη θέση της μαμάς. Όμως και αυτό είναι ένα αδιαπραγμάτευτο ζήτημα. Είναι ώρα να λάβει δράση η μαμά, η οποία ελίσσεται και εγκωμιάζει τα προτερήματα του καθίσματος αυτοκινήτου, σχετικά με την ελεύθερη ορατότητα που του προσφέρει ως μοναδική και κάνει τον Λευτέρη να δεχτεί με χαρά να καθίσει στην θέση του.


Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς της οικογένειας στο πάρκο, ο Λευτέρης εύστοχα θα θυμίσει στον μπαμπά του ότι δεν μιλάμε στο κινητό τηλέφωνο όταν οδηγούμε, κάτι που είναι αρκετά επικίνδυνο!
Μέσα από τις σελίδες του θα θυμηθούμε ότι είναι κανόνας να περπατάμε στο πεζοδρόμιο, να είμαστε προσεκτικοί, να φοράμε κράνος αλλά και επιγονατίδες όταν κάνουμε πατίνι και να περιμένουμε με υπομονή στο φανάρι για να ανάψει το πράσινο και να περάσουμε απέναντι στην άλλη πλευρά του δρόμου.
Τέλος, αφού απολαύσουμε το παιχνίδι με τους φίλους μας και επιστρέψουμε σπίτι, να δεχτούμε να κάνουμε μπάνιο για να είμαστε καθαροί, κάτι που χρειάζεται η καλή υγεία.

Πρόκειται για ένα βιβλίο για την κυκλοφοριακή αγωγή αλλά και την οδική ασφάλεια τόσο των παιδιών όσο και των μεγάλων, όπου τα έξυπνα κείμενα της συγγραφέως και η πολύχρωμη και διασκεδαστική εικονογράφηση της Άννης Θεοχάρη, το καθιστούν πολύτιμο εγχείρημα για να διδάξει, να παραδειγματίσει αλλά και να αγαπηθεί από τους μικρούς μας φίλους.

Η Μαρίνα Πλούμπη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε τουριστικές επιχειρήσεις και δούλεψε σε μεγάλα τουριστικά γραφεία της Αθήνας ως τουριστικός πράκτορας με ειδίκευση στα συνέδρια. Μια μετακόμιση στο εξωτερικό ήταν το έναυσμα για να αλλάξει πορεία και να ακολουθήσει το πάθος της, τη συγγραφή.
Ξαναμπήκε στις φοιτητικές αίθουσες για να σπουδάσει Λογοτεχνική Γραφή, με κάποια από τα κείμενά της να διακρίνονται σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και άλλα να εκδίδονται σε συλλογικά έργα. «Η τελευταία γουλίτσα» είναι το πρώτο παιδικό βιβλίο της αλλά και το πρώτο στην Ελλάδα με θέμα τον αποθηλασμό των νηπίων. Ακολούθησε το δεύτερο παιδικό βιβλίο της με τίτλο «Το βράδυ κοιμόμαστε όλοι!» το οποίο είναι και το πρώτο ελληνικό βιβλίο διπλής ανάγνωσης.
Είναι μέλος του Society of Children’s Book Writers and Illustrators (SCBWI), Στον Ελληνικό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, στον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, εκπροσωπεί την Ελλάδα ως Ambassador στο Read to me Day-Australia και ως coordinator στο Multicultural Children’s Book Day (MCBD).
Είναι δημιουργός της Δράσης “Ελλάδα, Μονοπάτια Αφήγησης”, η οποία είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, όπου πραγματοποιεί αφηγήσεις σε σχολεία της ακριτικής Ελλάδας και της Ομογένειας. Συμμετέχει σε συναντήσεις ως ενεργό μέλος -σε τοπικούς και μη- συλλόγους υποστήριξης του θηλασμού και αρθρογραφεί στο ηλεκτρονικό οικογενειακό περιοδικό Familives.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμμετρία.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο θα βρείτε εδώ