Ο τίτλος του βιβλίου, είναι μια ερώτηση που σαν μαμάδες έχουμε δεχτεί άπειρες φορές και εύχομαι να δεχτούμε άλλες τόσες και ακόμα περισσότερες!
Πρόκειται για έναν μόνιμο «βραχνά» με την καλή έννοια, μιας και τα παιδιά λόγω της κινητικότητας και της φύσης τους, έχουν αυξημένες ανάγκες σε ενέργεια και συνεχώς ζητούν λιλιπούτια εδέσματα, σνακ και φαγητά για να απολαύσουν και πολλές φορές είναι πρόθυμα να συνεισφέρουν στη δημιουργία τους.
Η Μαρίνα Ζαφείρη, blogger του food blog FAGANOULA.GR, συγκέντρωσε 30 γλυκές, θρεπτικές, εύκολες και ελκυστικές συνταγές, τις οποίες μας παραθέτει μαζί με τις άκρως δελεαστικές φωτογραφίες τους.
Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο, θα ανακαλύψουμε μια γκάμα από συνταγές για γλυκά, για αρμυρά σνακ, για δροσιστικά παγωτά, για ιδέες δεκατιανού ή απογευματινού αλλά και για καθημερινά γεύματα όπου μας προτρέπει για την εκτέλεσή τους, να χρησιμοποιήσουμε καλά και ποιοτικά υλικά, μια συμβουλή που άντεξε στον χρόνο και πέρασε από γενιά σε γενιά, από τις γιαγιάδες της, στην ίδια τη δημιουργό του βιβλίου.
Θα περιηγηθούμε ανάμεσα στα πεϊνιρλί, την απλή εκδοχή της ομελέτας, την εύκολη τυρόπιτα αλλά και το υγιεινό κλαμπ σάντουιτς που τόσα παιδιά λατρεύουν. Θα βρούμε συνταγές για μεσημεριανά γεύματα όπως παστίτσιο, κεφτεδάκια με σάλτσα, γιουβαρλάκια αλλά και λεμονάτο αρακά με πατάτες και φασολάδα που ίσως αγαπούν λιγότερο και θα μάθουμε τις θρεπτικές αξίες για μπισκότα, για κέικ, για κριτσίνια, για νόστιμα κουλουράκια αλλά και για πίτσα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.
Συνταγές ακόμα και για νέες ή αρχάριες μανούλες, για εργαζόμενες και γενικά για όλες όσες επιθυμούν να μαγειρέψουν και να προσφέρουν στα παιδιά τους νόστιμα φαγητά μαγειρεμένα με αγάπη, ένα συστατικό που θα κάνει σίγουρα τα φαγητά μας πετυχημένα και αγαπητά, όπως η συγγραφέας αναφέρει.


Πιστέψτε με, ότι πρόκειται για ένα βιβλίο που ταξιδεύοντας στις σελίδες του εκτός ότι δυσκολεύεσαι να συγκρατήσεις τα σάλια σου, νιώθεις να διαγράφεται ένα χαμόγελο ευφορίας στο πρόσωπό σου και δη στο πρόσωπο των παιδιών που δεν είναι σε θέση να επιλέξουν τι από όλα επιθυμούν να γευτούν πρώτο! Με γουρλωμένα μάτια και χαρούμενα ξαφνιάσματα γυρίζουν τις σελίδες και ξετρελαίνονται με τα όσα βλέπουν, παρακαλώντας να τους τα προσφέρουμε και κάθε φορά που συγκατανεύεις εισπράττεις την καλύτερη πληρωμή του κόσμου που δεν είναι άλλη από την ανιδιοτελή αγάπη που κρύβει η σφιχτή τους αγκαλιά.
Μια όμορφη ιδέα, μια εκπληκτική δημιουργία, ένα βιβλίο για μαμάδες αλλά και για παιδιά που αγαπούν να βοηθούν στη διαδικασία του μαγειρέματος και επίσης ένα βοήθημα για τα πρώτα επιδέξια βήματα ανερχόμενων μικρών μαγείρων, στον μαγικό χώρο της κουζίνας.

Η Μαρίνα Ζαφείρη γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1987. Κατάγεται από την Αρχαία Επίδαυρο Αργολίδας. Ζει στην Θεσσαλονίκη και είναι μαμά δυο παιδιών.
Έχει σπουδάσει Φιλολογία στην Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ και μιλάει δύο ξένες γλώσσες, αγγλικά και γερμανικά. Έχει ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση ιδιωτικά.
Η αγάπη της για την μαγειρική την οδήγησε στη δημιουργία του foodblog της, www.faganoula.gr .
Πιστεύει πως σε κάθε σπίτι πρέπει να υπάρχει καλομαγειρεμένο φαγητό φτιαγμένο με αγάπη και απλά υλικά. Η Μαρίνα Ζαφείρη είναι ιδιαίτερα αγαπητή στον κόσμο των social media και γνωστή στο ευρύ κοινό ως Faganoula (www.faganoula.gr ).

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμμετρία.
Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, θα βρείτε εδώ.