Τον ήρωα της Suzanne Lang Τζιμ, ένα μικρό βιογραφικό της οποίας θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, τον έχουμε γνωρίσει μέσα από τα βιβλία της «Τέλεια μέρα για πάρτι» & «Τέλεια μέρα για νεύρα».
Είναι ένα μικρό πιθηκάκι που φέτος ενόσω πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, η διάθεση του δεν είναι κατάλληλη για γιορτές.
Είναι μελαγχολικός γιατί εδώ και περίπου μια εβδομάδα ο καιρός είναι μουντός, βρέχει συνεχώς και όλα είναι σκοτεινά, παρασέρνοντας τη διάθεσή του να είναι ανάλογη…
Όσο κι αν προσπαθούν οι φίλοι του, ο Νεροβούβαλος, ο Μαραμπού, ο Βουφάγος, και ο γορίλας Νόρμαν, ο Τζιμ δεν άλλαζε διάθεση. Ακόμη και τα στολίδια αλλά και τα τραγούδια, δε στάθηκαν ικανά να τον κάνουν χαρούμενο.


Τα ζώα συνέχιζαν να προσπαθούν και να προσπαθούν, αλλά ο μικρός μας φίλος Τζιμ όλα γύρω του τα έβλεπε ΧΑΛΙΑ!!! Έπαψε να προσπαθεί, έφυγε μουτρωμένος μακριά από όλους και έβαλε στόχο του να αγνοήσει ότι έχει σχέση με τις γιορτινές μέρες και με τα Χριστούγεννα.
Όμως, καλοί μου φίλοι, με λίγη καλή θέληση, βοήθεια και υπομονή, τα πράγματα για τον Τζιμ, άλλαξαν απρόσμενα και μαγικά. Ο πόνος στο στομάχι έφυγε μακριά, η μύγα που τον ενοχλούσε έγινε γεύμα για τον φίλο χαμαιλέων και ρίχνοντας μια δεύτερη πιο διεισδυτική ματιά γύρω του, είδε πράγματα που μέχρι πριν λίγο αγνοούσε.
Βρισκόταν ανάμεσα σε φίλους που τον αγαπούσαν, συμφώνησε ότι το στολισμένο δέντρο του δάσους ήταν υπέροχο και το καλύτερο, τα χαμόγελα όλων γύρω του πρόσφεραν ζεστασιά στην καρδιά του.
Αυτή είναι φίλοι μου η μαγεία των Χριστουγέννων.
Αγάπη, καλή διάθεση, γιορτινό σκηνικό και αγαπημένα πρόσωπα να μας πλαισιώνουν!
Ανοίξτε την καρδιά σας για να φωλιάσει η αγάπη. Ανοίξτε την αγκαλιά σας για να χωρέσουν μέσα της όλοι όσοι αγαπάτε και σκορπίστε απλόχερα τα δικά σας δώρα που θα δώσουν χαρά!

Αυτές τις άγιες μέρες, μοιράστε αγάπη, χαμόγελα και αγκαλιές!
Είναι τα καλύτερα δώρα για τις καρδιές όλων!
Καλές γιορτές!!

Εικονογράφηση: Lang Max

Η Suzanne Lang είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων και υπεύθυνη για τα προγράμματα κινουμένων σχεδίων για παιδιά στο κανάλι Nickelodeon. To Τέλεια μέρα για νεύρα (αγγλικός τίτλος: Grumpy Monkey) είναι το τρίτο της βιβλίο.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.