Καλωσορίζω στο νηπιαγωγείο… τις 4 εποχές –
Γεραμάνη Ειρήνη, Κατσανού Ναντίν


Το σημερινό βιβλίο, αποτελεί το πρώτο της σειράς «καλωσορίζω στο νηπιαγωγείο…» και με κέρδισε από τις πρώτες του σελίδες.
Μαζί με τα παιδιά, θα μάθουμε πολλές ιδιότητες των 4 εποχών μέσα από ένα βιβλίο χωρισμένο σε ενότητες, διευκολύνοντας έτσι τόσο τους εκπαιδευτικούς ή τους γονείς, όσο και τους μικρούς μας φίλους να μάθουν να ξεχωρίζουν και να αγαπούν την κάθε εποχή για τα δικά της γνωρίσματα.
Ο Ιανουάριος, κουβαλά μαζί του πληροφορίες για το χιόνι.
Ο Φεβρουάριος μας γνωρίζει την αμυγδαλιά που βιάζεται να ανθίσει.
Ο Μάρτης κάνει παρέα με τα χελιδόνια, ο Απρίλιος με τα λουλούδια και ο Μάιος καμαρώνει για το πολύχρωμο και μυρωδάτο μαγιάτικο στεφάνι του.
Επόμενος μήνας στη σειρά που περιμένει υπομονετικά να τον γνωρίσουμε είναι ο θεριστής Ιούνιος, ακολουθεί ο Αλωνάρης Ιούλιος και τη σκυτάλη παίρνει ο αγαπημένος μήνας των καλοκαιρινών διακοπών, ο Αύγουστος.
Ο Σεπτέμβριος ξεχωρίζει με τον τρύγο, τα αμπέλια και τα σταφύλια του.
Ο Οκτώβριος για τα κόκκινα μήλα του και ο Νοέμβριος κουβαλά τα πολύτιμα λιόδεντρα και τις ελιές του.
Τελευταίος μήνας του χρόνου, είναι ο Δεκέμβριος που μπορεί να φέρει παρέα του τις κρύες μέρες, έχει όμως στο τέλος του τις όμορφες γιορτές που μικροί και μεγάλοι χαιρόμαστε και αγαπάμε.

Έτσι, με έναν εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό τρόπο, τα παιδιά θα μάθουν τους μήνες, θα τους κατατάξουν σε εποχές και θα ξεχωρίζουν τα γνωρίσματα τους.
Κάθε μήνας στις ομώνυμες σελίδες του κρύβει και έναν θησαυρό. Άλλοι μήνες έχουν σταυρόλεξα, αινίγματα, διαφορές ανάμεσα σε εικόνες, διαδραστικές ασκησούλες, και άλλοι έχουν συγκρίσεις, μοτίβα, αντιστοιχίες, γρίφους, ασκήσεις παρατηρητικότητας, κρυπτόλεξα, σελίδες για ζωγραφική, σπαζοκεφαλιές και ασκήσεις δεξιοτήτων.
Ένα άκρως δημιουργικό βιβλίο, πλούσιο σε δραστηριότητες, ένα βιβλίο μεγάλης εκπαιδευτικής αξίας που οι μικροί μας φίλοι θα ευχαριστηθούν και οι εκπαιδευτικοί θα επιδοκιμάσουν.
Τις υπέροχες εικόνες έχει επιμεληθεί η Ράνια Μακρυγιάννη.

Η Ειρήνη Γεραμάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Με όνειρο να ζει πάντα στον κόσμο των παιδιών, σπούδασε παιδαγωγική προσχολικής ηλικίας και μουσική, με πτυχία στο πιάνο και στη σύνθεση. Εδώ και 20 χρόνια εργάζεται σε παιδικούς σταθμούς, δημιουργώντας μαζί με τους μαθητές της θαυμαστούς κόσμους παραμυθιού, επινόησης και φαντασίας. Υπήρξε για πολλά χρόνια δασκάλα μουσικής προπαίδειας της Yamaha σε ωδείο. Της αρέσει να γράφει ιστορίες, τραγούδια και να δημιουργεί.

Η Ναντίν Κατσανού γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε και τελείωσε το σχολείο στη Λαμία. Εκεί, στα χρόνια του Δημοτικού ο αγαπημένος και χαρισματικός δάσκαλός της, αποτέλεσε για εκείνη το πρότυπο αυτό που την οδήγησε να αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα… Να διδάσκει παιδιά.
Εδώ και 25 χρόνια παρέα με μαθητές προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας σχεδιάζει και ακολουθεί, εντός και εκτός τάξης, διαφοροποιημένες, βιωματικές και σύγχρονες παιδαγωγικές διαδρομές, κάνοντας μαζί τους το ταξίδι της γνώσης παιγνιώδες και συναρπαστικό. Οπαδός της διά βίου μάθησης, επιμορφώνεται διαρκώς σε νέα ζητήματα που άπτονται της εκπαίδευσης του σήμερα και κυριότερα σε ό,τι αφορά τον συνδυασμό τους με την τεχνολογία.
Τα τελευταία χρόνια, συμμετείχε και ολοκλήρωσε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “European Media Coach – EMCI” και είναι πλέον πιστοποιημένη Media Coach / εκπαιδεύτρια μαθητών, νέων και γονέων, ενδυναμώνοντάς τους να αντιμετωπίζουν τις πολλαπλές προκλήσεις της κοινωνίας της πληροφορίας των Μέσων, του διαδικτύου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, ειδικότερα, προκειμένου να αποκτήσουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες, τις στάσεις και τις συμπεριφορές εκείνες που θα τους καταστήσουν ικανούς ψηφιακούς πολίτες. Της αρέσει πολύ να διαβάζει, να γράφει ιστορίες και να διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.