Σύμφωνα με τον μύθο την ημέρα που γιόρταζε η Αγ. Παρασκευή ένα αερικό εμφανίζεται στο μοναστήρι και κρύβει κάτω από την εικόνα δυο ασημένια μάτια στολισμένα με πολύτιμα πετράδια. Την ίδια μέρα γεννιούνται δύο παιδιά δίδυμα με το ίδιο σημάδι στο χέρι. Απ’ εκείνη τη στιγμή γράφεται το πεπρωμένο κάποιων ανθρώπων που πρέπει να πληρώσουν το τίμημα μιας προφητείας. Μια σειρά παράξενων γεγονότων θα φέρει κοντά ανθρώπους με άγνωστο παρελθόν που τα δένουν βαθιές ρίζες αίματος. Έρωτες, μίση, αγάπη θα ποτιστούν με αίμα μέχρι να έρθει η λύτρωση.

Ένα παραμύθι ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν που με αιφνιδίασε ευχάριστα. Ιουλία επέλεξες να ξετυλίξεις το κουβάρι μιας ιστορίας μέσα από τους θρύλους και τις παραδόσεις του λαού μας. Μέσα από την ανάγνωση ταξίδεψα στα βάθη των αιώνων, πέρασα βουνά και ποτάμια ήπια νερό από πηγή, γνώρισα ήθη και έθιμα, και την αγάπη των ανθρώπων για τις ρίζες τους.

Η Πολυξένη μια δυνατή παρουσία σαν αρχαία τραγωδία που δεν διστάζει να θυσιάσει ένα της παιδί και μαζί να σκορπίσει μια ολόκληρη οικογένεια προκειμένου να εξορκίσει τις δεισιδαιμονίες της.

Ιουλία το χαρήκαμε, κατάφερες να βγάλεις το παιδί που κρύβουμε μέσα μας και χαθήκαμε στη μαγεία του ωραίου παραμυθιού που μας χάρισες!
Με το καλό να έρθει στον κόσμο και το επόμενο.