Κιμ Μαν Τσουνγκ
Το νεφελώδες όνειρο των εννέα

Μετάφραση: Ελένη Κατσιώλη
Διαστάσεις: 14×21 cm, Σελίδες: 344, Τιµή: 15.90 €
ISBN: 978-618-5413-14-9
Εκδόσεις Λέμβος

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Λέμβος το μυθιστόρημα του Κιμ Μαν Τσουνγκ «Το νεφελώδες όνειρο των εννέα», που θεωρείται το σημαντικότερο έργο της κορεάτικης λογοτεχνίας.
Το ταξίδι ενός Βουδιστή μοναχού που θέτει το ερώτημα αν η ζωή που ονειρευόμαστε θα μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους.
Ο ήρωας υποκύπτει στους πειρασμούς οχτώ νεράιδων. Η τιμωρία του είναι να μετενσαρκωθεί ως ένας κοινός άντρας. Στο ταξίδι του μέσα από αυτή τη νέα ζωή γεμάτη υλικά, πολεμικά και αισθησιακά κατορθώματα πέρα από τα πιο τρελά του όνειρα, συναντά τις οκτώ νεράιδες με ανθρώπινη μορφή. Καθώς οι επιτυχίες του μεγαλώνουν, έρχεται όλο και πιο κοντά στο να κατανοήσει επιτέλους τις θεμελιώδεις αλήθειες της διδασκαλίας του Βούδα.
Το μυθιστόρημα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1687.

Βιογραφικό
Ο Κιμ Μαν Τσούνγκ (1637–1692) ήταν Κορεάτης μυθιστοριογράφος, διαπρεπής νεο-Κομφουκιανός λόγιος και πολιτικός της μέσης περιόδου του Τζοσόν.
Ο Κιμ πέρασε την κρατική εξέταση δημόσιας υπηρεσίας και ανέβηκε στις επίσημες βαθμίδες για να γίνει βασιλικός ακαδημαϊκός σύμβουλος και υπουργός κατά τη διάρκεια της βασιλείας του βασιλιά Σουκγιόνγκ. Εξορίστηκε δύο φορές για συμμετοχή στον πολιτικό φραξιονισμό της εποχής. Τα πιο φημισμένα έργα του είναι τα μυθιστορήματα «Το ταξίδι της κυρίας Σα στον Νότο» και «Το νεφελώδες όνειρο των εννέα».