Μόλις κυκλοφόρησαν

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Για παιδιά από 3 ετών

Πέντε λεπτά των Λιζ Γκάρτον Σκάνλον και Όντρεϊ Βέρνικ

εικονογράφηση: Ολιβιέ Ταλέκ
μετάφραση: Μάρω Ταυρή

Πέντε λεπτά είναι πολύς χρόνος… ή μήπως όχι; Εξαρτάται, βέβαια, από το τι κάνεις!
Ακολούθησε ένα αγοράκι στη διάρκεια μιας πολυάσχολης μέρας του, κατά την οποία ανακαλύπτει ότι μερικές φορές πέντε λεπτά μοιάζουν µε αιωνιότητα –όπως όταν κάθεσαι στην καρέκλα του οδοντίατρου– και άλλες πάλι είναι ελάχιστα – όπως όταν παίζεις το αγαπημένο σου παιχνίδι.
Ένα πρωτότυπο, έξυπνο, ξεκαρδιστικό βιβλίο για την ψευδαίσθηση του χρόνου με ήρωα κάθε παιδί που άλλοτε παρακαλάει µε ελπίδα: «Άλλα πέντε λεπτά!» και άλλοτε φωνάζει µε απελπισία: «Τι; Άλλα πέντε λεπτά;».

Για παιδιά από 4 ετών

Οι καλημέρες ενός ιππότη της Ιωάννας Μπαμπέτα

εικονογράφηση: Αιμιλία Κονταίου

Δε χρειάζεται να έχεις σπαθί και πανοπλία για να γίνεις ιππότης. Υπάρχουν πιο απλοί και ευγενικοί τρόποι για να τα καταφέρεις.
Ο Αρθούρος είναι σπουδαίος ιππότης! Όταν όμως µια μέρα συνάντησε έναν δράκο που έμενε στο γειτονικό σπίτι, δεν ήξερε πώς να συμπεριφερθεί. Στην αρχή έβαλε τις φωνές, έπειτα έμεινε ακίνητος και στη συνέχεια έκανε πως δεν τον βλέπει, δεν τον ακούει. Όμως στο τέλος κατάλαβε πως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να αντιμετωπίσεις έναν δράκο. Πιο απλοί και πιο… ευγενικοί.

Περιλαμβάνει οδηγό για γονείς και εκπαιδευτικούς με πληροφορίες και συμβουλές από την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Κατερίνα Καλλιακούδη.

Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν:

Τα ευχαριστώ ενός ιππότη
Οι συγγνώμες μιας μάγισσας

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Για παιδιά από 4 ετών

Σειρά: Μικροί Εξερευνητές

Ζωύφια της Ρουθ Μάρτιν

εικονογράφηση: Άλαν Σάντερς
μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου

Καλούμε όλους τους Μικρούς Εξερευνητές! Έλα να παρατηρήσουμε μερικά από τα πιο αεικίνητα, ανατριχιαστικά και όμορφα πλάσματα που υπάρχουν στον κόσμο. Άνοιξε τα παραθυράκια για να ανακαλύψεις πώς τα έντομα ξεπερνούν το μικρό τους μέγεθος δουλεύοντας ομαδικά και τι είδους ζουζούνια μπορεί να συναντήσεις κοντά σου.

Στο αγρόκτημα της Ρουθ Μάρτιν

εικονογράφηση: Άλαν Σάντερς
μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου

Καλούμε όλους τους Μικρούς Εξερευνητές! Έλα να πάμε µια βόλτα µε το τρακτέρ στο αγρόκτημα για να γνωρίσουμε τα ζώα, τις καλλιέργειες και τα μηχανήματα του αγρότη. Άνοιξε τα παραθυράκια για να ανακαλύψεις τα μυστικά της κάθε εποχής και μάθε τι σημαίνει να είσαι αγρότης χάρη σε αυτό το χρήσιμο βιβλίο για τη ζωή στο αγρόκτημα.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για παιδιά από 7 ετών

Σειρά: Διαβάζω Ιστορίες

Αλλάζουμε πίστα, ανεβαίνουμε επίπεδο της Αντιόπης Φραντζή

εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος

Ο πλανήτης μας εκπέμπει SOS. Η Συντροφιά της Φυσικής Περιπέτειας αναλαμβάνει δράση με τη βοήθεια και τη δύναμη της τεχνολογίας!

Ο Αχιλλέας είναι ένα παιδί της γενιάς του: ονειρεύεται τη μέρα που θα είναι μόνος στο σπίτι, μπροστά στον υπολογιστή του, να ανταγωνίζεται στις πίστες με τους διαδικτυακούς του φίλους. Μόνο όταν βρίσκεται στο χωριό για διακοπές αλλάζει συνήθειες: παρέες, βόλτες, εξερεύνηση, πραγματικές περιπέτειες. Καθόλου δεν του κακοφαίνεται να είναι χωρίς υπολογιστή ή κινητό. Ιδίως τώρα που ανήκει στη «Συντροφιά της Φυσικής Περιπέτειας», όπως ονομάζει την καλοκαιρινή του παρέα. Φέτος, όμως, έρχεται αντιμέτωπος και με πραγματικές ανησυχίες: ο φίλος του ο Κωστής τον ενημερώνει για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής στον πληθυσμό των εντόμων, και έτσι μια διαφορετική περιπέτεια ξεκινά…
Ένα βιβλίο εμπνευσμένο από τις σχολικές απεργίες της Παρασκευής, αλλά και την εξάρτηση των παιδιών από το διαδίκτυο, που θέτει πολλά, σημαντικά και επίκαιρα ερωτήματα στους μικρούς φίλους αλλά και στους μεγαλύτερους. Γιατί τίποτα δεν είναι από μόνο του καλό ή κακό. Γιατί μπορεί η δύναμη της τεχνολογίας στα χέρια των μικρών ηρώων να προκαλέσει θαύματα, αλλάζοντας πολλά από τα στραβά που εμείς οι μεγαλύτεροι επιλέξαμε για τα παιδιά μας. Γιατί αξίζει τον κόπο να μάθουμε όλοι να αγωνιζόμαστε σε πραγματικές πίστες, ακόμα και κάνοντας μια μικρή αλλαγή: για αρχή!
Όλα είναι απλά στο χέρι μας… ή και κάποιες φορές στο πληκτρολόγιό μας.

Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορούν τα βιβλία της: Τα ζωγραφιστά μυστικά, Τι κάνουν τα πρωτάκια, Ουφ, ξελευθερία! στη σειρά «Μαθητικά κατορθώματα».

Για παιδιά από 10 ετών

Σειρά: Ιστορίες που ζεις δυνατά

Κοραλλιογενής ύφαλος της Τζένης Κουτσοδημητροπούλου

εικονογράφηση: Βασίλης Γρίβας

Με λένε Άννα. Φέτος ξεκίνησα το Γυμνάσιο. Αγαπώ τη μουσική και τη ζωγραφική. Ειδικά το δεύτερο. Ζωγραφίζω παντού. Άλλωστε, δεν έχει σημασία πού ζωγραφίζει κάποιος, στο χαρτί, στον καμβά, στους τοίχους: η τέχνη υπάρχει παντού. Αυτό πίστευα, μέχρι που αντίκρισα τον τοίχο του Χημείου και άλλαξα γνώμη. Κι αυτό ήταν µόνο η αρχή… Δεν αντέχω άλλο να τα βλέπω. Σύμβολα, συνθήματα, μουντζούρες. Τα βλέπω παντού· έχουν γεμίσει τοίχους, κολόνες, µάντρες. Η συγκεκριμένη παρέα είναι σαν να παίρνει μέρος σε έναν διαγωνισμό για το ποιος θα βάλει τις πιο πολλές ταγκιές σε περισσότερους χώρους. Είναι σαν να φωνάζουν: «Κι εμείς περάσαμε αποδώ!». Δεν πάει άλλο µε αυτή την κατάσταση, το έχουν παρακάνει! Το αποφάσισα! Θα το φτιάξω! Αύριο κιόλας…