ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΘΟΔΩΡΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΓΗ ΤΗΣ ΠΙΚΡΑΜΕΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Ιστορικό Μυθιστόρημα

Ανοιγοκλείνω με βιάση τα βλέφαρά μου καθώς συνέρχομαι απ’ το χτύπημα. Το πρώτο που νιώθω δίπλα μου, τα τρία αγόρια μου, ολάκερη η ζωή μου.
«Μαμά…»
«Μανούλα…»
Δυο φορές. Δυο φωνές. Λαθεύω. Θεέ μου, λαθεύω. Δεν είναι ολάκερη η ζωή μου. Είναι λειψή. Μια φωνή λιγότερη. Μια ζωή λιγότερη.
«Πού;» ουρλιάζω κι η ψυχή μου σκίζεται. «Πού είναι ο άλλος γιος μου;»

ΚΥΠΡΟΣ θαλασσοφίλητη, λιόχαρη. Μα δουλωμένη στους αποικιοκράτες. Όταν σημαίνει η ώρα, ο λαός της σηκώνεται ορθός, μόνος, ενάντια σε μια αυτοκρατορία. Πολεμάει κι ελπίζει. Πονάει και ματώνει.
Στις αγχόνες των Άγγλων πρώτα. Κι ύστερα κατάντικρυ στον Τούρκο. Τον εισβολέα που πνίγει στο αίμα το νησί, εκείνο το μαύρο καλοκαίρι του ’74. Το καλοκαίρι των νεκρών, των αιχμαλώτων, των ξεριζωμένων, των χιλιάδων αγνοουμένων.
Της Μαρίτσας που απόμεινε με μια άδεια, ορφανεμένη αγκαλιά. Της Ελένης που αρνιέται να μαυροφορεθεί, γιατί δεν της παράδωσαν ένα κορμί να το μοιρολογήσει. Του Βαγοράκη που στέκει ολημερίς με τη φωτογραφία ενός χαμένου πατέρα κρεμασμένη στο άγουρο στήθος του. Του Νίκου, του Ανδρέα, του Μάρκου, εικόνες ασπρόμαυρες μπρος σ’ αναμμένα καντήλια.

Άντρες, γυναίκες, παιδιά, αδέρφια μας στην Κύπρο.
Αυτό είναι το δίκιο και το δάκρυ τους.
Αυτός είναι ο αγώνας τους.

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
Η ΧΗΡΑ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΜΠΛΕΝΤ

Μυθιστόρημα βασισμένο σε αληθινή ιστορία


«Η λίμνη Μπλεντ είναι μια σταγόνα παραδείσου πάνω στη γη. Από τα νερά της αναδύεται το μοναδικό νησάκι της Σλοβενίας, που έχει έκταση μόλις ένα στρέμμα και φιλοξενεί την εκκλησία της Παναγίας με τη φημισμένη καμπάνα των ευχών. Αυτόν τον παράδεισο επέλεξε ο άντρας μου για να στήσει την κόλασή του. Μετά τον αιφνίδιο θάνατό του, άφησε πίσω του υπέρογκα χρέη και ένα ιδιόχειρο σημείωμα γεμάτο ακατανόητους γρίφους, που με ανάγκασαν να εγκαταλείψω την Ελλάδα και να ταξιδέψω εδώ. Χωρίς γονείς, συγγενείς και φίλους, άστεγη και απένταρη στα σαράντα ένα μου χρόνια, με δύο ανήλικα παιδιά και έναν ανελέητο διώκτη στο κατόπι μου. Αυτά που με περίμεναν στο Μπλεντ συμβαίνουν μόνο στους εφιάλτες. Σίγουρα θα σας γινόμουν συμπαθής αν υποκρινόμουν τη δυστυχή χήρα, την αφελή γυναίκα που εμπιστεύτηκα τον λάθος άντρα. Η δική μου αλήθεια, όμως, είναι εντελώς διαφορετική. Και ξεπερνάει κατά πολύ τη δική σας φαντασία…»

Μια αληθινή ιστορία, γεμάτη καταιγιστικές ανατροπές, με φόντο την παραμυθένια λίμνη Μπλεντ στη Σλοβενία.

ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΤΕΚΟΥ
ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΝΥΦΙΚΟ

Μυθιστόρημα


«Μόνη της το έφτιαξε το τρίτο νυφικό… Κάθε βελονιά περασμένη με αγάπη και προσδοκίες. Ήλπιζε μόνο να ‘ναι το τελευταίο! Ήλπιζε να ‘ναι το τυχερό!»

ΚΑΣΟΣ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 1940. Ο Κωνσταντής και η Κασσία, στον δρόμο τους για το σχολείο, εξομολογούνται ο ένας στον άλλο πως δεν τους δένει μόνο η φιλία, αλλά κάτι πολύ πιο δυνατό. Παρά τις δυσκολίες και τις απώλειες που θα αντιμετωπίσουν σε ένα νησί ιδιαίτερα ταλαιπωρημένο από την έλευση τριών διαδοχικών κατακτητών, και σε πείσμα της μοίρας, που δε βρίσκεται ούτε στιγμή με το μέρος τους, ο έρωτάς τους θα ανθίσει.
Η αναπόφευκτη μετανάστευση στην Αυστραλία, χρόνια αργότερα, εκείνου ως εργάτη σε φυτείες και εργοστάσια κι εκείνης ως νύφης διά αλληλογραφίας, θα τους οδηγήσει σε ξεχωριστά μονοπάτια, γεμάτα εμπόδια, ένοχα μυστικά, προδοσία και αίμα.
Καθώς η πολυπόθητη κατάκτηση της ευτυχίας φαντάζει ουτοπία και η απελπισία βυθίζει την Κασσία ολοένα και περισσότερο στα σκοτάδια της, θα έρθει η στιγμή που θα θέσει ένα δύσκολο ερώτημα στον εαυτό της. Μήπως η ευδαιμονία δεν είναι μια παρατεταμένη κατάσταση που συντροφεύει κάποιον σε όλη του τη ζωή, αλλά λίγες πολύτιμες στιγμές για τις οποίες πρέπει να αισθάνεται ευγνώμων;

ΜΕΝΙΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΠΑΓΙΔΑ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ

Μυθιστόρημα – Επανέκδοση


Αυτό το αερικό, όπως την έβλεπαν πολλοί, η Βενετία Παππά, θυμόταν πάντα τον εαυτό της να ζωγραφίζει. Τα πινέλα και τα χρώματα ήταν το καταφύγιό της, στα εύκολα και στα δύσκολα. Εκείνο που δε θυμόταν ήταν η μητέρα της, που δε γνώρισε ποτέ. Της είπαν ότι πέθανε στη γέννα. Την ψυχή της γιάτρευε η ζωγραφική. Όταν πίστεψε ότι άγγιξε την ευτυχία, τον έρωτα και τον Μιχαήλ Άγγελο φοιτώντας στην περίφημη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας, ένα μυστικό που ξέθαψε τυχαία, σκληρό και κοφτερό σαν τα βράχια της Πειραϊκής, διέλυσε τον καμβά της ζωής της. Όλα μέσα της βάφτηκαν κόκκινα, στο χρώμα του πόνου, και το μυαλό της πήρε αλλόκοτους δρόμους. Βυθίστηκε στο μαύρο, μπήκε στον κόσμο των σκιών και πάλεψε να βγει για να εκδικηθεί μ’ έναν απίστευτο τρόπο.

Μια περιπλάνηση της ψυχής μέσα σε σκοτεινά και φωτεινά χρώματα, ένα δυνατό θρίλερ με καθηλωτική πλοκή, γεμάτο ανατροπές και ένα απίθανο φινάλε.

ΞΕΝΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

ΑΜΠΝΤΟΥΛΡΑΖΑΚ ΓΚΟΥΡΝΑ
ΛΙΠΟΤΑΞΙΑ

Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Κατερίνα Σχινά

Υπάρχουν έρωτες που, ακόμα κι όταν σβήσουν, σημαδεύουν με τις επιπτώσεις τους ολόκληρες γενιές. Ιδίως όταν είναι μυστικοί, παράνομοι, καταδικασμένοι. Στο αριστουργηματικό μυθιστόρημα του νομπελίστα συγγραφέα, ένας τέτοιος έρωτας ξεκινά τις μέρες της ακμής της Βρετανικής Αυτοκρατορίας και εξακολουθεί να αντηχεί ως την επαύριο της ανεξαρτησίας της Αφρικής.
Ένα πρωινό του 1899, ένας Άγγλος, ο Μάρτιν Πιρς, βγαίνει τρεκλίζοντας από την έρημο σε μια παραθαλάσσια πόλη της Ανατολικής Αφρικής και καταρρέει στα πόδια του Χασανάλι, ενός ντόπιου καταστηματάρχη. Όταν η αδελφή του Χασανάλι, η όμορφη και απογοητευμένη Ριάνα, περιθάλπει τον Πιρς, γεννιέται ένας έρωτας με συνέπειες που θα επεκταθούν στο μέλλον όταν θα φουντώσει μια άλλη παράνομη σχέση, με εξίσου απρόβλεπτες και δραματικές επιπτώσεις.
Σ’ αυτή την οδυνηρή και αριστοτεχνικά υφασμένη ιστορία, ο Αμπντουλραζάκ Γκούρνα δραματοποιεί με έξοχο τρόπο την ατομική, κοινωνική και πολιτική κληρονομιά της αποικιοκρατίας.

ABBY JIMENEZ
ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΚΟΣΜΟ

Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Κλαίρη Θεοδώρου

Ύστερα από ένα απίθανο στοίχημα, ένα γκουρμέ σάντουιτς και μερικές αγκαλίτσες με ένα κατσικάκι που φορά πιτζάμες, τα πάντα στον κόσμο της Αλέξις Μοντγκόμερι ανατρέπονται. Η αιτία; Ο Ντάνιελ Γκραντ. Αδιανόητα κούκλος. Ξυλουργός. Δέκα χρόνια νεότερός της και η προσωποποίηση της χαλαρότητας. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή της σοφιστικέ κοσμοπολίτισσας Αλέξις. Κι όμως, η χημεία ανάμεσά τους –σε κάθε τομέα– είναι αδιαμφισβήτητη.
Ενώ οι πάμπλουτοι και παγκοσμίου φήμης χειρουργοί γονείς της Αλέξις απαιτούν από εκείνη να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση, η ίδια δε θέλει τη δόξα και το γκλάμουρ. Της αρκεί να είναι μία απλή γιατρός στα Επείγοντα Περιστατικά. Και με κάθε λεπτό που περνάει με τον Ντάνιελ στη μικρή πόλη, ανακαλύπτει τι είναι πραγματικά σημαντικό για εκείνη. Όμως, αν επιτρέψει στη γνωριμία τους να εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω, θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη στην οικογένειά της και να απαρνηθεί την ευκαιρία να βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους.
Είναι αδύνατον ο Ντάνιελ να γίνει κομμάτι του κόσμου της, αλλά δεν μπορεί να φανταστεί τη ζωή της χωρίς αυτόν. Πώς θα μπορέσει η Αλέξις να επιλέξει ανάμεσα στον κόσμο της και στον δικό του;

Διασκεδαστικό, φρέσκο και ρομαντικό, αυτό το σύγχρονο παραμύθι μάς υπενθυμίζει ότι όσα μας ενώνουν είναι πάντα περισσότερα από όσα μας χωρίζουν.

CHLOE WALSH
ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΝ 1: BINDING 13 – ΕΠΑΦΗ

Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Ειρήνη Παϊδούση

ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΟΜΕΝ ΚΑΙ ΝΙΩΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.

«Είμαι ο Τζόνι», της είπα, δαγκώνοντας τα χείλη να μη χαμογελάσω. «Εσύ ποια είσαι;»
«Η Σάνον», ψιθύρισε. Τα βλέφαρά της βάρυναν λίγο, γρήγορα όμως άνοιξαν και πάλι όταν σκούντησα τα μάγουλά της. «Σαν τον ποταμό», πρόσθεσε με έναν μικρό στεναγμό.
Γέλασα με την απάντησή της.
«Λοιπόν, Σάνον σαν τον ποταμό», είπα ανάλαφρα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να την κρατήσω ξύπνια, να μιλάει. «Οι γονείς σου έρχονται. Μάλλον θα σε πάνε στο νοσοκομείο για να σου ρίξουν μια ματιά».
«Τζόνι», βόγκηξε και μόρφασε. «Τζόνι. Τζόνι. Τζόνι. Δεν είναι καλό αυτό…»
«Ποιο;» την κέντρισα να συνεχίσει. «Ποιο δεν είναι καλό;»
«Ο μπαμπάς μου», ψιθύρισε.
Έσμιξα τα φρύδια. «Ο μπαμπάς σου;»
«Μπορείς να με σώσεις;»
Συνοφρυώθηκα. «Θέλεις να σε σώσω;»

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

JESSA MAXWELL
ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΟΥΤΑΛΙ

Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Κατερίνα Δουρίδα

ΑΝ ΑΓΑΠΑΣ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

Έξι ερασιτέχνες ζαχαροπλάστες πρόκειται να ζήσουν το όνειρό τους. Να λάβουν μέρος στον πιο δημοφιλή διαγωνισμό ζαχαροπλαστικής με έπαθλο το απόλυτο βραβείο: το Χρυσό Κουτάλι.
Τα γυρίσματα πραγματοποιούνται στο Αρχοντικό Γκράφτον, όπου διαγωνιζόμενοι και συντελεστές καταλύουν απομονωμένοι για να διασφαλιστεί η απόλυτη μυστικότητα των εξελίξεων.
Η έπαυλη όπως και η οικοδέσποινα, η παλαίμαχη παρουσιάστρια Μπέτσι Μάρτιν, με δυσκολία παλεύουν να κρύψουν τα σημάδια που έχει αφήσει πάνω τους ο χρόνος.
Αν και όλα δείχνουν να κυλούν ήρεμα, η ένταση σιγοβράζει: οι διαγωνιζόμενοι είναι νευρικοί, παράξενοι θόρυβοι ταράζουν τη γαλήνη της νύχτας, η Μπέτσι είναι έξαλλη με τον συμπαρουσιαστή της που τραβά πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.
Κι ύστερα αρχίζουν τα σαμποτάζ. Στην αρχή είναι μικροπράγματα. Αλάτι αντί για ζάχαρη. Ένα μάτι κουζίνας σε λάθος θερμοκρασία.
Αλλά όταν ανακαλύπτουν ένα πτώμα, όλοι πλέον είναι ύποπτοι.

ΝΕΑΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

LEXI RYAN
ΟΙ ΟΡΚΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΜΕ

Μυθιστόρημα
Μτφρ.: Φωτεινή Μοσχή

Ο βασιλιάς είχε δίκιο για ένα πράγμα πάντως:
είμαι πολύ καλή κλέφτρα.
Μπορώ να κλέψω σχεδόν τα πάντα·
την καρδιά ενός πρίγκιπα των ξωτικών, όμως;
Δεν ξέρω καν από που να αρχίσω.

Όταν ο βασιλιάς της Αυλής των Σκιών απάγει την αδελφή της, η Μπρι, αποφασισμένη να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να τη σώσει, συνάπτει μια συμφωνία με τον ίδιο τον βασιλιά των ξωτικών να κλέψει τρία μαγικά κειμήλια από την αντίπαλη Αυλή.
Για να εισχωρήσει στην Αυλή των Σίιλι, η Μπρι θα υποδυθεί την υποψήφια νύφη του Πρίγκιπα Ρόναν, του μελλοντικού βασιλιά, ο οποίος, τελικά, δεν είναι τόσο κακός όσο αρχικά εκείνη πίστευε. Μη θέλοντας να αφήσει την καρδιά της να την επηρεάσει, δέχεται βοήθεια από μια συμμορία αποστατών της Αυλής των Σκιών, που έχουν τον δικό τους μυστικό σκοπό. Όσο περισσότερο χρόνο, όμως, περνάει η Μπρι με τον μυστηριώδη αρχηγό τους, τον Φιν, τόσο πιάνει τον εαυτό της να δυσκολεύεται να αντισταθεί στη γοητεία του…
Παγιδευμένη ανάμεσα σε δύο επικίνδυνες Αυλές, η Μπρι πρέπει να αποφασίσει σε ποιον θα χαρίσει την αφοσίωση – και την καρδιά της.

ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ


JENN GRANNEMAN, ANDRE SOLO
ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ: MIA ΚΡΥΦΗ ΔΥΝΑΜΗ Σ’ ΕΝΑΝ ΑΝΥΠΟΦΟΡΟ ΚΟΣΜΟ

Ψυχολογία
Μτφρ.: Χρήστος Καψάλης

ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΟΥ 2023 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ AMAZON

Μην είσαι τόσο ευαίσθητος!
Όλοι οι άνθρωποι έχουν μια ευαίσθητη πλευρά, αλλά σχεδόν ένας στους τρεις γονιδιακά είναι πιο ευαίσθητος από τους υπόλοιπους – τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά. Πρόκειται για τους ανθρώπους που κάνουν παύση πριν μιλήσουν και σκέφτονται πολύ πριν δράσουν – ανιχνεύουν ανεπαίσθητες λεπτομέρειες και κάνουν συνδέσεις που σε άλλους διαφεύγουν. Είτε εσωστρεφείς είτε εξωστρεφείς, έχουν την τάση να είναι μεγαλόκαρδοι, δημιουργικοί και να επεξεργάζονται τις καταστάσεις σε βάθος, ωστόσο η κοινωνία τούς λέει να κρύψουν την ευαισθησία που τους διαφοροποιεί. Αυτό το βιβλίο είναι για να αναδείξει την υποτιμημένη δύναμη αυτής της ευαισθησίας σε διάφορους τομείς: στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην εργασία, την ηγεσία και τη γονεϊκότητα.
Μέσα από τη συναρπαστική έρευνά τους και την τεκμηριωμένη αφήγησή τους, οι Τζεν Γκράνεμαν και Αντρέ Σόλο –ευαίσθητοι και οι δύο– μας δείχνουν ότι, για να ανθίσει ένα ευαίσθητο άτομο, δε χρειάζεται να κρύψει την ευαισθησία του, αλλά να την υιοθετήσει και να την αναδείξει σε όλους τους τομείς της ζωής του. Επίσης μας προσφέρουν τα απαραίτητα εργαλεία και τις τεχνικές για να ευτυχήσουμε σε έναν χαώδη κόσμο που μας υπερφορτώνει με ερεθίσματα, πληροφορίες και συναισθήματα.

Ένα πρακτικό και ρηξικέλευθο βιβλίο που αλλάζει το αφήγημα για το πώς βλέπουμε τους ευαίσθητους ανθρώπους αλλά και το πώς βλέπουμε τον ίδιο μας τον εαυτό.

BE MORE TAYLOR
Ψυχολογία – Αυτοβελτίωση – Ευ Ζην

Μτφρ.: Μαργαρίτα Βακάλου

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Η ΤΕΪΛΟΡ

Φοβερή τραγουδοποιός, εντυπωσιακή performer, πιστή φίλη – όλοι θα θέλαμε να μοιάσουμε λίγο στην Τέιλορ Σουίφτ.
Αυτός ο καταπληκτικός οδηγός θα σου δείξει πώς μπορείς να το κάνεις.
Είτε πρόκειται να υπερασπιστείς τον εαυτό σου και τους φίλους σου είτε να αφεθείς στον έρωτα ή ακόμα και να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου, αυτές οι συμβουλές ζωής θα σε βοηθήσουν να διώξεις μακριά τις ανησυχίες σου και θα γίνουν must για όλες τις Swifties!

BE MORE HARRY
Ψυχολογία – Αυτοβελτίωση – Ευ Ζην

Μτφρ.: Μαργαρίτα Βακάλου

ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΑΡΙ;
Τραγουδοποιός, κοινωνικός ακτιβιστής, έχει εισαγάγει πολλά trends και είναι ειδικός σε θέματα ενσυνειδητότητας. Όλοι θα θέλαμε να είμαστε σαν τον Χάρι.
Αυτός ο «χρυσός οδηγός» θα σου δείξει πώς.
Θέλεις να μάθεις πώς θα είσαι ο πιο αυθεντικός εαυτός σου;
Πώς θα έχεις την αυτοπεποίθηση να φοράς ό,τι θέλεις και πώς θα βρεις εσωτερική γαλήνη;
Ανακάλυψε πώς το κάνει ο Χάρι, ώστε να το καταφέρεις κι εσύ.

ΜΠΙΡΑ. ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ
Life & Style

Μτφρ.: Καψάλης Χρήστος


Εξελιχτείτε σε ειδικό της μπίρας και ανακαλύψτε όλα όσα χρειάζεστε για να απολαύσετε την κάθε γουλιά.
Ξεκλειδώστε μια πολυεπίπεδη αισθητηριακή εμπειρία και οδηγηθείτε προς την εξειδίκευση με αυτόν τον πλήρη οδηγό, από τον βραβευμένο συγγραφέα, ειδικό στην μπίρα, Mark Dredge.
Περιηγηθείτε σε έναν ολοκαίνουριο κόσμο, καθώς εκπαιδεύετε τον ουρανίσκο σας, και μάθετε να αναγνωρίζετε το άρωμα, τη γεύση, την υφή και το φινίρισμα κάθε μπίρας.
Γεμάτο με πρακτικές συμβουλές για σερβίρισμα και αποθήκευση, συνδυασμούς τροφών και μπίρας, καθώς και καθοδηγούμενες γευσιγνωσίες περισσότερων από πενήντα ειδών μπίρας, αυτό το βιβλίο έχει όλα όσα χρειάζεστε για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ποτό στο έπακρο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΔΟΥΚΟΥ
ΕΝΕΡΓΕΙΑ 2019-2023


Η Αλεξάνδρα Σδούκου, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συνδυάζει την πολιτική και την τεχνοκρατική διάσταση και παραθέτει με άμεσο και περιγραφικό τρόπο τις γνωστές και άγνωστες πτυχές όσων συνέβησαν στον ενεργειακό τομέα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Ταυτόχρονα αναδεικνύει τους πρωταγωνιστές μιας Ελλάδας η οποία, μέσα από αλλεπάλληλες σοβαρές κρίσεις και έντονες προκλήσεις, όχι απλώς στάθηκε στα πόδια της, αλλά καινοτομεί, αναπτύσσεται, προοδεύει και πρωτοστατεί πλέον στις διεθνείς εξελίξεις.