Με αφορμή την πρωτόγνωρη κατάσταση όπου ολόκληρος ο πλανήτης έχει περιέλθει, λόγω της έλευσης στη ζωή μας του COVID-19, οι Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ προτείνουν το εικονογραφημένο βιβλίο με τίτλο ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΙΟ! της Ελοΐζ ΜακΓκρέγκορ.

Πρόκειται για έναν οδηγό που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4 έως 8 ετών και με εύληπτο τρόπο δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως:

-Τι είναι ιός;

-Πώς κολλάς έναν ιό;

-Πώς αισθάνεσαι όταν κολλήσεις;

-Πώς μπορείς να τον αποφύγεις;

-Πώς πρέπει να πλένεις τα χέρια σου;

-Πώς μπορείς να απολυμάνεις το σπίτι σου;

-Πώς μπορείς να δείξεις τα συναισθήματά σου τώρα που οι αγκαλιές και τα φιλιά πρέπει να αποφεύγονται;

-Μπορούν οι γιατροί να θεραπεύσουν έναν ιό;

-Εσύ μπορείς να νικήσεις τον ιό;

Στο τέλος του βιβλίου υπάρχει επεξήγηση εννοιών, τις οποίες, καθημερινά πια, ακούνε οι μικροί μας αναγνώστες, όπως ιός, καραντίνα, κορονοϊός, μεταφέρω έναν ιό, συμπτώματα, COVID-19 κ.ά.

Επίσης, στις σελίδες του βιβλίου συμπεριλαμβάνεται ένα διασκεδαστικό κουίζ, ώστε να ελέγξουν τα παιδιά τις γνώσεις τους σχετικά με το πόση ώρα πρέπει να πλένουν τα χέρια τους, γιατί πρέπει να μένουν μακριά από κόσμο αν έχουν έναν ιό, αλλά και τι μπορούν να κάνουν για να προστατευθούν!

Το σημαντικότερο όλων είναι να μη διασπείρουμε τον πανικό και να μη γεμίσουμε με αγωνία τα παιδιά. Με απλά και καθησυχαστικά λόγια, μπορούμε να τα ενημερώσουμε και να τους εμφυσήσουμε τους καθημερινούς, απαραίτητους κανόνες υγιεινής.

Περισσότερες πληροφορίες για το e-book και το έντυπο βιβλίο μπορείτε να δείτε εδώ.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την αγορά και προσφορά υγειονομικού υλικού με σκοπό την ενίσχυση ευπαθών ομάδων στη μάχη κατά του COVID-19.

menoumespiti