Κωνσταντίνος Αναστασόπουλος
Εκδόσεις ΔΑΙΔΑΛΕΟΣ


Οι εκδόσεις Δαιδάλεος πριν από έναν χρόνο, κυκλοφόρησαν το βιβλίο του θεραπευτή Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου με τίτλο «Συμβουλές Υγείας από τη Θιβετανική Παράδοση».
Η παρουσίαση του έργου, όπως αποτυπώνεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.
«Η Θιβετανική παράδοση, εκτός από πλούσια πνευματική γνώση, έχει να προσφέρει ένα εκλεπτυσμένο σύστημα υγείας ικανό να αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου.
Στο πρώτο μέρος αυτού του βιβλίου, παρουσιάζεται όλη η φιλοσοφική θεώρηση στην οποία βασίζεται η Θιβετανική Ιατρική. Περιγράφεται η διαδικασία εξέλιξης του νου και του σώματος, καθώς και οι αιτίες της ασθένειας σε σωματικό, ψυχολογικό και νοητικό επίπεδο. Επίσης, αναλύονται οι ιδιότητες των τροφών, το πώς μας επηρεάζουν οι εποχές του έτους, καθώς και οι καθημερινές μας συνήθειες. Μέσα από τεστ μαθαίνουμε την ιδιοσυγκρασία μας και πώς θα πρέπει να προσαρμόσουμε τη ζωή μας έτσι ώστε να διατηρήσουμε έναν υγιή οργανισμό.
Το δεύτερο μέρος αποτελεί έναν πρακτικό οδηγό στον οποίο δίνονται θεραπευτικές συμβουλές για πάνω από 50 κοινές παθήσεις, βασισμένες στις απόλυτα φυσικές μεθόδους της παραδοσιακής Θιβετανικής Ιατρικής. Δίνονται συνταγές βοτάνων, διατροφικές οδηγίες και συμπληρωματικές θεραπείες με απλές και φυσικές μεθόδους για την αντιμετώπισή τους, ενώ αναλύονται τα βαθύτερα αίτια έτσι ώστε να αποτρέψουμε την επανεμφάνισή τους.»
Το βιβλίο αν και μόλις 262 σελίδες, περιλαμβάνει, συνοπτικά και απόλυτα κατανοητά, τη φιλοσοφία της παραδοσιακής ολιστικής Θιβετανικής «ιατρικής». Και είναι τόσο πλούσιο το βιογραφικό του Κωνσταντίνου Αναστασόπουλου που αιτιολογείται απόλυτα η επιτυχία του έργου του.
Οι εναλλακτικές μέθοδοι αποκατάστασης της υγείας, αφού γίνει κατανοητό το τι προκαλεί την δυσχέρεια στον οργανισμό, έχει σαν σκοπό την ισορροπία, την υγεία και την βελτίωση του ατόμου.


Η Θιβετανική ιατρική όπως φαίνεται από το έργο, έχει την γνώση και μπορεί να φτάσει στην ρίζα των προβλημάτων και όχι απλά να θεραπεύσει τα συμπτώματα μιας ασθένειας. Γνωρίζοντας ότι στηρίζεται στην φιλοσοφία του Βουδισμού, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι έχει την δυνατότητα να προσφέρει αρμονία στο άτομο τόσο στην ψυχή του όσο και το σώμα του.
Η δομή και η οργάνωση του σημαντικού υλικού που κατέχει ο συγγραφέας, είναι εξαιρετικά δοσμένη. Η εισαγωγή όπου ο συγγραφέας μας προετοιμάζει για την σωστή ανάγνωση του βιβλίου, το Α΄ μέρος που είναι και το μεγαλύτερο μέρος του έργου, περιλαμβάνει το σύστημα της θιβετανικής ιατρικής που δεν στηρίζεται σε χημικά σκευάσματα. Το Β΄ μέρος θα τραβήξει τον αναγνώστη, αφού σε αυτό θα συναντήσει τον οδηγό που περιλαμβάνει τις συμβουλές αυτές που θα τον βοηθήσουν σε τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζει και τέλος ο επίλογος, η βιβλιογραφία πάνω στην οποία στηρίχτηκε η εμπεριστατωμένη έρευνα του συγγραφέα και το ευρετήριο διαταραχών. Η γλώσσα και η γραφή είναι απλή και εύληπτη για τον κάθε αναγνώστη που για πρώτη φορά θα γνωρίσει κάτι διαφορετικό από την κλασική δυτική ιατρική.
Το διαχρονικό θα λέγαμε βιβλίο του Αναστασόπουλου είναι μια εμπεριστατωμένη μελέτη πάνω σε αυτό το σύστημα υγείας που λέγεται θιβετανική ιατρική και την δυνατότητα να εφαρμοστεί αυτή για την αρμονία και την σωστή διάγνωση και θεραπεία ενός οργανισμού. Συνάμα είναι και ένας «πρακτικός» οδηγός για όλους όσοι επιθυμούν να κρατούν σε ισορροπία την ψυχή, τον νου και το σώμα τους και να διατηρούν έτσι την καλή υγεία τους σε όλους τους τομείς.