Η ΓΙΩΤΑ ΓΟΥΒΕΛΗ εμφανίστηκε στα εκδοτικά δρώμενα το 2010, με το πρώτο της βιβλίο «Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ. Για μια ακόμη φορά από τον ίδιο εκδοτικό οίκο, το 2017, κυκλοφορεί το 7ο βιβλίο της με τίτλο «Ματωμένα εντελβάις».

Το έργο διαδραματίζεται στη Γενεύη και ξεκινά τον Φεβρουάριο του 1956. Στη μεταπολεμική εποχή όπου οι αξίες της ζωής έχουν αλλοιωθεί και οι άνθρωποι έχουν σημαδευτεί βαθιά. Έτσι και οι ήρωες αυτού του βιβλίου. Αφού βίωσαν την εμπειρία του πολέμου σημαδεύτηκαν για πάντα, άλλοι σωματικά, όπως ο παράξενος Τζάνι Ντε Σίλβιο, και άλλοι και ψυχικά, προσπαθώντας να ισορροπήσουν τη ζωή τους ανάμεσα στη λογική και την παράνοια, τον έρωτα και το συμφέρον, το ακέραιο και την ηθική παρεκτροπή.
Κεντρική ηρωίδα η Μαργκό, ελληνίδα αντικέρ. Ζει στο παλιό κέντρο της Γενεύης με τον άντρα της Μπλεζ και τους δυο γιους της, Αντρέ και Νικολά. Το κατάστημα που έχει η οικογένεια είναι ξεχωριστό, επειδή κάθε προϊόν έχει μπει στο μαγαζί ύστερα από την επίμονη και επίπονη προσπάθεια της Μαργκό, η οποία γυρίζει στα χωριά και συλλέγει τα πιο εκλεκτά και τα πιο σπάνια προϊόντα. Καλύτερή της φίλη η Μαρί -τραγική ηρωίδα, η οποία κλέβει αρκετές φορές τον πρωταγωνιστικό ρόλο από τη Μαργκό- νοσοκόμα του ερυθρού σταυρού. Φροντίζει τον παραμορφωμένο Τζάνι Ντε Σίλβιο, τον παράξενο ωρολογοποιό, ο οποίος ζει απομονωμένος με τη μητέρα του Κιάρα στο Κάστρο και αναζητά ματωμένα με ερωτευμένο αίμα ρουμπίνια για να φτιάξει τα ρολόγια του, μοναδικής τεχνικής και αξίας, και την μητέρα της. Μαζί τους και ο προβληματικός αδελφός της. Η ίδια ζει με μοναδικό όνειρο να γίνει μητέρα, όμως οι άντρες που αρραβωνιάστηκε, βρέθηκαν νεκροί. Και η Μαργκό θα προσπαθήσει να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από αυτούς τους μυστηριώδεις θανάτους. Ποιος πραγματικά είναι ο άντρας με τα λευκοκίτρινα μαλλιά, τον οποίο συναντά η Κιάρα; Και ο Κριστιάν; Ο προβληματικός αδελφός της Μαρί, σε ποιο βαθμό εμπλέκεται σε όλη αυτή την ιστορία; Θα καταφέρει η Μαρί να γίνει μητέρα; Πολλά τα ερωτήματα, όμως η ανάγνωση του βιβλίου δε θα αφήσει τίποτα αναπάντητο.
Η ζωή και ο θάνατος, η αγάπη και το πάθος, η μητρότητα, η φιλία, το καλό και το κακό, η αυτοθέλητη απομόνωση και η παράνοια είναι εμφανή σε αυτό το κοινωνικό με στοιχεία μυστηρίου βιβλίου, όπως εμφανή είναι και τα ιστορικά και πραγματολογικά στοιχεία που έδωσε η συγγραφέας και τα οποία περνούν από τις σελίδες του με βασικότερο το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων, το κλειστό τραπεζικό σύστημα της Γενεύης, και το νεοσύστατο, εκείνη την εποχή, CERN.

Από το οπισθόφυλλο

« Μέσα στην ομίχλη των ελβετικών Άλπεων, στήνεται η παγίδα που θα μετατρέψει το όνειρο μιας γυναίκας σε εφιάλτη.
Η Μαργκό, μια Ελληνίδα αντικέρ στη μεταπολεμική Γενεύη, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μυστηριώδη υπόθεση φόνων, με θύματα τους μνηστήρες της καλύτερής της φίλης.
Στην προσπάθειά της να τη βοηθήσει, η Μαργκό ξεκινάει μια επικίνδυνη περιπλάνηση στα βαθιά αλπικά δάση, έχοντας στο πλευρό της τον γοητευτικό πάστορα Σερζ.
Ψάχνοντας την αλήθεια πίσω από μια σκοτεινή ερωτική ιστορία, θα οδηγηθεί στο σαλέ ενός παρανοϊκού ωρολογοποιού και της αινιγματικής μητέρας του, θα εγκλωβιστεί στο ερειπωμένο κάστρο που κρύβει έναν φυγόδικο Ναζί και, αναπόφευκτα, θα αναγκαστεί να ακολουθήσει τα βήματά τους στα σκοτεινά μονοπάτια του μυαλού και της ψυχής.»