Γράφει η Κατερίνα Σιδέρη

Όπως έχετε ήδη αντιληφθεί αν έχετε διαβάσει το οπισθόφυλλο του βιβλίου, η Άννα θα είναι εκείνη που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης. Η Άννα είναι άριστη σε όλα. Έχει σπουδάσει επικοινωνία και ΜΜΕ, είναι παντρεμένη με τον Παύλο που είναι σεναριογράφος και έχουν έναν γιο τον Θοδωρή.
Εργάζεται πολλές ώρες σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, είναι το Νο. 3 στην ιεραρχία, όλα περνούν από τα χέρια της εντός και εκτός σπιτιού, είναι μια αναποφάσιστη Ζυγός, είναι αγχωμένη συνεχώς, έχει τρελό κόλλημα με τα παπούτσια και πλέον έχει φτάσει ή καλύτερα έχει ξεπεράσει τα ΟΡΙΑ της.
Η ιστορία της Άννας είναι ξέχειλη γενικώς. Ξέχειλη σε χιούμορ, ξέχειλη σε αντοχές, ξέχειλη σε αναποφασιστικότητα, ξέχειλη σε τρέλα, ξέχειλη σε νεύρα. Σίγουρα κάποιες φορές θα ταχτούμε στο πλευρό της, θα πάσχουμε σιμά της, αλλά πιστέψτε με θα έρθουν και οι στιγμές εκείνες που με τον χαρακτήρα της και τη συμπεριφορά της θα μας γεμίσει θυμό.

Όλους και όλα τα έχει βαρεθεί!

Ευτράπελες καταστάσεις θα την αποσυντονίζουν, οι δικοί της άνθρωποι θα την φτάνουν στα όριά της και οι δυο φίλες της δεν είναι λίγες οι φορές που θα τις κλείσουν επιδεικτικά το τηλέφωνο στα μούτρα, έχοντας εξατμίσει όλες τους τις αντοχές. Η Λυδία διαφημίστρια και η Βέρα εφοριακός είναι οι εν λόγω φίλες που παρά πολλές φορές θα προσπαθήσουν να νουθετήσουν την Άννα χωρίς όμως θετικά αποτελέσματα.
Θα έρθουμε αντιμέτωποι με μια αγκαλιά κόκκινα τριαντάφυλλα συνοδευόμενα από αφιέρωση που προσγειώνονται σε λάθος χέρια ή και όχι τώρα που το ξανασκέφτομαι, με έναν πολύξερο υδραυλικό που ενόσω περιμένει την απόφαση της Άννας σχετικά με τον χαλασμένο σωλήνα την καθησυχάζει ότι η ζημιά δεν είναι επιλήψιμη, αλλά και με μια μέλισσα που έχει εγκλωβιστεί στο μπάνιο του σπιτιού τους και πρέπει η ίδια να επιμεληθεί για τη δραπέτευσή της.
Θα γίνουμε μάρτυρες στο κάλεσμα του πνεύματος του Ηρακλή Πουαρώ, ναι καλά διαβάσατε, θα γνωρίσουμε τη γειτόνισσα και μεγάλης φήμης μέντιουμ Ντίνα με τις φοβερές σεάνς, θα παρακολουθήσουμε από πολύ κοντά τη συζήτηση της Άννας με μια πωλήτρια και με μια άγνωστη πελάτισσα και όταν πια επέλθει μια καταστροφή θα βρεθούμε στην καρδιά της αντιπαράθεσης με τον τσαγκάρη Σωτήρη, με αφορμή την επιδιόρθωση των 4 ζευγαριών παπουτσιών υψίστης σημασίας.
Καθίστε αναπαυτικά. Έχουμε ακόμη πολλά να διαβάσουμε. Μια κλίση για πώληση εγκυκλοπαίδειας, η 90χρονη θεία Τασούλα που αποτελεί τον φόβο και τον τρόμο των δρόμων του Παγκρατίου, ένας τσαγκάρης εκ Παρισίων πολύ υψηλών προδιαγραφών αλλά και μια επαγγελματική ιδέα που κλάπηκε για όφελος των influencers από τον διευθυντή της Άννας, αναμοχλεύονται με την τεταμένη συζυγική σχέση των ηρώων της ιστορίας μας και το αποτέλεσμα είναι ξεκαρδιστικό.

Τι θα γίνει με την επιδιόρθωση των παπουτσιών;
Πού έχει χαθεί ο συνδετικός κρίκος της Άννας και του Παύλου;
Γιατί η Άννα αφήνει χώρο στη μητέρα της να μπλέκεται συνεχώς στα πόδια της;
Ποια έχει ερωτοπεριπέτειες με φτερά και πούπουλα;
Τι γίνεται όταν ένας ανιχνευτής καπνού κάνει ολόσωστα τη δουλειά του;

Στη συνέχεια, η συγγραφέας Λόβερς θα προσφέρει της Άννας ένα ανέλπιστο και πολυπόθητο εισιτήριο που θα προκαλέσει ανάμεικτα συναισθήματα στους ήρωες, η Αιμιλία θα γίνει Έμιλι για τις ανάγκες του Instagram και το εταιρικό πάρτι θα γίνει η αφορμή για τη γνωριμία της αναποφάσιστης ηρωίδας μας με τον γοητευτικό κύριο Ζακ.

Από τα βιβλία που διαβάζω, επιλέγω μια φράση που μου κίνησε το ενδιαφέρον για να την μοιραστώ μαζί σας. Από το βιβλίο της Κατερίνας Μανανεδάκη, ένα σύντομο βιογραφικό της οποίας θα βρείτε στο τέλος του άρθρου, επέλεξα την παρακάτω:
πιστεύεις στον έρωτα με την πρώτη ματιά;

Δεν επιθυμώ να προβώ σε περαιτέρω αποκαλύψεις, αν και πολύ θα το ήθελα. Θα πω μονάχα ότι το τέλος του βιβλίου είναι γεμάτο αντιθέσεις που πολύ μου άρεσαν, όπως η επεισοδιακή έξοδος από το σπίτι της πρωταγωνίστριας μας, η επίσκεψη στο μουσείο του Λούβρου και τα κοκτέιλ που σερβίρονται σε ένα εντυπωσιακό καφέ αλλά δεν προμηνύουν ερωτική συνέχεια.

Η ζωή όλων μας είναι απρόβλεπτη, το ίδιο και της Άννας. Το αν θα ανθίσει ρόδινα, αν θα ζωγραφιστεί με έντονα χρώματα, αν θα επωάσει χαρούμενες αναμνήσεις, θεωρώ πως είναι και δικό μας μέλημα.

Σίγουρα η τύχη παίζει σημαντικό ρόλο, όμως πιστέψτε με, καλό είναι που και που να την προκαλούμε!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα του βιβλίου.
Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΑΝΕΔΑΚΗ είναι δημοσιογράφος. Έχει δουλέψει στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, στο Mega Channel, στο Star Channel και στον περιοδικό Τύπο, σε εκδόσεις υψηλής αναγνωσιμότητας και κυκλοφορίας. Έχει γράψει δεκαοκτώ βιβλία.
Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΝΕΣ!, που έχει πουλήσει περισσότερα από 150.000 αντίτυπα, το έχουν λατρέψει οι Ελληνίδες μαμάδες και ανέβηκε στο θέατρο, ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ;, Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΖΥΓΑΡΙΑΣ, σε συνεργασία με την Ελένη Πετρουλάκη, ΑΥΤΗ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΘΑ ΜΕ ΤΡΕΛΑΝΕΙ και ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑ ΤΑ ΒΟΥΝΑ.
Βιβλία της ετοιμάζονται να μεταφερθούν στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση κι έχουν μεταφραστεί στο εξωτερικό, ενώ όλα είναι μπεστ σέλερ.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου αναφέρει:
Με λένε Άννα και τους έχω βαρεθεί όλους. Στη δουλειά τα κάνω όλα εγώ, όμως τα λεφτά και τη δόξα τα παίρνουν το μουλάρι ο διευθυντής μου και κάτι ξετσίπωτες ινφλουένσερ. Στο σπίτι είμαι υποδειγματική σύζυγος, μάνα και κόρη, αλλά ακούω μόνο γκρίνια, κριτική, διαταγές και φωνές.
Στην καθημερινότητά μου ξυπνάω στις τέσσερις τη νύχτα με κρίσεις πανικού, δαίμονες με κατατρέχουν, πνεύματα με συμβουλεύουν, γίνομαι κατάσκοπος και πράκτορας, κυνηγός υδραυλικού και τσαγκάρη, πέφτω θύμα σέξτινγκ, μαθαίνω το γκόστινγκ, εκπαιδεύομαι ως στόκερ και, το κυριότερο, τις λατρεμένες μου γόβες τις βρίσκω να κολυμπάνε στα νερά!
Έχω βαρεθεί η κ@&*ζωή να μου δίνει συνέχεια λεμόνια, λεμόνια, λεμόνια.
Μέχρι τη στιγμή που όλα αλλάζουν!
Η ζωή «το παίρνει αλλιώς» και με ρίχνει στις σαμπάνιες, στις φράουλες, στις επιτυχίες αλλά και… στην αμαρτία! Μου χαρίζει πέντε μέρες στο Παρίσι για να ζήσω τα πιο τρελά, ρομαντικά, αληθινά, γεμάτα πολυτέλεια, λάμψη και γοητεία… ερωτικά βράδια! Εγώ να τρέχω να τα προλάβω όλα και διάφοροι κούκλοι Γάλλοι –και όχι μόνο– να τρέχουν να προλάβουν εμένα! Ο πύργος του Άιφελ λάμπει και μου ψιθυρίζει συνωμοτικά: «Εσύ κι εγώ θα έχουμε πάντα το Παρίσι!»

Η Κατερίνα Μανανεδάκη στα καλύτερά της! Πετάει ψηλά στον αέρα τα κομμάτια της ζωής μας και μετά συνθέτει με απόλυτη μαεστρία το μωσαϊκό της ύπαρξής μας. Κι όλα αυτά εκεί όπου το τυχαίο συναντά το μαγικό! Στην Πόλη του Φωτός!