Να αρπάξεις κάθε λεπτό από όση ζωή σου δοθεί, και να του προσθέσεις αξία. Τη ζωή τη ζεις τώρα, σήμερα, κάθε δευτερόλεπτο που περνάει χωρίς επιστροφή, και όχι σε μελλοντικές επιθυμίες που δεν γίνονται ποτέ πράξεις.

«Καμιά φορά η άγνοια είναι καλύτερη από όλες τις αλήθειες του κόσμου»… αναφέρει κάπου μέσα στο βιβλίο ο ήρωας που εξιστορεί τη ζωή του!
Πόση αλήθεια κρύβει αυτή η φράση… πόσες φορές η κρυμμένη αλήθεια και η άγνοια που την περικυκλώνει είναι καλύτερα να μην έρθουν ποτέ στο φως, να μην ανταμώσουν και ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου… γιατί θα πάρουν πολλούς παραμάζωμα!
Όταν όμως το πεπρωμένο έχει καθορίσει το πότε θα αποκαλυφθεί στον καθένα ό,τι κρατούσε κρυφό, τότε η μόνη διέξοδος είναι η αλήθεια που θα φέρει τη λύτρωση, θα φανερώσει πάθη και εγκλήματα που θάφτηκαν στα αποκαΐδια της λήθης, θα αναζητήσει να ζωντανέψει ό,τι πρόωρα είχε χαθεί…
Ο Κώστας Κρομμύδας με το τρίτο του βιβλίο ανεβάζει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη της επιτυχίας, μιας επιτυχίας όμως που δεν είναι καθόλου δύσκολο να βιώσει, καθώς το άρτια δομημένο έργο του κρατάει τον αναγνώστη «ζωντανό» μέχρι την τελευταία σελίδα του!
Έχει μια εμμονή, είναι η αλήθεια, με τις αληθινές ιστορίες, που για μία ακόμη φορά αποδεικνύουν ότι πράγματι η ζωή μπορεί να γράψει τα καλύτερα σενάρια… αρκεί να δώσεις σε κάποιον τη δέουσα σημασία, σε γεγονότα και καταστάσεις γύρω του, να αφουγκραστείς τον πόνο και το τίμημα που έχει πληρώσει ώστε να προχωρήσει και να αφήσει πίσω του ένα παρελθόν που τον πονάει.
Το «Μη με λησμόνει» ξεκινάει με ένα πολύ δυνατό και σκληρό κεφάλαιο, την αρπαγή του νεογέννητου παιδιού από τη μάνα, τον ξεριζωμό από τα σπλάχνα, κόβοντας μια για πάντα τον ομφάλιο λώρο βίαια και χωρίς συμπόνια.
Τα στοιχεία που δίνονται όσο προχωρά η ιστορία μοιάζουν αταίριαστα, ψάχνεις να βρεις πώς είναι δυνατόν να κολλάνε μεταξύ τους όσα αποκαλύπτονται… και όμως, αυτή είναι η μαγεία του μυθιστορήματος! Να διαβάζεις και να ζεις συγχρόνως με τους πρωταγωνιστές, να αισθάνεσαι ένα μαζί τους, να διαδραματίζονται κινηματογραφικά οι σκηνές μπροστά σου και να νιώθεις θεατής μιας παράστασης που παίζεται αποκλειστικά για σένα!
Τα στοιχεία που δένουν το ένα με το άλλο μεταξύ τους, πάντα είναι μετρημένα και μέχρι να ενωθούν όλα μαζί και να δέσουν την εξιστόρηση, αφήνεσαι να σε παρασύρουν οι υπέροχες περιγραφές των τοπίων, τα έντονα συναισθήματα των ηρώων, οι γεμάτες περιπέτεια στιγμές τους.
Υπάρχει απόδοση δικαιοσύνης για όσους έσφαλαν; Ποιος πληρώνει τελικά πιο ακριβά τα λάθη του, ποιος λησμονεί και ποιος όχι;
«Μη με ξεχάσεις» παρακαλά η Μελέκ… και τα μάτια βουρκώνουν όταν αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της αγάπης που δυο άνθρωποι είναι ικανοί να βιώσουν…
Το ποιος λησμονεί και ποιος δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσει… μόνο η μοίρα το καθορίζει!

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Στο Παρίσι, μια γυναίκα με μυστηριώδες παρελθόν γράφει την τελευταία λέξη σε ένα γράμμα με άγνωστο παραλήπτη…
Στην άκρη των ματιών της έχει περισσέψει ένα δάκρυ για τον μοναδικό άνθρωπο που βρέθηκε να την αγαπήσει. Έναν άνθρωπο που τον «σκότωσαν» γιατί ο έρωτάς τους θεωρήθηκε έγκλημα.
Την ίδια ώρα, η Πέρσα στροβιλίζεται στη σκηνή με κλειστά τα μάτια. Το θυελλώδες χειροκρότημα του κόσμου την τραβάει από την έκσταση και την κάνει να τα ανοίξει. Ένας άγνωστος άντρας στην πρώτη σειρά την κοιτάζει μαγεμένος. Το βλέμμα του κλειδώνει στο δικό της. Ο νεαρός φωτογράφος Κωνσταντίνος αισθάνεται ότι αντικρίζει μια αρχαία θεά. Και η Πέρσα νιώθει ότι μόλις συνάντησε το πεπρωμένο που έψαχνε χρόνια.
Ένας φωτεινός δρόμος ανοίγει. Μια συγκλονιστική αληθινή ιστορία αρχίζει να ξετυλίγεται περνώντας από τα Γιάννενα, το Γαλαξίδι και την Πάτμο. Ένα μικρό μπλε λουλούδι σε ένα γράμμα κρύβει το μεγάλο μυστικό.
Πόσο μπορεί κανείς το παρελθόν να λησμονήσει