Ένα κορίτσι η Νίνη, ταξιδεύει και σκορπά μελωδίες και γαλήνη στο πέρασμά του με το φλάουτο, απολαμβάνει τον σεβασμό που επικρατεί στη φύση και απρόσμενα έρχεται αντιμέτωπη με την αλαζονεία του Ηγεμόνα της πόλης που επισκέφτηκε, ο οποίος με μη δημοκρατικά μέσα, απαιτεί να επιβάλλει τα πιστεύω του στους κατοίκους της.
Η ελευθερία και η δημοκρατία είναι έννοιες που λείπουν από το ενεργητικό του Ηγεμόνα. Ο τελευταίος, ζει σε ένα παλάτι με 1.000 δωμάτια και φυλακίζει τους πολίτες χωρίς ουσιαστικό λόγο κατηγορίας. Έχει πολλούς συμβούλους, κάποιοι από τους οποίους δυσανασχετούν με την άδικη συμπεριφορά του Ηγεμόνα, διαφωνούν με την τακτική και τις απόψεις του και προσπαθούν αν τον αναχαιτίσουν.


Ο Ηγεμόνας έχει χάσει τη γυναίκα του, αλλά έχει έναν γιο τον Ορέστη, που υπεραγαπάει. Ο γιος του βέβαια, είναι ένα παιδί που δυστυχώς δεν έχει φίλους, είναι πολύ καλά προστατευμένος από τον έξω κόσμο και ζει σε ένα δωμάτιο γεμάτο παιχνίδια, χωρίς να μπορεί να τα μοιραστεί και να νιώσει τη χαρά τόσο της προσφοράς, όσο και του παιχνιδιού.
Στο παλάτι απρόσμενα να εισχωρήσει η Νίνη, θα γνωρίσει τον Ορέστη που παρόλο που τον ταλαιπωρεί ένας περίεργος πυρετός, θα αναζωογονηθεί με τη μουσική που θα πλημυρίσει το δωμάτιό του και θα τον κάνει να νιώσει καλύτερα. Οι νότες από τη μελωδία του φλάουτου, είναι μαγικές και κάνουν θαύματα σε όσους μπορούν να τις ακούσουν. Ο Ορέστης, θα ακολουθήσει την πρόταση της νέας του φίλης που τον έχει συνεπάρει η μελωδία της και θα γνωρίσει τον έξω κόσμο αλλά και την περιπέτεια.


Για έναν ανεξήγητο λόγο, το κορίτσι είναι αόρατο σε όλους στο παλάτι εκτός από τον Ορέστη. Με εύκολο τρόπο δραπετεύουν και βρίσκονται ανάμεσα σε παιδιά που παίζουν ανέμελα, μιας και όλοι οι μεγάλοι έχουν φυλακιστεί αδίκως από τον Ηγεμόνα.
Μια επανάσταση που ξεκίνησε, προσπάθησε να βάλει φρένο στις αποτρόπαιες πράξεις του πατέρα του Ορέστη, αλλά οι πολίτες άλλοτε από φόβο και άλλοτε από συμφέρον δείλιασαν να σταθούν απέναντί του.
Στο παραμύθι θα διαβάσουμε πολλά. Η φτώχεια, η έλλειψη ελευθερίας, οι άδικες φυλακίσεις, η αγανάκτηση του κόσμου και στο αποκορύφωμα η απαίτηση του Ηγεμόνα να φυλακιστούν ακόμη και τα παιδιά, είναι κάποια από τα αρνητικά χαρακτηριστικά που δεν αφήνουν αδιάφορο κανέναν.
Κάπου εδώ θα λάβει δράση η δύναμη της μουσικής, η δύναμη της μελωδίας που μπορεί να μαλακώσει και τις πιο άκαμπτες και σκληρές καρδιές και το καλό θα νικήσει και θα υπερισχύσει του κακού και του άδικου.
Θα μάθουμε για την επήρεια των αναμνήσεων της παιδικής ηλικίας και πως μεγαλώνοντας να κρατάμε ζωντανές τις μνήμες των απλών πραγμάτων και των όμορφων στιγμών. Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας και το εισιτήριό μας στη ζωή των μεγάλων.
Η αγνή ψυχή των παιδιών και η αγάπη που αναβλύζει από μέσα τους, πρέπει να μένουν ζωντανά για να μας δείχνουν το δρόμο στη ζωη. Τέλος η μουσική έχει έναν μοναδικό τρόπο να κατευνάζει, να καταπραΰνει και να διδάσκει την ελευθερία και την παιδεία στον άνθρωπο.

Κλείνοντας, θεωρώ χρέος μου να αναφέρω, ότι βρήκα εξαιρετική την εικονογράφηση του Βασίλη Κουτσογιάννη και εκπληκτική την ιδέα να ακούς τη μουσική που συνοδεύει το βιβλίο, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης.

Ο Βασίλης Τερζόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Δράμα. Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics (Ευρωπαϊκή Πολιτική) και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (Διοίκηση Μονάδων Υγείας). Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης ως Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης, στον τομέα της Επικοινωνίας και του Πολιτισμού.
Είναι ο επικεφαλής του διεθνούς διαγωνιστικού προγράμματος Short and Green, με ταινίες περιβαλλοντικού προβληματισμού και κεντρικός παρουσιαστής του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, καθώς επίσης συνεργάτης ελληνικού προγράμματος των Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Έχει εκδώσει πέντε βιβλία για παιδιά, εκ των οποίων το ένα και στα αγγλικά, σε ηλεκτρονική μορφή. Έχει δημοσιεύσει διηγήματα σε λογοτεχνικά περιοδικά και ιστοτόπους

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις υδροπλάνο.

Περισσότερες πληροφορίες για το βιβλίο, θα βρείτε εδώ.