Ένα εφιαλτικό και ανατριχιαστικό θρίλερ.
Το σαλέ του θανάτου, στα 2.000 μέτρα.
Το πολυτελές σαλέ Περς -Νεζ των Ελβετικών Άλπεων, ο τόπος των εγκλημάτων.
Φρίκη.
Τρόμος.
Ένας τεράστιος εφιάλτης.
Ο φόβος πλακώνει στον σβέρκο…
Κεντρικοί ήρωες του μυθιστορήματος είναι η βρετανική ομάδα της νεοφυούς εταιρείας τεχνολογίας του Snoop: η Εύα, ο Τόφερ, ο Ρικ, ο Έλιοτ, η Τάινγκερ, ο Ίνιγκο, η Μιράντα, η Άνι, ο Καρλ και η Λιζ, επίσης οι δύο υπάλληλοι του σαλέ Περς -Νεζ: Η Έριν και ο Ντάνι.
Μία εβδομάδα εταιρικών διακοπών που θα καθορίσει το μέλλον της εταιρείας Snoop. Πιθανή εξαγορά ή όχι της εταιρείας έναντι ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Δώδεκα άνθρωποι παρασύρονται σε κάτι φριχτό και απαίσιο.
Ένας ψυχρός ,ψυχοπαθής δολοφόνος. Ένα τέρας.
Τρείς εν ψυχρώ δολοφονίες και ένα θανατηφόρο ατύχημα.
Η Εύα -νεκρή.
Ο Έλιοτ-νεκρός.
Η Άνι -νεκρή.
Ο Ίνιγκο -έφυγε και ποιος ξέρει τι έχει απογίνει μέσα στα χιόνια και την θύελλα.
Οι φιλοξενούμενοι του σαλέ, το εταιρικό γκρουπ, εξαφανίζονται ο ένας μετά τον άλλον, σαν σε κακή ταινία τρόμου…
Όλοι οι υπόλοιποι τρέμουν και φοβούνται ότι θα είναι το επόμενο θύμα.
Όλοι υποψιάζονται όλους.
Όλοι είναι πανικόβλητοι.
Άνθρωποι τρομαγμένοι και συντετριμμένοι.
Ο θάνατος σφίγγει τον κλοιό γύρω τους.
Θηράματα και θηρευτές.
Ανάμεσά τους ένας στυγνός, μανιακός δολοφόνος.
Ένας θόρυβος ισχυρός, που κάνει το έδαφος να τρέμει, σαν να γίνεται σεισμός, μια αναβράζουσα μάζα αέρα και πάγου και χώματος, όλα μαζί. Πεσμένα δέντρα και κυματιστό χιόνι. Μια επικίνδυνη χιονοστιβάδα.
Tο κυρίως σαλέ παραμένει άθικτο. Το μακρύ ισόγειο κτίσμα στην πίσω πλευρά του σαλέ όπου στεγάζεται η πισίνα έχει διαλυθεί και εξαφανιστεί η οροφή έχει βουλιάξει προς τα μέσα. Δοκάρια και σανίδια προβάλλουν από τον τεράστιο όγκο χιονιού.
Ένα απομονωμένο σαλέ αποκλεισμένο εξαιτίας μιας χιονοστιβάδας, μετατράπηκε σε «Σπίτι του τρόμου».
Αλπικό σαλέ, Χιονοστιβάδα, χιονοθύελλα, χιονοαποκάλυψη, χιονοαρμαγεδδών, κατολισθήσεις, απομονωμένο και παγιδευμένο σαλέ, παγωμένο σαλέ, αποκλεισμένοι ορειβάτες, παγιδευμένοι άνθρωποι, κομμένες επικοινωνίες, κομμένη επαφή με τον έξω κόσμο, κομμένο ρεύμα, παγωμένες βρύσες, το σκοτάδι σύμμαχος του δολοφόνου, αναβατήρες, τελεφερίκ, εξαγορά ή όχι της εταιρείας, χιλιάδες μετοχές, μαγεία των μετοχών, εκατομμύρια λίρες, μετοχές που κρέμονται από τον λαιμό της Λιζ σαν πέτρα, προδοσίες, εκβιασμοί, διαβόητη σφαγή σε εταιρικές διακοπές, άσπρη μάσκα τρόμου, ανατριχιαστικά όνειρα, αυπνίες, υπνωτικά χάπια, πνιγμός στον ύπνο, ασφυξία, πετέχεια, δηλητηριασμένος καφές, σπρώξιμο στo γκρεμό, παγερή ησυχία, μια κραυγή σκίζει την ησυχία, φρικτά και τραγικά λάθη, μίσος, τρομερά μυστικά, μεταμφιέσεις, χαμένα αντικλείδια, καβγάδες ,εκρηκτικό κλίμα θλίψης και έντασης, ψυχρά χαμόγελα, ατσάλινα νεύρα, σεξουαλική βία, επίδοξοι βιαστές, Me Too αλαζόνες μέτοχοι και αφεντικά, κομψοί και φραγκάτοι χιπστεράδες, ψέματα και αλήθειες, μια ατέλειωτη νύχτα στο Αλπικό σαλέ, τρομακτική ησυχία, 20 βαθμούς υπό το μηδέν, πίστες του σκι, πολύ καλοί σκιέρ, σλάλομ ανάμεσα στα βράχια και δέντρα γεμάτο στροφές μέσα στο φεγγαρόφωτο, εφιαλτικό κυνήγι μέσα στο σκοτάδι, κόκαλα τσακίζονται…
Οι νεκροί δικαιούνται να αφεθούν στην ησυχία τους.
Μια γυναίκα θέλει να συμφιλιωθεί με τα φαντάσματά της.
Μια γυναίκα κοίταξε τον θάνατο κατάματα μία φορά και τον ξαπόστειλε.
Αρκετά άτομα είχαν ισχυρό οικονομικό κίνητρο για το θάνατο της Εύας .Συγκεκριμένα ο Τόφερ και ο Έλιοτ συν όποιος ήταν αντίθετος στην εξαγορά της εταιρείας, για τους δικούς του λόγους.
Για ποιο λόγο δολοφονήθηκαν οι τρείς μέτοχοι;
Ποια είναι τα κίνητρα;
Ποιοι έχουν άλλοθι;
Ποιος βρέθηκε στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή;
Τι περιείχε ο υπολογιστής του Έλιοτ και ο δολοφόνος του τον κατέστρεψε;
Ποιοι θα επιβιώσουν;
Θα αποδοθεί δικαιοσύνη για τα άτομα που δολοφονήθηκαν;
Ποιος θα ενώσει τα κομμάτια του παζλ ,για να βρεθεί ο δολοφόνος;

«Και τότε μείναν άλλοι δέκα.
Και τότε μείναν άλλοι εννιά.
Και τότε μείναν άλλοι οχτώ…»
Οι αναγνώστες αναγνωρίζουν τον προφανή φόρο τιμής στους «Δέκα μικρούς νέγρους» της Άγκαθα Κρίστι.
Δαιμόνιες ανατροπές της πλοκής.
Ένα συγκλονιστικό μυθιστόρημα.
Υπέροχο. Συναρπαστικό.
Διαβάστε το.

image description


Η Ρουθ Γουέαρ είναι συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων που έχουν γίνει παγκόσμια best seller. Τα πρώτα τρία θρίλερ της, Βαθιά στο σκοτεινό δάσος, Η γυναίκα στην καμπίνα 10, Το παιχνίδι των ψεμάτων (που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κλειδάριθμος) είχαν πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία και εμφανίστηκαν σε λίστες best seller σε όλο τον κόσμο, μεταξύ άλλων σε αυτές των Sunday Times και New York Times. Έχουν γίνει προτάσεις για την αγορά των δικαιωμάτων και των τριών βιβλίων, με σκοπό τη διασκευή τους για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, και έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από σαράντα γλώσσες. Η Ρουθ ζει κοντά στο Μπράιτον με την οικογένειά της