Ένα χαμόγελο για τη ΧΑΡΑ”
Γιώργος Μπουμπούσης

Εικονογράφηση: Μαρία Μανουρά

Στο “Ένα χαμόγελο για τη ΧΑΡΑ” , έχουμε την ιστορία της μικρής Χαράς, μιας έξυπνης και συνάμα αγαπητής μικρής λαγουδίνας μεμεγάλα καφέ μάτια, .
Η Χαρά έχει τα γενέθλιά της και θα στείλει προσκλήσεις στους φίλους της τα ζωάκια. Κάθε ζωάκι κι ένα συναίσθημα. Όμως πρέπει να αποφασίσει αν θα καλέσει και τα ζωάκια με τα αρνητικά συναισθήματα, τον Θυμό, τον Φόβο, τη Λύπη, και τα άλλα δυσάρεστα συναισθήματα στο πάρτι της. Και είναι αλήθεια πολύ μπερδεμένη!
Αποφασίζει να καλέσει και αυτά τα ζωάκια στην γιορτή της.
Τι θα προσφέρει το κάθε ένα από αυτά στην ίδια την Χαρά;
Και η ώρα της γιορτής φτάνει. Τι δώρο της πήγαν ο θυμός , η λύπη, ο φόβος και όλα τα δυσάρεστα συναισθήματα; Και τι δώρο όλα μαζί;
Ένα αλληγορικό παραμύθι με ένα συγκινητικό τέλος, ένα βιβλίο για την χαρά, την αγάπη και την φιλία, ένα βιβλίο για την αναγνώριση των συναισθημάτων. Η εξαιρετική εικονογράφηση, ζωντανεύει απόλυτα το κείμενο, ένα κείμενο γραμμένο απλά και κατανοητά από έναν παιδαγωγό -ψυχολόγο που ξέρει πως να προσεγγίσει τα παιδιά.
Η σειρά βιβλίων «ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ» της ΕΛΛΗΝΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ, απευθύνεται σε μικρά παιδιά ηλικίας 3-5 ετών.
Μέσα από σύντομες ιστορίες τα παιδιά
έρχονται σε πρώτη επαφή με τα βασικά συναισθήματα, τα κατανοούν, τα αποδέχονται και τα αγκαλιάζουν.
Η σειρά έχει σαν στόχο να καλλιεργήσει τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών βοηθώντας τα να εκφράζουν όλα τα συναισθήματά τους: ευχάριστα και δυσάρεστα.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ!
Μαριάννα Κουμαριανού
Εικονογράφηση: Γιώτα Κοκκόση


Το νέο παιδικό βιβλίο της Μαριάννας Κουμαριανού κυκλοφόρησε και πάλι από την νέα της εκδοτική οικογένεια, την Ελληνοεκδοτική, με τίτλο “ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ” με την απόλυτα εναρμονισμένη εικονογράφηση της Γιώτας Κοκκόση.
Στην σελίδα μας, είχαμε αναφερθεί στο εξαιρετικό προηγούμενο βιβλίο της συγγραφέως με τίτλο «ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ» . Σχεδόν ένα χρόνο μετά, το νέο βιβλίο έχει κεντρικό θέμα το θάρρος και την γενναιότητα.

Στο 1ο βιβλίο της σειράς ο Σαμόρο μαθαίνει να έχει θάρρος και γενναιότητα.
Αιώνες πριν, στη μακρινή Ιαπωνία, οι Σαμουράι μίλησαν για τις αρετές
που πρέπει να έχει ένας γνήσιος πολεμιστής στη μάχη.
Αρετές όπως η ειλικρίνεια, το θάρρος, ο σεβασμός, η γενναιοδωρία, η ακεραιότητα…
Αιώνες μετά, ο μικρός Σαμόρο ξεκινάει το δικό του ταξίδι που θα τον κάνει
να καταλάβει την αξία αυτών των αρετών στις σχέσεις του με τους άλλους ανθρώπους.
Στην πρώτη του περιπέτεια, θα μάθει τι σημαίνει να έχεις θάρρος και γενναιότητα.

Ήρωας μας, ο μικρός Σαμόρο, ο Σάγκι. Η πρώτη φορά στο σχολείο, η υποδοχή, η γνωριμία, η ξενάγηση στους χώρους δραστηριοτήτων, τα παιχνίδια. Και κάπου εκεί η απειλή, η ανάρμοστη συμπεριφορά, ο εκφοβισμός. Μα ένας μικρός Σαμουράι γεμάτος θάρρος και πίστη στην φιλία, αποτρέπει την αρνητική συμπεριφορά και ανατρέπει το κλίμα.
Ένα βιβλίο για μικρά παιδιά, άνω των 3 ετών που θα χαρούν όχι μόνο την αφήγηση και την εικονογράφηση, μα θα συμμετάσχουν και τα ίδια, μέσα στο βιβλίο με την ζωγραφική τους.