Όμορφα γραμμένο και απίστευτα δυνατό, το ΚΟΡΙΤΣΙ Α είναι μια ιστορία λύτρωσης, τρόμου και αγάπης.

Κάθε άνθρωπος έχει σαν καταφύγιο την παιδική του ηλικία, τις όμορφες οικογενειακές στιγμές με τους δικούς του ανθρώπους, σκέφτεται με αγάπη τους γονείς, τα αδέλφια, το σπίτι που έζησε τις πιο αθώες του στιγμές και έχει τις ωραιότερες αναμνήσεις…
Όχι όμως και η Αλεξάνδρα, η Λεξ όπως τη φώναζαν, το Κορίτσι Α, εκείνη που κατάφερε να αποδράσει από το κολαστήριο, το Σπίτι του Τρόμου, που ζούσε μαζί με τα έξι αδέλφια της, στα χέρια του πατέρα και της μητέρας.


Οι γονείς που θέλουν να αποκτήσουν μια μεγάλη οικογένεια, συνήθως το κάνουν για λόγους αγάπης, γιατί τους αρέσει να ακούνε τα παιδικά γέλια, τις φωνούλες των παιδιών τους, να παρακολουθούν το πώς μεγαλώνουν, να είναι εκεί για να τα φροντίζουν και να προσπαθούν να τους προσφέρουν τα πάντα, να μην τους λείπει τίποτε, και κυρίως η οικογενειακή θαλπωρή και η ανυπέρβλητη αγάπη.


Όχι όμως και οι γονείς των εφτά παιδιών που καταφέρνουν να κρύψουν τη διαστροφή τους, τον προβληματικό ψυχισμό τους. Που με πρόσχημα την αγάπη για το Χριστό δημιουργούν μια κατάσταση που δεν χωράει ο ανθρώπινος νους. Γιατί ο Χριστός δίδαξε την αγάπη, όχι την καταδίκη σε θάνατο με τα πιο σκληρά βασανιστήρια από ανθρώπους που, υποτίθεται έφεραν στον κόσμο τα παιδιά τους επειδή τα ήθελαν, που έχρισαν εαυτούς οδηγούς για την καθαρότητα της ψυχής τους, για την αγνή λατρεία προς ένα Θεό.
Πώς είναι δυνατόν, όμως, να μην αντιλήφθηκε κανένας αυτή τη διαστροφή; Γιατί κώφευαν όλοι στα τόσο κραυγαλέα μηνύματα που εξέπεμπε η όψη των παιδιών, το ντύσιμο, η συμπεριφορά τους, ο φόβος που διαχέονταν από πάνω τους; Πού ήταν οι συγγενείς, το σχολείο, η πολιτεία;


Ένα συγκλονιστικό δράμα, ένα θρίλερ οικογενειακής τραγωδίας που μπορεί να είναι μυθιστόρημα, μπορεί να βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, είναι όμως μια σκληρή πραγματικότητα που, δυστυχώς, συνέβη και μπορεί να συνεχίσει να συμβαίνει σε πολλές οικογένειες που θέλουν να κρύβουν τον προβληματικό εαυτό τους πίσω από την ανωνυμία και την τάση των ανθρώπων να μην θέλουν να μπλέκουν σε ξένες υποθέσεις. Γιατί είναι εύκολο για τον καθένα να σκεφτεί, τι με αφορά, γιατί να μπλέξω εγώ, είναι έξω από μένα, από το δικό μου σπίτι τα προβλήματα των άλλων.
Πόσοι και πόσοι δεν έχουν σκεφτεί έτσι; Πόσα παιδιά βίωσαν και μπορεί και στο μέλλον να βιώσουν παρόμοιες καταστάσεις από κάποιους, ανίκανους να λέγονται γονείς;


Το Κορίτσι Α, κατάφερε να αποδράσει, να ζητήσει βοήθεια. Μια βοήθεια όμως που άργησε πολύ να έρθει, καθώς είχαν ήδη συμβεί ανεπανόρθωτες βλάβες σε κάποια από τα παιδιά. Σε αδέλφια που ποτέ δεν θα είχαν τη δυνατότητα να σκεφτούν με αγάπη ο ένας τον άλλο, να ανασύρουν όμορφες μνήμες παρά μονάχα να τους ακολουθούν εφιάλτες, τρόμος, αγωνία και να αναζητούν για όλη την υπόλοιπη ζωή τους, τη λύτρωση!

«Το Κορίτσι Α», απάντησε. «Το κορίτσι που απέδρασε. Αν κατάφερνε ένας από σας να ξεπεράσει ό,τι έγινε, αυτή θα ήσουν εσύ».

Η Λεξ Γκρέισι δε θέλει να σκέφτεται την οικογένειά της. Δε θέλει να σκέφτεται τα χρόνια που πέρασε στο Σπίτι του Τρόμου των γονιών της. Και δε θέλει να σκέφτεται τον εαυτό της ως το Κορίτσι Α: το κορίτσι που απέδρασε.
Όταν η μητέρα της πεθαίνει στη φυλακή και αφήνει στη Λεξ και στα αδέρφια της το οικογενειακό σπίτι, η νέα γυναίκα συνειδητοποιεί ότι δεν μπορεί πλέον να αποφεύγει το παρελθόν της. Μαζί με την αδερφή της, Ίβι, έχει σκοπό να μετατρέψει το Σπίτι του Τρόμου σε κάτι καλό. Αλλά πρώτα πρέπει να συμφιλιωθεί με τα έξι αδέρφια της – και με τα χρόνια που μοιράστηκαν ως παιδιά.

Όμορφα γραμμένο και απίστευτα δυνατό, το ΚΟΡΙΤΣΙ Α είναι μια ιστορία λύτρωσης, τρόμου και αγάπης.