Τα βιβλία που θα σας παρουσιάσω σήμερα από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, ανήκουν στη σειρά Αγγίζω και Εξερευνώ και απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας από 0+.

Το βιβλίο που τα έχει όλα!
Ξεκινώντας με το βιβλίο που τα έχει όλα, οφείλω να ομολογήσω ότι πραγματικά, τα έχει όλα! Σχήματα, σαγρέ και γυαλιστερές επιφάνειες, μέρη με ύφασμα, έναν κρυμμένο καθρέφτη, ένα πόπετ που όλοι λατρεύουν και που βγάζει αστείους ήχους και η περιπέτεια δεν σταματάει εδώ.
Θα βρούμε μέσα στις σελίδες του σκανταλιάρικα ζωάκια, αριθμούς, γράμματα, χαριτωμένα μπαλόνια, όμορφα λουλούδια, πουλάκια, έναν ήλιο και τον φίλο του το φεγγάρι, αλλά και ένα χαριτωμένο αεροπλάνο που πετάει στα σύννεφα.

Πέντε μεγάλα φορτηγά
Είστε έτοιμοι να γνωρίσουμε τα μεγάλα οχήματα που μπορούμε να δούμε στους δρόμους και όχι μόνο;
Μια μπετονιέρα που κουβαλά ένα βαρύ φορτίο!
Ένα φορτηγάκι διανομών που μεταφέρει φρούτα!
Μια μπουλντόζα που προσφέρει την πολύτιμη βοήθειά της στην οικοδομή!
Ένα πυροσβεστικό όχημα που θα σώσει ένα σκανταλιάρικο γατάκι που σκαρφάλωσε στο δέντρο!
Και ένα τρακτέρ που οργώνει τα χώματα είναι οι πέντε πρωταγωνιστές του χαρτονένιου βιβλίου.
Πρόκειται για ένα βιβλίο με ομοιοκαταληξία, με πλούσια εικονογράφηση και όμορφες εικόνες που αρέσουν στα παιδία και τους προσφέρουν δημιουργικές στιγμές. Μαζί του μαθαίνουμε κάποια από τα βαριά τροχοφόρα, μαθαίνουμε τους αριθμούς από το 1 έως το 5 και επίσης μαθαίνουμε να μετράμε και αντίστροφα.
Σε ένα βιβλίο με πολλά σχήματα, με μέρη που μπορείς να αγγίξεις, να ζουλήξεις και να επεξεργαστείς τα παιδιά διασκεδάζουν και περνούν όμορφες στιγμές μαθαίνοντας.

Πέντε μικρά παπάκια
Κάτι αντίστοιχο μας περιμένει να εξερευνήσουμε και στο βιβλίο με τα πέντε μικρά παπάκια. Όλα μαζί αλλά και το καθένα μοναχό του, κολυμπούν, παίζουν, πλατσουρίζουν στο νερό, βρίσκουν φίλους και όταν κουραστούν πάνε για ύπνο, ευτυχισμένα αλλά και αγαπημένα.
Και εδώ θα έρθουμε σε επαφή με αριθμούς, με χαρούμενες εικόνες ξέχειλες από οικεία σχέδια, αντικείμενα που προσφέρουν χαρά γεμάτα χρώματα και όλα μαζί δημιουργούν το σκηνικό για να περάσουν ευχάριστα οι μικροί μας φίλοι!

Τα σημερινά παιδικά χαρτονένια βιβλία με τις σκληρές σελίδες που κρύβουν εκπλήξεις, είναι βιβλία αλληλεπίδρασης, που σκοπό έχουν να οξύνουν τις εύπλαστες αισθήσεις και να ενισχύουν το παιχνίδι, την επαφή με τον όμορφο κόσμο του βιβλίου, αλλά και την περιέργεια των μικρών λιλιπούτειων φίλων μας.
Περίεργοι και παράξενοι ήχοι ξεπηδούν από τις σελίδες, πολλά χρώματα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των μικρών εξερευνητών και αντικείμενα άλλοτε γνωστά και άλλοτε άγνωστα και φυσικά πολλή καλή διάθεση για να μάθουν, να γνωρίζουν, να παίξουν, να ασχοληθούν δημιουργικά και να διασκεδάσουν!!!!

Μετάφραση Γιασεμή Αιμιλία

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.