Μόλις κυκλοφόρησαν

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Σειρά: Σκοτεινά νερά

Τα βατράχια του Δημήτρη Σίμου

Η βροχή αρχίζει. Το ποτάμι φουσκώνει. Τα βατράχια ετοιμάζονται για το τραγούδι τους. Η πρώτη υπόθεση του αστυνόμου Καπετάνου θα σας αφήσει ξάγρυπνους.

Χαλκίδα 2010. Μια δεκατετράχρονη μαθήτρια ανασύρεται νεκρή από τα παγωμένα νερά του Ευβοϊκού. Η υπόθεση επαναφέρει τον αστυνόμο Χρήστο Καπετάνο στη δράση, κάνοντας τη σύλληψη του δολοφόνου να φαντάζει ως η μόνη ευκαιρία για τη λύτρωση. Μυστικά θαμμένα για χρόνια και απόκρυφες ιστορίες μιας μικρής κοινωνίας παραμένουν στο σκοτάδι μέχρι την ώρα της αποκάλυψης.
Αλιβέρι 1984. Δημήτρης και Αμαρυλλίς. Δυο αδέρφια χωρίς δεσμό αίματος να τους συνδέει. Ένας κήπος γεμάτος λάσπη. Η μετάβαση μιας οικογένειας από την ευημερία στη φτώχεια. Πώς ένα ένοχο μυστικό θα χωρίσει αλλά και θα ενώσει τις ψυχές τους;
Δύο σκοτεινές ιστορίες, ένα αναπάντεχο τέλος.

Αυτοσαρκαστικός, έτοιμος να αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον εαυτό αν νιώσει πως οι αρχές του παραβιάζονται από το προσωπικό του συμφέρον. Ακόμα και αν ο ίδιος δεν έχει καταφέρει να επιλέξει μεταξύ της νομικής δικαιοσύνης και της ηθικής δικαιοσύνης, οι πράξεις του τον οδηγούν στο μονοπάτι της ανακάλυψης του κόσμου μέσα από τον ίδιο του τον εαυτό.
Αυτός είναι ο Αστυνόμος Καπετάνος και σας καλεί σε ένα ταξίδι στα «Σκοτεινά Νερά».

Τυφλά ψάρια του Δημήτρη Σίμου

Μυστικά αίματος σε ένα παιχνίδι χωρίς νικητή. Ο αστυνόμος Καπετάνος επιστρέφει σε ακόμα πιο «Σκοτεινά νερά».

Το άψυχο σώμα μιας νεαρής μητέρας ανακαλύπτεται στα βράχια της θάλασσας, δίπλα στην αλάνα του Φάρου. Ο αστυνόμος Καπετάνος καλείται να ξεμπλέξει το κουβάρι ενός φόνου που θα φανερώσει μπροστά του ένα στοιχειωμένο παρελθόν.
Ο υπόκοσμος βγαίνει από το σκοτάδι αναζητώντας μια θέση στο φως με ανταμοιβή το χρήμα. Μυστικά αίματος μέσα στην οικογένεια. Αδελφικοί δεσμοί που καμουφλάρονται. Το φως μπορεί να δώσει τη λύση. Τα ψάρια πρέπει να τυφλωθούν, να χάσουν το πλεο­νέκτημα του καμουφλάζ.
Μια παράνομη ερωτική σχέση οδηγεί στην καταστροφή. Η προσπάθεια ανέλιξης στα ανώτερα κοινωνικά στρώματα θα αποτελέσει την αρχή για το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι χωρίς νικητή.

Ο Αστυνόμος Καπετάνος είναι ο ήρωας που θέλουμε να ελπίζουμε πως υπάρχει εκεί έξω. Δίκαιος, ηθικός αλλά και ξεροκέφαλος, είναι ένας αστυνόμος που περιηγείται σε υποθέσεις και άλυτα μυστήρια της Εύβοιας, ως άλλος επιθεωρητής Μονταλµπάνο στη Σικελία. Σκοτεινός σαν τον Batman της Gotham City, ένοχος όσο κάθε αθώος σε μια διεφθαρμένη κοινωνία.

Κυκλοφορούν επίσης: Ο θάνατος του Οδυσσέα στη σειρά «Σκοτεινά νερά», καθώς και το ψυχολογικό θρίλερ Σώσε με, που θα απολαύσουμε στη μικρή οθόνη τον Δεκέμβριο από το ANT1+.

Αυτή η γλυκιά αρρώστια της Patricia Highsmith
μετάφραση: Μαρία Λαϊνά

Ένα ερωτικό πάθος που ξεπερνά τη λογική. Μια καθηλωτική ιστορία εμμονής και επιθυμίας.

Ο Ντέιβιντ είναι ένας ήσυχος άνθρωπος. Δουλεύει σκληρά όλη την εβδομάδα και κάθε Σαββατοκύριακο επισκέπτεται τη βαριά άρρωστη μητέρα του – ή τουλάχιστον έτσι νομίζουν οι γύρω του. Η σπιτονοικοκυρά του ανησυχεί αν θα βρεθεί γυναίκα αντάξιά του, όπως άλλωστε και η αφελής συγκάτοικός του Έφι, καθώς και ο φίλος του ο Γουές, αλλά όλοι τους αγνοούν ότι ο Ντέιβιντ έχει ήδη βρει την τέλεια γυναίκα, την Άναµπελ. Αγνοούν ότι ο Ντέιβιντ κάθε Σαββατοκύριακο, αντί για την άρρωστη μητέρα του, επισκέπτεται µόνος τη ζεστή φωλιά που έχει ετοιμάσει για να στεγάσουν τον έρωτά τους µε την Άναµπελ στη Νέα Αγγλία. Αγνοούν την Κατάσταση: ότι η Άναµπελ αρνείται να επισκεφτεί αυτό το σπίτι, γιατί είναι ήδη παντρεμένη µε κάποιον άλλο και έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Ένα ελάσσονος σημασίας εμπόδιο για τον Ντέιβιντ, πράγμα για το οποίο όμως θα πρέπει να πείσει και την Άναµπελ…

«Η Highsmith διαθέτει µια απαράμιλλη αίσθηση του ρυθμού του τρόμου».
Times Literary Supplement

«Τα μυθιστορήματα της Highsmith είναι σαν εφιάλτες που µας κρατούν ξάγρυπνους».
New Yorker

«Μια εντυπωσιακή σπουδή στην ανθρώπινη ψυχολογία».
New York Times

NON-FICTION

Σειρά: Ο ουρανός της Ελλάδας

Ο ουρανός της Ελλάδας: Φθινόπωρο του Διονύση Π. Σιμόπουλου
Οδηγός για τα άστρα και τους αστερισμούς

Μια μοναδική ξενάγηση στον φθινοπωρινό ουρανό της χώρας μας από τον κορυφαίο Έλληνα αστροφυσικό που θα σας κάνει να κοιτάτε ψηλά.

Παρόλο που στη διάρκεια του έτους η Γη περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο, εμείς δεν αισθανόμαστε την κίνηση αυτή αν και κάθε μέρα η Γη βρίσκεται σε δια­φορετική θέση απ’ αυτή που βρισκόταν την προηγούμενη. Έτσι από κάθε νέα θέση αντικρίζουμε τον Ήλιο από μια διαφορετική γωνία καθώς μετακινείται καθημερινά από τη δύση προς την ανατολή. Γι’ αυτό άλλωστε βλέπουμε και διαφορετικούς αστερισμούς στις διαφορετικές εποχές.
Ο Διονύσης Π. Σιμόπουλος, ο πλέον έγκριτος εκλαϊκευτής αστρονομίας στην Ελλάδα, μας ξεναγεί στον ελληνικό ουρανό ανά εποχή εξηγώντας μας και αναλύοντάς μας ποιοι αστερισμοί είναι ορατοί ανάλογα με την κάθε εποχή, πώς πήρε το όνομά του ο κάθε μήνας του έτους και εισάγοντάς μας σε βασικές έννοιες της αστρονομίας.
Στην έκδοση περιλαμβάνεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Όλα τα βιβλία του Διονύση Π. Σιμόπουλου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.

Νέα σειρά: Ζήσε όπως οι Στωικοί

Δείξε θάρρος: Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς του Ryan Holiday
μετάφραση: Κωστής Πανσέληνος

Το βιβλίο που θα σε πείσει να κάνεις το θάρρος καθημερινή συνήθεια. Ένας από τους πιο γνωστούς στοχαστές μάς καλεί να πιστέψουμε στον εαυτό μας.

MΠΕΣΤ ΣΕΛΕΡ
New York Times, Wall Street Journal, USA Today

Θάρρος: Πάντα σπάνιζε, αλλά σήμερα το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.
Χρειαζόμαστε την πανίσχυρη εκείνη δύναμη που μας επιτρέπει να ξεπερνάμε τα εμπόδια, να πολεμάμε για το σωστό, να υπηρετούμε τους άλλους, να τολμάμε αλλαγές, να γίνουμε αυτοί που πάντα προοριζόμασταν να είμαστε.
Από τους αρχαίους Σπαρτιάτες και τους αγωνιστές για την προάσπιση των δικαιωμάτων, από τους πρωτοπόρους επιστήμονες ως τους διευθύνοντες συμβούλους που δεν ακολουθούν τυφλά την πεπατημένη, από τον Σαρλ ντε Γκολ μέχρι τη Φλόρενς Νάιτινγκεϊλ, δεν υπάρχει σπουδαίος άνθρωπος που να μην χαρακτηρίζεται από το θάρρος και την αυτοθυσία του.
Το κάλεσμα να φανούμε θαρραλέοι θα έρθει σε όλους μας κάποια στιγμή.
Αν δεν απαντήσουμε εμείς, τότε ποιος;
Αν όχι τώρα, πότε;
Ο Αμερικανός Ryan Holiday είναι ένας από τους πιο γνωστούς στοχαστές και συγγραφείς στον κλάδο της αρχαίας φιλοσοφίας και της συμβολής της στη βελτίωση του τρόπου ζωής σήμερα. Τα βιβλία του γίνονται διεθνή μπεστ σέλερ και μεταφράζονται σε περισσότερες από 30 γλώσσες.

«Ένα βιβλίο επείγον κάλεσμα στα όπλα για όλους μας».
Μάθιου ΜακΚόναχι, ηθοποιός βραβευμένος με Όσκαρ, συγγραφέας

«Ο Ryan Holiday κάνει επίδειξη του θάρρους του στο βιβλίο αυτό με την ανυπακοή και την παρρησία του, και μας δείχνει γιατί δεν πρέπει να υποκύπτουμε στον φόβο, αλλά να προχωρούμε με θάρρος και ανθρωπιά».
Robert Green, συγγραφέας

Σειρά: Πώς να βοηθήσω το παιδί μου…

Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να ελέγχει τη διάθεσή του της Louise Baty
101 τρόποι για τη διαχείριση του θυμού και άλλων έντονων συναισθημάτων
μετάφραση: Καλλιόπη Εμμανουηλίδου

Βρείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε για να ανταποκριθείτε με επιτυχία στον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής σας!

∆ΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙ∆Ι ΤΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΥΜΩΜΕΝΟ
Όλοι µας έχουμε διακυμάνσεις στη διάθεσή µας και ξεσπάσματα θυμού, πόσο µάλλον τα παιδιά που αναπτύσσουν ακόμη τη συναισθηματική τους επίγνωση. Αν και δεν είναι κακό ένα παιδί να είναι ευαίσθητο, οι συχνές εναλλαγές και τα έντονα συναισθήματα μπορεί να κάνουν τη ζωή του δύσκολη.
Αυτός ο οδηγός θα σας δώσει τις ιδέες και τις συμβουλές που χρειάζεστε για να δείξετε στο παιδί σας πώς να αναγνωρίζει τα συναισθήματά του και να τα εκφράζει µε υγιείς τρόπους.
Βοηθήστε το να υιοθετήσει σωστές συνήθειες στη διατροφή και τον ύπνο του.
Φτιάξτε μαζί του μια λίστα µε τις επιθυμητές αντιδράσεις του σε περίπτωση που νιώσει θυμό ή αναστάτωση.
Μάθετέ του απλές ασκήσεις χαλάρωσης.
Αναγνωρίστε πότε πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια ειδικού.
Στην ίδια σειρά κυκλοφορούν: Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να έχει φίλους και Πώς να βοηθήσω το παιδί μου να είναι χαρούμενο.