Η Τζέιν Χοκ, που είναι με άδεια από το FBI, ανήκε στο ερευνητικό προσωπικό του FBI που ασχολούνταν ειδικά με τους ψυχοπαθείς δολοφόνους, είχε αρχίσει την αναζήτηση της αλήθειας, θέλοντας παθιασμένα να καθαρίσει το όνομα του άντρα της, του Νικ. Να αποδείξει ότι δεν είχε αυτοκτονήσει με την ουσιαστική σημασία της λέξης. Ο Νικ ήταν παρασημοφορημένος πεζοναύτης, είχε πάρει μερικά σημαντικά μετάλλια. Ήταν συνταγματάρχης στα τριάντα δύο. Άνθρωποι σαν τον Νικ δεν είχαν λόγο να αυτοκτονήσουν. Τον σκότωσαν και προσπάθησαν να το κάνουν να φανεί σαν αυτοκτονία. Ο Νικ έγραψε μόνο ένα αποχαιρετιστήριο σημείωμα: «Κάτι μου συμβαίνει. Έχω ανάγκη. Έχω μεγάλη ανάγκη. Έχω μεγάλη ανάγκη να πεθάνω». Ένα πολύ παράξενο σημείωμα…

Η Τζέιν κυνηγούσε μια εξήγηση για κάτι που δεν μπορεί ποτέ να εξηγηθεί. Η Τζέιν άρχισε να ψάχνει, την απείλησαν να βιάσουν και να σκοτώσουν τον πεντάχρονο γιό της, τον Τράβις, αν δε σταματούσε. Τον έκρυψε.
Η Τζέιν είχε βρεθεί εν αγνοία της σ΄ έναν δρόμο από τον οποίο δεν υπήρχε γυρισμός. Η Τζέιν είχε εντοπίσει μεγάλη αύξηση των αυτοκτονιών στις Η.Π.Α., που κάποιοι τις προκαλούσαν. Είχε εντοπίσει μια σειρά παράξενες και αλλόκοτες αυτοκτονίες, που είχαν συμβεί σε τριάντα δύο διαφορετικές περιφέρειες. Πριν να αυτοκτονήσουν οι περισσότεροι πάθαιναν ημικρανίες. Όλες οι αυτοκτονίες φαινόταν ύποπτες. Δεν υπήρχε καμία αίσθηση αυτοκτονικής κατάθλιψης. Σαν να βρίσκονταν οι αυτόχειρες σε κάποια τροποποιημένη συνειδησιακή κατάσταση. Είχε συγκεντρώσει πληροφορίες για είκοσι δύο από αυτούς, στις οποίες υπήρχαν μόνο δέκα σημειώματα αυτοκτονίας, σαν αυτό του συζύγου της. Σκοπός της Τζέιν δεν ήταν η εκδίκηση για τον Νικ, αλλά ήταν η δικαιοσύνη. Και η προστασία του Τράβις. Προσπαθούσε να καταλάβει την αλήθεια και τον σκοπό της συνωμοσίας πίσω από την αύξηση των αυτοκτονιών και να συγκεντρώσει αρκετά στοιχεία για να την αποκαλύψει στον κόσμο.

Η Τζέιν θα ερχόταν σε σύγκρουση με ανθρώπους τόσο ισχυρούς και ανελέητους. Οι διώκτες της ήταν αδίστακτοι. Ήθελε να γίνει Δαβίδ απέναντι στον Γολιάθ. Ήξερε ότι οι πιθανότητες να βγει από αυτή την υπόθεση νικήτρια και ζωντανή ήταν σχεδόν μηδενικές. Εκείνους τους οποίους προσπαθούσε να αποκαλύψει δε θα την άφηναν να φύγει και να ζήσει ούτε καν με την ταπείνωση της ήττας. Η οργάνωση που την καταδίωκε ξαφνικά φαινόταν να είναι πανταχού παρούσα, να διαθέτει μεγαλύτερη δύναμη και ακτίνα δράσης από οποιαδήποτε μεμονωμένη οργάνωση επιβολής του νόμου, να είναι πιο αποτελεσματική από τις κυβερνητικές υπηρεσίες που εκείνη γνώριζε, σχεδόν πανταχού παρούσα και παντογνώστρια.

Αυτοί.

Αυτή τη στιγμή δεν ήξερε ποιοι, αλλά μια μέρα θα μάθαινε. Αυτό είχε υποσχεθεί στον Νικ και παρόλο που είχε δώσει την υπόσχεση εβδομάδες μετά τον θάνατό του, θα την κρατούσε σαν να του την είχε δώσει όσο ήταν ζωντανός, θα τη θεωρούσε εξίσου ιερή με τους γαμήλιους όρκους της.
Την είχαν βρει. Οι παντοδύναμοι, σχεδόν μυστηριώδεις Αυτοί. Αλλά δεν είχε ιδέα ποιοι ήταν. Ήταν τρελό να κυνηγούν έτσι μια γυναίκα μέρα μεσημέρι, μέσα σε ένα πάρκο, πέντε άντρες, ένα βαν επιτήρησης και δύο φονικά ντρόν, που έριχναν μεταλλικές βελόνες με δηλητήριο ή ναρκωτικό, δύο τηλεκατευθυνόμενοι δολοφόνοι, μέρα μεσημέρι σε μια πόλη γεμάτη κόσμο. Τρελό κι απίστευτο, αλλά όχι πιο απίστευτο από το να αυτοκτονήσει ο άντρας της ο Νικ με το μαχαίρι του, να κρεμαστεί η Αϊλίν Ρουτ στο γκαράζ της στο σπίτι της στο Σικάγο, να αυτοκτονήσει με μια σφαίρα στο κεφάλι η Γκουίν (Γκουίνεθ Λάμπερτ) στο Αλπάϊν κοντά στο Σαν Ντιέγκο, να αυτοκτονήσει με δίκαννο, αυτοπυροβολήθηκε στο στόμα, ο πεζοναύτης Γκόρντον Λάμπερτ, ο άντρας της Γκουίν, να αυτοκτονήσει κάποιος Κουίν Γιούμπανκ στο Μίτσιγκαν, ένας πρώην κυβερνήτης της Τζόρτζια είχε σκοτώσει τη γυναίκα του κι έναν πλούσιο χορηγό της προεκλογικής του εκστρατείας και μετά είχε αυτοκτονήσει, ένας τριανταεφτάχρονος καθηγητής πανεπιστημίου, φημισμένος ποιητής, έπεσε μπροστά σ΄έναν συρμό του μετρό και πολλοί άλλοι. Τρεις στους τέσσερις που αυτοκτόνησαν φαινόταν ότι ακούγανε κάποιες εσωτερικές φωνές.

Ο δεσμός που υπήρχε ανάμεσα στην Τζέιν και στην Γκουίν Λάμπερτ ήταν τέτοιος που άξιζε την εμπιστοσύνη της. Σύζυγοι πεζοναυτών. Χήρες πεζοναυτών. Ο τριπλός δεσμός της υπηρεσίας, του καθήκοντος και του πένθους. Την είχε συμπαθήσει αυτή τη γυναίκα. Δεν είχε κανένα λόγο να υποψιαστεί πως η Γκουίν βρισκόταν στα πρόθυρα νευρικού κλονισμού. Με ποιον είχε μιλήσει στο τηλέφωνο προτού αυτοκτονήσει; Γιατί να μιλήσει σε κάποιον; Για να του πει πως η Τζέιν θα πήγαινε στο Σαν Ντιέγκο;
Αυτοί είχαν φέρει κάτι νέο και τρομερό στον κόσμο, για κάποιον σκοπό που η Τζέιν δεν καταλάβαινε ακόμα, και ήταν αποφασισμένοι να εφαρμόσουν με κάθε κόστος το σχέδιό τους, όποιο κι αν ήταν. Οι διώκτες της πρέπει να είχαν καταλάβει ότι χρησιμοποιούσε υπολογιστές σε βιβλιοθήκες προκειμένου να κάνει αναζητήσεις στο Διαδίκτυο. Μπορεί Αυτοί να είχαν προβλέψει ότι η Τζέιν θα ήθελε να μάθει περισσότερα για το Συνέδριο What If και το Ινστιτούτο Γκέρνσμπακ, αφού έμαθε γι΄ αυτά, από την Γκουίν. Αυτοί είχαν προκαλέσει ήδη τον θάνατο τόσων ανθρώπων. Δεν θα τους ήταν δύσκολο να κάνουν άλλους δύο φόνους, να σκοτώσουν μια μητέρα και τον γιο της. Η Τζέιν δεν μπορούσε να στραφεί σε κανέναν για βοήθεια ώσπου να τα μάθει όλα…

Τι ήταν το Σκοτεινό Διαδίκτυο;
Τι ρόλο έπαιζαν τα κογιότ και οι ρέισο;
Γιατί είχαν αυξηθεί οι αυτοκτονίες κατά μερικές χιλιάδες τον χρόνο στις Η.Π.Α.;
Ήταν οι αυτοκτονίες μια απρόσμενη παρενέργεια ή μήπως ήταν σκόπιμη συνέπεια ενός μυστικού προγράμματος βιοτεχνολογίας;
Τι ήταν οι προγραμματισμένοι;
Τι ήταν ο μηχανισμός ελέγχου; Τι σχέση έχει με την πλύση εγκεφάλου;
Τι ρόλο παίζουν τα νανοεξαρτήματα του μηχανισμού ελέγχου;
Ποιο ήταν το Σημείο Ανωμαλίας;
Τι ήταν η Λίστα Άμλετ;
Ποιοι απειλούσαν τον πολιτισμό;
Τι ήταν η Ασπασία;
Τι σημαίνει τυφλή γωνία;
Γιατί οι άνθρωποι έχουν την τάση προς το κακό;

Ήταν τόσο απίστευτη αυτή η αποστολή που είχε αναλάβει η Τζέιν, τόσο παράξενες οι αποκαλύψεις που έκανε, ώστε μερικές φορές της φαινόταν ότι το αδύνατο μπορεί να είναι δυνατό.
Η Τζέιν ίσως να μην μπορούσε να βρει την κύρια εστία της συνωμοσίας, αλλά είχε εντοπίσει έναν κόμβο της: τον Μπέρτολντ Σένεκ, τον Ντέιβιντ Τζέιμς Μάικλ και τη Φαρ Οράιζονς…
Η Τζέιν τώρα ήταν παγιδευμένη μέσα σ΄ έναν κόσμο βίας, σκοταδιού και φρίκης…
Η Τζέιν δεν είχε ξαναδεί ποτέ της μια τέτοια έκφραση του κακού…
Η Τζέιν θα γινόταν στόχος μιας μυστηριώδους συνωμοσίας φαντασμάτων…
Ένα βιβλίο με καταιγιστική δράση.

Διαβάστε το!


Ο ΝΤΙΝ ΚΟΥΝΤΖ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ. Είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους συγγραφείς παγκοσμίως. Έχει μεταφραστεί σε 38 γλώσσες, και οι συνολικές πωλήσεις των έργων του ξεπερνούν τα 450.000.000 αντίτυπα. Δεκατέσσερα από τα έργα του έφτασαν στην πρώτη θέση στη λίστα των μπεστ σέλερ των New York Times. Μερικά από τα γνωστότερα μυθιστορήματά του είναι τα εξής: Φαντάσματα, Ο εφιάλτης παραφυλάει, Νύχτες τρόμου, Το κρησφύγετο. Το περιοδικό Rolling Stone τον έχει χαρακτηρίσει «τον πιο δημοφιλή συγγραφέα έργων αγωνίας της Αμερικής». Ζει στη Νότια Καλιφόρνια με τη σύζυγό του Γκέρντα.