Συγγραφέας: Στέλλα Μιχαηλίδου
Εικονογράφηση: Μυρτώ Δεληβοριά
Εκδόσεις Παπαδόπουλος

Για φέτος τα Χριστούγεννα, μια ξεχωριστή επιλογή για τους μικρούς αναγνώστες, είναι το βιβλίο της Στέλλας Μιχαηλίδου «ΤΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ» , που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Πρωταγωνιστής για μια ακόμα φορά, ο αγαπημένος όλων των παιδιών, Άγιος Βασίλης, που ετοιμάζει, όπως κάθε χρόνο, τα δώρα για τα παιδιά. Φέτος όμως, παραμονές Χριστουγέννων, στην χώρα που ζει ο Άγιος Βασίλης με τα ξωτικά, κάτι δεν πάει καλά και ο γελαστός Άγιος… χάθηκε! Κανείς δεν ξέρει που έχει κρυφτεί και γιατί! Κανείς δεν μπορεί να τον βρει!
ta-alithina-dvra-toy-ai-basilh

Πώς θα τον βρουν για να πάρουν τα δώρα τους τα παιδιά; Φέτος ο Άγιος Βασίλης έχει απομονωθεί σε μια μικρή και από όλους μυστική σπηλιά. Τι τον έκανε όμως να κρυφτεί; Και τι θα απογίνουν αυτά τα Χριστούγεννα τα παιδιά όλου του κόσμου που τον περιμένουν;
«…Σήμερα η καρδιά μου είναι λυπημένη. Έφτασαν Χριστούγεννα, μια μέρα μόνο μένει. Τα δώρα μου δε φτάνουν για όλα τα παιδιά. Αλλού υπάρχει πόλεμος, αλλού βρίσκω κλειστά, αλλού δεν προλαβαίνω και χάνω τη σειρά…»
Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο παραμύθι, που απευθύνεται σε παιδιά άνω των 5 ετών, γραμμένο σε έμμετρο λόγο με ζευγαρωτή ομοιοκαταληξία. Η κ. Στέλλα Μιχαηλίδου με το παραμύθι της αυτό δίνει το κίνητρο στους μικρούς αναγνώστες να σκεφτούν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κάποια άλλα παιδάκια και δείχνει σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους πως… τα δώρα που έχουν ανάγκη όλα τα παιδιά, είναι δώρα απλά, γεμάτα αγάπη. Έτσι η αξία της προσφοράς είναι εμφανής και δείχνει στα παιδιά τι πρέπει να κάνουμε για να μοιραστούμε ένα καλύτερο μέλλον σ’ αυτό τον κόσμο.
«…Δώρα θα μοιράσουμε, αγάπη και ευχές, κουβέρτες να ζεστάνουμε τις σκληρές καρδιές…».
Η Μυρτώ Δεληβοριά, βραβευμένη και καταξιωμένη πλέον εικονογράφος στον χώρο του παιδικού βιβλίου, «έντυσε» εξαιρετικά με εικόνες την καθόλα επιμελημένη έκδοση του Παπαδόπουλου.
Μια θαυμάσια πρόταση για τις γιορτές των παιδιών.

ta_alhthina_dora_tou_ai_vasili_back

« Παραμονές Χριστουγέννων και στη χώρα του Αϊ Βασίλη
τίποτα δεν βρίσκεται στη θέση του!
Γκρινιάζει ο Γκρινιάρης, γκρινιάζει διαρκώς,
παιχνίδια γνώσεων ρωτούν γιατί, πότε και πώς;
Φώτα αναβοσβήνουν, μπάλες χοροπηδούν,
λούτρινα αρκουδάκια τρέχουν να κρυφτούν!
Γι αυτή την αναστάτωση, γι αυτή τη φασαρία
ποιος είναι ο λόγος άραγε; Ποια είναι η αιτία;

Μια διαφορετική ιστορία για τον ‘Aγιο Βασίλη και τα αληθινά του δώρα!»