Κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Αστυνομικό Μυθιστόρημα

Η τυχαία ανακάλυψη ενός διαμελισμένου πτώματος φέρνει ξανά στο προσκήνιο μια εικοσιτριάχρονη φοιτήτρια, την Ρεμπέκα Τρόλε που είχε εξαφανιστεί προ διετίας. Η αστυνομικός Φριεντρίκα Μπέργιμαν υπό τις οδηγίες του Άλεξ Ρέστ, με τη βοήθεια του Πιέντερ Ριντ και άλλων συναδέλφων της καλείται να διαλευκάνει την υπόθεση και να λύσει το μυστήριο.
Η μεγάλη λίστα των πιθανών υπόπτων για τη δολοφονία περιλαμβάνει και ανθρώπους υπεράνω πάσης υποψίας! Κάθε φορά που κάποιος αποκλείεται από τη λίστα, νέα στοιχεία ανατρέπουν τα ως τότε δεδομένα και τον καθιστούν εκ νέου πιθανό δολοφόνο.
Δυο ακόμη πτώματα, ενός άνδρα και μιας γυναίκας, που θα βρεθούν θαμμένα, κατά τη διάρκεια της έρευνας, στο χώρο που εντοπίστηκε το πτώμα της Ρεμπέκα θα βοηθήσουν τους αστυνομικούς να συμπληρώσουν σημαντικά κομμάτια του πάζλ. Άνθρωπος – κλειδί στην υπόθεση μια κατ’ επιλογήν βουβή, διάσημη συγγραφέας, η καταδικασμένη για τη δολοφονία προ τριακονταετίας του συζύγου της Θέα Άλντριν, την προσωπικότητα και την πολυτάραχη ζωή της οποίας μελετούσε η Ρεμπέκα στην πτυχιακή της διατριβή.
Η Φριεντρίκα, ο Πιέντερ και ο Άλεξ, αν και με διαφορετικό τρόπο, συνδέονται προσωπικά με την υπόθεση. Γι’ αυτό και μετά την ανακάλυψη / αποκάλυψη του δράστη και το κλείσιμο της υπόθεσης καλούνται από δυο εισαγγελείς να δώσουν εξηγήσεις.

Η Ohlsson ξεκινά την ιστορία με απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα καταθέσεων των τριών εμπλεκόμενων ερευνητών, τα οποία συνεχίζουν να παρεμβάλλονται σε όλη τη διάρκεια της αφήγησης.
Η γραφή της Σουηδής συγγραφέως κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη και τον καθιστά δέσμιο του κειμένου μέχρι την τελευταία σελίδα. Η πλοκή γρήγορη και ανατρεπτική δεν κουράζει. Όταν η ιστορία βαίνει προς το τέλος και οι πιθανοί ύποπτοι μειώνονται, είναι δυνατό να εντοπιστεί ο ένοχος πριν την αποκάλυψή του.

Σε όσους αρέσει η δράση και το μυστήριο «Η Εξαφάνιση» είναι μια πολύ καλή επιλογή για συντροφιά αυτό το καλοκαίρι.!

 

afanh eksafanisi