Σε μετάφραση Νεκτάριου Καλαϊτζή κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ στη σειρά crime το βιβλίο του Σαμ Λόιντ με τίτλο Φονική παλίρροια.

[Αυτό θα είναι ένα από τα γράμματα που δε θα διαβάσεις ποτέ. Μάλλον επειδή θα το κάψω. Μάλλον επειδή θα καταλήξει στον βυθό του ωκεανού μαζί με το σκάφος. Το έχω σκεφτεί πολύ. Αν υπήρχε άλλος τρόπος, πίστεψέ με, θα προσπαθούσα. Είναι επώδυνο όταν δυο άνθρωποι έχουν τόσο πολλά που τους ενώνουν στο παρελθόν. Είναι πολύ δύσκολο να προκαλεί κάποιος πόνο, ακόμα κι αν ο πόνος είναι προσωρινός. Ακόμα κι αν πρέπει να το κάνει. Η επερχόμενη θύελλα θα είναι η πιο δύσκολη που θα αντιμετωπίσεις ποτέ σου. Κάποιες στιγμές είμαι σίγουρος πως θα σου φανεί αβάσταχτη. Θα νομίσεις πως οι καταστάσεις σε υπερβαίνουν, πως δεν έχεις τη δύναμη να τις αντιμετωπίσεις. Όμως σε ξέρω, Λούσι. Κρύβεις πολύ μεγάλη δύναμη μέσα σου. Έχεις επιβιώσει σε δύσκολους καιρούς πριν και θα επιβιώσεις και τώρα. Ο πόνος μπορεί να μας εξαγνίσει – θυμάσαι που μου το έλεγες αυτό; Η δοκιμασία μπορεί να είναι μια καθαρτήρια εμπειρία. Στην αρχή θα θεωρήσεις αυτό που σου έκανα ασυγχώρητο. Όμως άφησε να περάσει ένας χρόνος, ή ίσως δύο, και θα αλλάξεις γνώμη. Τότε θα κοιτάξεις πίσω και θα καταλάβεις ότι είχα δίκιο. Ότι αυτή ήταν η καλύτερη λύση. Για όλους μας…]

Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα από τα κορυφαία του είδους για τα μεγάλα απρόοπτα της ζωής που μπορούν να αλλάξουν τις ισορροπίες και την πορεία της ζωής μέσα σε μια μόνο στιγμή.

Ο συγγραφέας στήνει μια ιστορία μυστηρίου με μαεστρία.
Η Λούσι είναι μια γυναίκα που μοιάζει να έχει τα πάντα στη ζωή της. Η συζυγική της ζωή με τον Ντάνιελ έχει ολοκληρωθεί με την απόκτηση δύο παιδιών και οι δυο σύζυγοι μοιράζονται την οικογενειακή ευτυχία και οικονομική ευμάρεια την οποία διαθέτουν. Όταν κάποια στιγμή το ιστιοπλοϊκό τους βρεθεί ακυβέρνητο και η κακοκαιρία δυσχεραίνει τη διάσωση η Λούσι θα βρεθεί αντιμέτωπη με το μεγάλο δίλημμα: Πώς συνεχίζεται η ζωή όταν όλα έχουν χαθεί;

Τα αναπάντητα ερωτηματικά αναφύονται και η αφήγηση ρέει δίνοντας ένα κείμενο σπαρταριστό που κρατά τον αναγνώστη σε αγωνία χαρίζοντάς του περιγραφές κινηματογραφικού χαρακτήρα όσο η Λούσι προσπαθεί να λύσει το μεγάλο αίνιγμα του τι έχει συμβεί και πού βρίσκονται τα παιδιά και ο άντρας της.

Η απώλεια, ο πόνος, η αγωνία, ο φόβος αναμιγνύονται με την ελπίδα και σίγουρα είναι ένα έργο που προκαλεί το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη σελίδα έως το τέλος.
Ένα αξιοδιάβαστο βιβλίο από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

«Η είδηση δεν πέφτει πάνω στο κεφάλι της μονομιάς, σαν τη λεπίδα της γκιλοτίνας. Δεν υπάρχει ακαριαία καρατόμηση. Τίποτα τόσο ευσπλαχνικό. Αυτή η είδηση ταξιδεύει με το πάσο της, σέρνοντας τα πόδια της και αποκαλύπτοντας σταδιακά τη φρίκη της. Ωστόσο, αναγγέλλει την άφιξή της με βιαιότητα με ένα επίμονο σφυροκόπημα στην εξώπορτα του σπιτιού της Λούσι Λοκ.
Η ΖΩΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.

Η Λούσι είχε όλα όσα επιθυμούσε: ένα όμορφο σπίτι, έναν αφοσιωμένο σύζυγο, τον Ντάνιελ, και δύο λατρεμένα παιδιά. Όμως ένα πρωί ο χρόνος σταματά. Το ιστιοπλοϊκό τους εντοπίζεται ακυβέρνητο να παραδέρνει στα ανοιχτά. Ο Ντάνιελ έχει εξαφανιστεί και εκείνη αρχίζει να αναρωτιέται μήπως ήταν ο σύζυγός της που πήρε το σκάφος τους και βγήκε στη θάλασσα; Αν αυτό ισχύει, πού μπορεί να βρίσκεται τώρα;

Ενώ ένα πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας δυσκολεύει την επιχείρηση διάσωσης, η Λούσι σιγά σιγά λύνει τον γρίφο του τι συνέβη. Και ανακαλύπτει κάτι που θα τη βυθίσει σε έναν εφιάλτη χειρότερο απ’ ό,τι είχε ποτέ φανταστεί. Όπου κι αν βρίσκεται ο άντρας της, δεν είναι μόνος του. Μαζί με εκείνον αγνοούνται και τα παιδιά της.»