Κριτική της Βιργινίας Αυγερινού για το βιβλίο “Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ” της
ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη

«Όταν κάποιος είναι σημαντικός για εσένα, δεν έχει καμία σημασία το φύλο, η ηλικία, η ομορφιά, το χρώμα, το παρελθόν του. Σημασία έχουν όσα σε κάνει να αισθάνεσαι…»

«Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ» είναι ο τίτλος του νέου συναρπαστικού μυθιστορήματος της Γεωργίας Κακαλοπούλου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ.
Μια υπόσχεση που δόθηκε, πριν από πολλά χρόνια, από τον πρώτο Κόντε της οικογένειας Κονσίτο Αρά στη σύζυγό του για αιώνια πίστη και αγάπη, κάτι που όμως δεν τήρησε, με αποτέλεσμα η γυναίκα του να καταραστεί αυτόν και τους απογόνους του. Μια κατάρα βαριά που θέλει τους απογόνους του Κόντε να πεθαίνουν μόλις συμπληρώσουν τα 30 χρόνια της ζωής τους, είναι οι δύο άξονες πάνω στους οποίους στηρίζει η συγγραφέας το νέο της βιβλίο.
Ο τελευταίος απόγονος των Κονσίτο Αρά, ο Μάσιμο, έχει δημιουργήσει μια σχολή χάντμπολ στο αρχοντικό της οικογένειας στις Συρακούσες. Η κλοπή όμως ενός οικογενειακού κειμηλίου μεγάλης αξίας, γίνεται η αιτία να σκοτωθεί ο Έλληνας προπονητής της ομάδας. Η νεαρή Τάμι, θέλοντας να ανακαλύψει τους δολοφόνους του πατέρα της, μεταμφιέζεται σε αγόρι και γίνεται ένας ακόμα αθλητής της ομάδος χάντμπολ. Θα τα καταφέρει; Τι θα συμβεί όταν ο Μάσιμο μάθει την αλήθεια; Ποια τα μυστικά του οίκου των Κονσίτο Αρά που σχετίζονται με την ίδια;
Μια υπέροχη ιστορία αγάπης και δολοπλοκίας, αλλά και ένας έρωτας που έρχεται αντιμέτωπος με μια κατάρα.
Ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα με μυστήριο και αστυνομική χροιά. Δυνατοί έρωτες, μίση και πάθη και μια εξαιρετική πλοκή που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Ένα βιβλίο που θα σας συναρπάσει.

«…έστω και αργά… πρέπει να μάθεις πως σε αυτόν τον κόσμο ο τρόπος με τον οποίο δρας επηρεάζει πρώτα απ’ όλα εσένα τον ίδιο και την ψυχή σου. Το καλό ή το κακό γεννιούνται σε μια ζεστή φωλιά στο κέντρο του στήθους μας και φτερουγίζουν πρώτα εκεί. Προτού πετάξουν προς τα έξω, στον υπόλοιπο κόσμο, πρώτα γεμίζουν το σώμα μας και την ψυχή μας με την ενέργειά τους και μας πλημμυρίζουν είτε με φως είτε με σκοτάδι. Έτσι είναι και οι λέξεις, μαζί με όσα κουβαλάνε: επιθυμίες, φόβους, αλήθειες και ψέματα. Όλα πρώτα γεμίζουν τα κανάλια μέσα μας και έπειτα ξεχύνονται προς τις θάλασσες του κόσμου …»

uposx

Μπορεί μια νεαρή κοπέλα να μεταμφιεστεί σε αγόρι για να εισχωρήσει στα άδυτα μιας αντρικής αθλητικής ομάδας προκειμένου να ανακαλύψει τον δολοφόνο του πατέρα της; Τίποτα δεν είναι ικανό να κρατήσει την Τάμι μακριά από τον οίκο των Κονσίτο Αρά και τη σχολή χάντμπολ Ζέφιρο, στις Συρακούσες. Η μυστηριώδης έλξη που της ασκεί το παλιό αρχοντικό και ο ιδιοκτήτης του, ο κακότροπος και σκληρόκαρδος Μάσιμο, αλλά και η ανάγκη της να αποδοθεί δικαιοσύνη την υποχρεώνουν να πάρει μέρος σε μια ασύλληπτη περιπέτεια, που θα αλλάξει τον ρου της μοίρας. Η ζώνη της Ντιάνα, ένα πολύτιμο κειμήλιο το οποίο καταράστηκε η πρώτη κοντέσα της οικογένειας Κονσίτο Αρά και στοιχειώνει όλους τους απογόνους, θα μπλέξει στα γρανάζια της κατάρας τις ζωές πολλών ανθρώπων.
Ποιος έκλεψε τη ζώνη;
Πώς θα λυθεί η κατάρα που βαραίνει τις πλάτες του Μάσιμο; Ποιος είναι ικανός να γεμίσει με φως την άδεια του καρδιά και να τον σώσει από τον βέβαιο χαμό του;
Αντέχεις ή παραδίνεσαι; Μάχεσαι ή ρίχνεις κουρασμένα το σπαθί και την ασπίδα;
(Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)