Συγγραφέας του βιβλίου «Gemini» – Εκδόσεις «Υδροπλάνο»

Με την αδερφική αγάπη, τον μονόπλευρο έρωτα που πολλές φορές γίνεται καταστροφικός αλλά και την ενδοοικογενειακή βία, καταπιάνεται στο μυθιστόρημά της η Ήρα Βλάχου. Κεντρικοί της ήρωες τα δίδυμα αδέρφια Λίζα και Αζίλ, που η ζωή τα έφερε έτσι, ώστε να αποχωριστούν για δυο δεκαετίες. Όπως λέει στο Vivlio-life η συγγραφέας «Προέρχονται από μια οικογένεια αρκετά εύπορη με έναν πατέρα που θέλει να επιβάλλεται και μια μάνα υποταγμένη στον σύζυγό της» και μάλλον αυτός είναι ο λόγος που θα τους δούμε κατά την ανάγνωση να ζουν κι οι δυο τις ψεύτικες ζωές τους κάνοντας αμέτρητα λάθη.

  • Λίζα και Αζίλ. Είναι τα δίδυμα με το όνομα- καθρέφτης, που μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό και πρωταγωνιστούν στην ιστορία σας. Μιλήστε μας για τους ήρωές σας.
    Είναι ίδιοι και ταυτόχρονα διαφορετικοί. Είναι η ομοιότητά τους αυτή που τους κάνει να χωριστούν και η διαφορετικότητά τους αυτή που τους φέρνει πάλι κοντά με στόχο να “κουμπώσουν” τους χαρακτήρες τους και στο τέλος να φτιάξουν την μονάδα.
  • Γεννήθηκαν στην Κτιμένη Καρδίτσας. Ήταν τυχαία η επιλογή αυτής της όμορφης γωνιάς της Θεσσαλίας που είναι γνωστή και από τη μυθολογία;
    Είναι ένα μέρος στο οποίο έτυχε – ή το ήθελε η μοίρα να βρεθώ εκεί – και πραγματικά με μάγεψε δημιουργώντας μου την επιθυμία να αποτυπώσω την ομορφιά του στο χαρτί.
  • Αν και δίδυμα θα αφήσουν είκοσι ολόκληρα χρόνια να μπουν ανάμεσά τους. Πού τους συναντάμε αυτές τις δυο δεκαετίες;
    Η Λίζα ζει παντρεμένη στην Αυστραλία και ο Αζίλ μετακομίζει στην Κτιμένη με την σύζυγό του, η οποία πάσχει από αμνησία. Και οι δυο ζουν τις ψεύτικες ζωές τους κάνοντας αμέτρητα λάθη.
  • Το δέσιμο που υπάρχει ανάμεσα στα δίδυμα είναι μεγάλο και ανέκαθεν αποτελούσε μυστήριο που απασχολούσε την επιστημονική κοινότητα. Ποιος από τους δυο ήρωές σας θα ταλαιπωρηθεί περισσότερο από την απομάκρυνσή τους;
    Και οι δύο, μόνο που αρνούνται να το παραδεχτούν.
  • Αυτό που στην ουσία κρατά μακριά τη Λίζα και τον Αζίλ είναι τα κρυμμένα μυστικά της οικογένειάς τους. Από την άλλη λένε πως το αίμα νερό δε γίνεται. Δώστε μας μια εικόνα της οικογένειας αυτής.
    Προέρχονται από μια οικογένεια αρκετά εύπορη με έναν πατέρα που θέλει να επιβάλλεται και μια μάνα υποταγμένη στον σύζυγό της.
  • Γιατί επιλέξατε την αγγλική λέξη «Gemini» ως τίτλο του βιβλίου σας και όχι την ελληνική «Δίδυμα»;
    Μου άρεσε περισσότερο σαν τίτλος. Το Gemini ήρθε στο μυαλό μου πριν από τη λέξη Δίδυμα.
  • «Όταν είσαι γονιός, δεν ηρεμείς ποτέ. Αέναος αγώνας είναι η ζωή κι εμείς οι αθλητές της». Μια φράση της μητέρας των διδύμων αμέσως μετά τη γέννα τους που κάθε γονιός την ασπάζεται. Μιλήστε μας για τη γυναίκα αυτή και τον αγώνα που έδωσε για να αναθρέψει τα παιδιά της.
    Όπως είπα και παραπάνω, ήταν μια γυναίκα υποταγμένη στον άντρα της, γι’ αυτό και τελικά δεν συνέβαλλε ιδιαίτερα στο μεγάλωμά τους. Όταν ένας γονιός λείπει εκουσίως, εκεί είναι που τα προβλήματα ξεκινούν.
  • Στο βιβλίο σας ανοίγετε το κεφάλαιο ενδοοικογενειακή βία. Ποιο μήνυμα θέλετε να εισπράξουν μέσα από την ιστορία σας οι αναγνώστες;
    Να μιλάμε και να ζητάμε την βοήθεια των ειδικών.
  • Επίσης βλέπουμε πως ο μονόπλευρος έρωτας τις περισσότερες φορές είναι καταστροφικός. Πιστεύετε πως κάποιες γυναίκες ίσως δουν τον εαυτό τους στην ιστορία σας και ίσως πάρουν δύναμη από αυτά που θέλετε να εισπράξουν;
    Αυτό θα ήταν ευχής έργον! Τα βιβλία είναι αφορμή για προβληματισμούς και αλλαγές!
  • Αδερφική αγάπη. Υπάρχει τελικά κάποια δύναμη στον κόσμο που μπορεί να τα βάλει μαζί της και να νικήσει;
    Η αγάπη, σε όλες τις μορφές της, είναι πάνω απ’ όλους και απ’ όλα. Η ίδια η αγάπη είναι η δύναμη!

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Gemini
«Να σας ζήσουν, κυρία, να σας ζήσουν! Γερά και δυνατά! Μπορώ να τα δω; Κουκλάκια είναι! Σας μοιάζουν, κυρία! Ο κύριος είπε πως θα διαλέξετε εσείς ονόματα!»
«Το κορίτσι που ήρθε πρώτο, θα το ονομάσουμε Λίζα. Το αγόρι Αζίλ. Όνομα-καθρέφτης. Όταν κοιτάζονται στα μάτια, να βλέπουν τον εαυτό τους».
«Αυτό είναι σίγουρο, κυρία! Σαν δυο σταγόνες νερό μοιάζουν! Και μ’ ένα σμπάρο, δυο τριγώνια! Θα κουραστείτε λίγο τώρα αλλά μόλις ξεπεταχτούν, θα ηρεμήσετε!»
«Πάψε, ανόητη! Παιδιά έκανα, όχι κουτάβια! Όταν είσαι γονιός, δεν ηρεμείς ποτέ. Αέναος αγώνας είναι η ζωή κι εμείς οι αθλητές της».

Βιογραφικό
Η Ήρα Βλάχου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει και εργάζεται ως παιδαγωγός.
Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “Η Αλλαγή” καθώς επίσης και το παραμύθι “Ο γιατρός του γέλιου” από τις εκδόσεις 24 γράμματα.
Το 2021 κυκλοφόρησε το Gemini από τις εκδόσεις Υδροπλάνο.