Αγαπητοί φίλοι του agrinio-life.gr η βιβλιόφιλος – βιβλιοφάγος από τα Τρίκαλα ξαναχτυπά!!!

Αυτή τη φορά με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Μπεντίλλα – «Ο φιλοξενούμενος», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ.
Ανάμεσα σε τέσσερα βιβλία που μου έκανε δώρο μια καλή μου φίλη, αυτό το βιβλίο ήταν το πρώτο που επέλεξα να διαβάσω…
Η αλήθεια είναι πως δεν ξέρω τι με τράβηξε να το επιλέξω. Ίσως ήταν το ασυνήθιστο βυσσινί εξώφυλλο με τα τριαντάφυλλα. Ποιος θα διάλεγε κάτι τόσο πρωτότυπο και ποια ιστορία άραγε να θέλει να μας διηγηθεί; Ο τίτλος δεν σου δίνει το παραμικρό στίγμα για το ποιες θάλασσες θα σεργιανίσεις παρέα με την ιστορία που συνοδεύει.
Αν τολμήσεις το ταξίδι στο άγνωστο, ένα είναι σίγουρο, δεν θα το μετανιώσεις….
Απρόσμενο, απροσδόκητο, ανατρεπτικό. Σε κρατάει κυριολεκτικά αιχμάλωτό του μέχρι την τελευταία σελίδα.
Η φιλοξενία, ένα γεγονός που μας χαρακτηρίζει ως έθνος και έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα, θα γίνει αφορμή και θα φέρει την ανατροπή σε μια φαινομενικά ισορροπημένη οικογένεια.
Έρωτας, πάθος, μοιχεία, στοργή, αγάπη, αγωνία, φόνος, εκδίκηση, φόβοι, αποφασιστικότητα, μοιραίες επιλογές, ανεκπλήρωτες επιθυμίες δημιουργούν ένα κουβάρι που ακολουθείς, όπως ακολουθούσε ο Θησέας το μίτο στο λαβύρινθο. Μόνο που ο Θησέας ήξερε ότι το τέλος του νήματος θα σηματοδοτούσε την αρχή μιας καινούριας ζωής. Εδώ στο φιλοξενούμενο, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες αλλά σε καμία περίπτωση δε σε βοηθούν να προβλέψεις και να προδικάσεις το τέλος.
Θα το πρότεινα ανεπιφύλακτα σε όλους. Με μια μόνο συμβουλή: επειδή διαβάζετε απνευστί, ξεκινήστε το νωρίς μέσα στη μέρα, ειδάλλως θα ξενυχτήσετε…. (όπως έκανα εγώ, το ξεκίνησα λίγο πριν κοιμηθώ και την επόμενη κουτούλαγα στη δουλειά)
Η γεύση που μου άφησε το βιβλίο της Ελένης Μπεντίλλα ήταν γλυκόπικρη και αν ήθελα να το περιγράψω με μια φράση, αυτή θα ήταν – «Εκεί που δεν το περιμένεις…»

OFiloxenoumenosEx_Layout 1

Χριστός Ανέστη
Ευθυμία Σκαπέτη, Τρίκαλα